Sint-Niklaas met kinderen | 7x Uitjes

Sint-Niklaas ligt in het Land van Waas, in Oost-Vlaanderen en als je van Antwerpen naar Gent rijdt dan kom je langs deze plaats. Wat is er te doen in het Vlaamse Sint-Niklaas met kinderen? Wij gingen op onderzoek uit en delen de leukste uitstapjes voor gezinnen.

Enkele bezienswaardigheden om te bezoeken zijn de Onze-Lieve-Vrouwkerk, de Grote Markt met het Stadhuis en de Sint-Nicolaaskerk.

Doen in Sint-Niklaas met kinderen

Met het ‘Ontdek Sint-Niklaas spel-en speurboek’ ontdek je de stad door middel van opdrachtjes, weetjes en tips. Haal het boek bij de toeristische dienst op de Grote Markt.

Recreatiedomein De Ster

Recreatiedomein De Ster is ontzettend leuk voor kinderen tijdens een bezoek aan Sint-Niklaas. En dat is onder andere vanwege de grote speeltuin. Deze bestaat uit twee delen: een voor kleuters tot 6 jaar en een voor kinderen tot 14 jaar.

Op mooie dagen duik je de zwemvijver in en speel je op het naastgelegen strand. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een gedeelte met waterglijbanen. Hier betaal je wel entree voor.

Daarnaast is er op het recreatiedomein een kinderboerderij, bij de grote vijver. Hier zijn er konijnen, cavia’s, schapen, geiten en kippen. 

Speelbos Stadspark

Middenin Sint-Niklaas vind je Speelbos stadspark. Aan de rand van het park woont de grote speeleekhoorn. Op zijn rug mag je spelen! Daarnaast is er een speelheuvel, een speelhuis voor de kleintjes, een avonturenpad en een speelvlonder.

Daarnaast vind je in de Clementwijk een avontuurlijke speelzone. En bij De Witte Molen is er een skatepark, een trapveld, voetbalkooi en een speeltuin met zandwerkplaats.

SteM

SteM is een museum gevestigd in een voormalige textielfabriek in het stadscentrum. Hier krijg je allerlei informatie over Sint-Niklaas en de regio Land van Waas. Er zijn voor kinderen zoektochten: een voor kids van 4 tot en met 7 jaar en een voor wat oudere kinderen. Daarnaast is er een leuke speelhoek waar je allerlei toffe spelletjes kan spelen.

Meer uitjes in Sint-Niklaas met kinderen

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in deze stad. Enkele extra tips voor daguitstappen zijn:

#1 Speel & Bowlingpaleis is een binnenspeeltuin met trampolines met 6 springvlakken en er zijn glijbanen en allerlei toestellen om op te klimmen. Voor de jonge kindjes is er een apart gedeelte.

#2 Zwembad Sinbad is het zwembad van de stad met een wedstrijdbad en een peutergedeelte.

#3 Haal een ijsje bij Cremerie François en in de zomermaanden is er op het Sint-Nicolaasplein een pop-upspeeltuin. Bij Manuvèl drink je goede koffie en eet je een stuk taart.

#4 Kinderboerderij ‘t Wollen Hof in Belsele (niet iedere dag geopend) is een leuke kinderboerderij met speeltuin en een horecagedeelte.

#5 ‘Op stap met Eufrazie‘ is een interactieve natuurwandeling waarbij je op stap gaat met boommarter Eufrazie. Deze route gaat door de Fondatie van Boudelo, het stiltegebied in Sinaai. Starten kan bij een van de drie ingangen van het gebied.

Verblijven in Sint-Niklaas met kinderen

#1 Hotel Moon heef ruime kamers met gratis WiFi en ligt in Sint-Niklaas, op 5 minuten lopen van het station en de Grote Markt,

#2 Hotel De Spiegel heeft familiekamers, een gemeenschappelijke lounge en gratis WiFi in alle ruimtes.

Meer lezen na deze blog over Sint-Niklaas? Lees onze tips voor een bezoek aan kindvriendelijk Gent! Daarnaast deelden we veel tips voor Brugge.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën