Recreatiedomein De Mosten met kinderen

In het noorden van Antwerpen, in Hoogstraten, ligt het recreatiedomein De Mosten. Hier kan je een leuke dag doorbrengen met jong en oud. Dit recreatiedomein biedt allerlei mogelijkheden. Tijdens onze vakantie planden wij een dagje naar het recreatiedomein De Mosten, dit zijn onze indrukken van dit gebied.

In dit recreatiegebied, goed bereikbaar met een ligging tussen Breda en Antwerpen, er is onder andere een zwemvijver met speeltuin en een minigolf. Hier kan je gratis beachvolleybal, basketbal, badminton of tafeltennis spelen. Ook is er het Goodlife Cablepark waar je kan wakeboarden, waterskiën of kneeboarden, het klimpark De Mosten en het Treehouse waar je iets kan eten en/of drinken. In de omliggende bossen zijn er wandel- en fietsroutes. 

Voldoende te doen voor een leuke daguitstap dus! Hoe leuk is een uitstap in dit gebied? Blogger Anke mocht het testen met haar kids.

Onze daguitstap bij Recreatiedomein De Mosten

Klimpark

Tijdens onze vakantie planden wij een dagje naar het recreatiedomein De Mosten, we begonnen met het klimmen in het klimpark. Een 40-tal klimelementen en twee ziplines zorgen voor een leuke uitdaging voor de klimmers, er zijn 4 klimroutes. Goed om te weten, vanaf1m30 mogen kinderen klimmen onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 1m40 mogen ze zelfstandig klimmen!

Voordat de kinderen mochten beginnen in het klimpark van het recreatiedomein De Mosten kregen ze een duidelijke en grappige uitleg over hoe alles werkte en wat wel en niet mocht. Samen met de instructeur deden ze hun klimgordel aan en mochten ze hun veiligheidsmusketons uittesten. Daarna gingen ze de klimtoren in en kon hun klimavontuur beginnen.

Wel 2 uur lang konden de kinderen allerlei routes volgen, deze zijn uitgezet op verschillende hoogten. Op een aantal plekken in het parcours konden ze naar beneden komen, bijvoorbeeld via een ladder of heuse zipline, om even iets te komen drinken. Je kan natuurlijk mee klimmen als ouders, maar de ouders kunnen hun kinderen ook volgen onder de klimroutes door of vanaf het terras van het Treehouse.

Klimpark België

Treehouse

Op het recreatiedomein De Mosten kan je, net als wij, kiezen voor een lunch in het Treehouse. Dit eetcafé ligt ten midden van het domein. De kaart is niet heel uitgebreid, maar dit stoort niet. Het eten was lekker en snel klaar met een super vriendelijke bediening. Op de kaart staan onder meer croques, gebak, nacho’s, pizza’s en wraps.

recreatiedomein De Mosten

Goodlife Cablepark

Daarna was het tijd voor het Goodlife Cablepark, een activiteit op (en in) het water bij recreatiedomein De Mosten. Hier kan je leren wakeboarden, waterskiën of kneeboarden onder begeleiding van de instructeur. Hiermee krijg je op een leuke manier de nodige tips om snel op het water te kunnen blijven staan. Gevorderden kunnen zich uitleven op de obstacles, er zijn 10 verschillende obstacle-combinaties. En als je enkel wilt toekijken, dan kan je bij de strandbar met een drankje in de hand toezien hoe de anderen het er vanaf brengen.

De kinderen kregen een wetsuit en konden zich omkleden in één van de kleedkamers. Aan de waterrand kozen ze een helm uit en een board. Ook hier konden ze zich gedurende 2 uur helemaal uitleven. Als ze terug op de kant waren, nadat ze in het water waren gevallen konden ze, indien ze wilden, van board wisselen. Voor de start krijgen ze tips mee van de instructeurs hoe het best een bocht nemen, de start beter doen! Zo kregen ze de techniek steeds wat beter onder controle.

Goodlife Cablepark

Recreatiedomein De Mosten – een leuke daguitstap!

Een dagje uit zoals wij dat gedaan hebben in Hoogstraten is een ontspannen en actieve uitstap! Het klimmen en het wakeboarden zijn ontzettend leuke en avontuurlijke activiteiten. Mijn tieners hebben zich tijdens dit dagje uit goed vermaakt. We raden deze uitstap zeker uit voor gezinnen die op zoek zijn naar een kindvriendelijk uitje in België met een actieve component.

Verder lezen? Lees dan de tips voor de leukste familie uitstapjes in Nederland en België en wat je doet in Sint-Niklaas.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën