Kinderactiviteiten in Antwerpen | 33x Leukste familie uitstapjes

Lekker dichtbij en toch bijzonder: een stedentrip Antwerpen met kinderen is een goed idee. Het is een mooie stad met een oud centrum, leuke winkels, musea en tal van bezienswaardigheden. En ook voor gezinnen zijn er veel leuke uitjes te doen. Nicole was hier onlangs op stedentrip naar Antwerpen met kinder. Hier lees je wat haar leukste tips voor uitjes, bezienswaardigheden en kinderactiviteiten in Antwerpen zijn tijdens een gezinsuitje of dagje weg.

Ideaal aan Antwerpen is dat het zo’n toffe stad is voor een stedentrip in België, dagje uit of shoppingmiddag met een puber. De stad staat bol van de leuke activiteiten, voor peuters tot en met tieners. Er is voor een ieder wat wils. Je kan de stad in ieder seizoen bezoeken, of het nou winter of zomer is: er zijn veel leuke kinderactiviteiten in Antwerpen te doen.

Update 2023: In de loop van de jaren hebben meerdere bloggers Antwerpen met kind bezocht, we hebben dit blog daarom geactualiseerd. Naast de kinderactiviteiten in Antwerpen delen we ook tips voor gratis uitjes in Antwerpen en de leukste uitstappen rondom Antwerpen.

Antwerpen met kinderen ontdekken

Zoektochten Antwerpen

Een van de leuke manieren om Antwerpen met kind te ontdekken, is met een zoektocht (of speurtocht zoals het in Nederland wordt genoemd). In Antwerpen zijn er meerdere opties, sommige zijn gratis!

Expeditie A’ is een zoektocht waarin Lange Wapper en Vos Antigoon de kids door Antwerpen meenemen op expeditie. Ze voeren jullie langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. De hele wandeling duurt ongeveer drie uur, start- en eindpunt is Het Steen. De wandeling is vooral in de historische binnenstad en is 3 of 5 km (inclusief voetgangerstunnel). Hierbij heb je een expeditie boekje nodig. Deze kost 5 euro en is te koop aan de balies van Visit Antwerpen.

Ook is er de Stripmurenwandeling. Door de stad loopt een gratis speurtocht, en je gaat van de ene naar de andere buurt via muurtekeningen. Je kan een deel van de route lopen tijdens je bezoek aan Antwerpen met kind, waardoor je misschien wel leuke wijken ontdekt die je anders niet had gezien.

Antwerpen met kinderen op de fiets ontdekken

Als je veel van Antwerpen met kind wilt zien, dan kan je ervoor kiezen om een fiets te huren. Dat kan onder andere via Bajabikes. Houd er wel rekening mee dat de fietsverhuur op maandagen gesloten is. Ook voor gezinnen met jongere kinderen zijn er opties voor fietsverhuur:

 • Kinderfietsen: van 5 tot 12 jaar
 • Kinderzitjes: beschikbaar voor kinderen tot 6 jaar, gratis
 • Tandems: beschikbaar op aanvraag en tegen extra toeslag

Rondvaartboot

En daarnaast kan je de stad vanaf het water ontdekken. Stap bij het Steenplein op een rondvaartboot! Het is een leuke manier om de kinderbenen bij te laten te komen van de kinderactiviteiten in Antwerpen. Informatie staat op deze website.

Leukste kinderactiviteiten in Antwerpen

Plopsa Station Antwerpen

Aan het prachtige Centraal Station van Antwerpen vind je het geweldige Comics Station, nu heet dat Plopsa Station Antwerpen. In dit indoor pretpark stap je in de wereld van bekende Belgische striphelden zoals Kuifje, Suske en Wiske en de Smurfen. Wij hebben hier een ochtend lang de grootste lol gehad samen en dit is echt een aanrader voor een uitstap met het gezin! Ook als het regent in Antwerpen is dit een toffe plek om naartoe te gaan. (tickets)

Inmiddels heet dit Plopsa Station Antwerpen en hier zie je alle Studio100 figuren en er zijn natuurlijk allerlei leuke attracties. Wij zijn hier nog niet geweest. Jij wel? Laat ons weten wat je van het bezoek vond!

indoor playground belgie
Comics Station

Park Spoor Noord

Het Park Spoor Noord was tot 2001 een rangeerstation en inmiddels is dit gebied omgebouwd tot een groot landschapspark. Park Spoor Noord is in korte tijd uitgegroeid tot een hele populaire plek in Antwerpen met kinderen. En wij snappen wel waarom! Het is een groot en overzichtelijk park met veel recreatieruimte.

Wij hadden honger en haastten ons naar de Bar in Park Spoor Noord. Hier eet je pizza’s en hamburgers. Leuk voor de kinderen zijn zowel de grote speeltuin ernaast als de enorme fonteinen waar je in mag spelen. Je bent hier zo uren en uren zoet. Ideaal om je citytrip Antwerpen met kids mee af te sluiten. Verderop in het park vind je een bmx- en skatebowl.

Zoo Antwerpen

De Zoo van Antwerpen is een van de oudste dierentuinen van de wereld en is gelukkig net als vele ander dierentuinen met z’n tijd mee gegaan met steeds mooiere verblijven met meer ruimte voor de dieren. Het is nu een mooi vormgegeven park met bijna overal het fraaie uitzicht op de koepel van het Centraal Station. In het park zelf zijn ook de nodige mooie historische gebouwen te vinden, vooral de Egyptische tempel waar de zebra’s en giraffen tegenwoordig wonen is opvallend.

Erg leuk zijn ook vele mogelijkheden om hoger te klimmen en de dieren van bovenaf te bekijken. Zo kun je bij de olifanten via klimtouwen (maar ook gewoon via de trap) een verhoogd plateau opklauteren om de dieren goed te bekijken. Door een grote slurf glij je zo weer naar beneden. Bij het mooie Savanne restaurant is een grote speeltuin, en daar kun je doen wat de meeste ouders doen: koffie drinken in het zonnetje terwijl de kinderen in de touwen klimmen.

Ben je toevallig Artis, Blijdorp of Plankendael jaarkaarthouder? Dan is deze kinderactiviteit in Antwerpen helemaal gratis.

Megaspeelstad

Marilyn was bij de Megaspeelstad met haar gezin. Dit is een superleuk betaalbaar kinderpretpark. Zowel binnen als buiten is er enorm veel ruimte om te spelen. Echt een aanrader met kinderen tot een jaar of 12. Deze locatie was vroeger een “gewone” binnenspeeltuin, maar is inmiddels uitgegroeid tot een superleuk betaalbaar kinderpretpark. Er zijn een aantal extra’s, naast de attracties, aanwezig waar je 1 of 2 euro voor moet betalen. Dit gaat onder andere om de minibowling, airhockey, pool, biljart en natuurlijk de snoepautomaten.

Deze grote indoorspeeltuin met buitenruimte ligt net buiten Antwerpen. Ideaal is dat deze speeltuin ook per OV vanuit Antwerpen te bereiken is, dus ook als je Antwerpen per trein bezoekt voor een weekend kan je hierheen. Lees de review over Megaspeelstad.

Wat doen in Antwerpen met kinderen
China Light Zoo

Ook doen in Antwerpen met kind

Je kunt maar zoveel doen in een weekend, maar natuurlijk houdt de pret niet op bij deze toppers van kinderactiviteiten in Antwerpen. Daarom delen we er nog een aantal meer.

 1. Een aantal weken in het jaar is er de China Light Zoo, een prachtig licht festival in december. De binnenstad van Antwerpen is dan sowieso prachtig. In de Antwerpse binnenstad twinkelt de feestverlichting je tegemoet en verspreid over de stad is een gezellige kerstmarkt met wel 100 kleine chaletjes.
 2. Ook een van de gave kinderactiviteiten in Antwerpen is dat je er ook een (nog niet al te bekend) strandje hebt: het strandje van Sint Anna.
 3. In de zomer heb je in de hele stad leuke zomerbars, vaak zijn deze ook geschikt voor gezinnen.
kinderactiviteiten
Zoo

Kindvriendelijke musea in Antwerpen

Red Star Line museum

Helemaal achterin de wijk ‘t Eilandje vind je het Red Star Line museum. Dit museum bezoeken is absoluut een aanrader onder de kinderactiviteiten in Antwerpen. Dit museum is vernoemd naar de rederij die aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw de overtochten van Antwerpen naar de nieuwe wereld Amerika verzorgde.

Het entreekaartje dat je hier koopt vertegenwoordigt een 3e klasse ticket aan boord van een van de schepen. En vanaf het moment dat je dat in handen hebt volg je de route die vele landverhuizers je voorgegaan zijn. Kinderen krijgen zelfs echt een koffer mee die vol zit met leuke opdrachten.

Wij speelden onderweg een potje memory en roken aan azijn en benzeen. Zoonlief ging helemaal op in zijn rol van strenge arts toen hij ons mocht ondervragen: waarom wilt u naar Amerika? En: heeft u last van luizen?

 • Extra leuk: zou je hierna naar New York gaan, dan is een bezoek aan Ellis Island extra leuk, omdat je het verhaal deels al snapt.
kinderactiviteiten in Antwerpen
Red Star Line

Maar niet alleen voor kinderen is dit museum de moeite waard, ook ik vond het een heel gaaf museum. Het is mooi vormgegeven met prachtige oude zwart wit beelden en fascinerende verhalen van Europeanen die op zoek gingen naar een betere toekomst elders. Ook zonder entree kaartje kun je hier naar binnen om de uitkijktoren te beklimmen, maar eerlijk is eerlijk: het uitzicht vanaf het MAS is wel even wat indrukwekkender.

Zoals bij veel musea in België is ook hier de toegang voor kinderen onder de 12 jaar gratis. Als je ook van plan bent om het MAS te bezoeken, dan kun je voordeel halen uit een combiticket dat bij beide musea te koop is.

Rubenshuis Antwerpen

Huis van Rubens

Karlien was op een warme zomerdag in Antwerpen met kinderen en bezocht daar het museum Huis van Rubens. Dit is een van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld. Peter Paul Rubens wordt gezien als een van de belangrijkste Vlaamse kunstschilders uit de geschiedenis. Rubens kocht dit huis in 1610 en breidt de woning uit zodat deze aan al zijn wensen voldoet. Hij heeft het woongedeelte uitgebreid met een halfrond overkoepeld beeldenmuseum en een schildersatelier. Daarnaast is er een mooie tuin met een tuinpaviljoen.

benshuis, van kunstenaarswoning tot museum. Rubens woonde hier ooit met zijn vrouw en kinderen. Peter Paul Rubens wordt gezien als een van de belangrijkste Vlaamse kunstschilders uit de geschiedenis. Rubens kocht dit huis in 1610 en breidt de woning uit zodat deze aan al zijn wensen voldoet. Hij heeft het woongedeelte uitgebreid met een halfrond overkoepeld beeldenmuseum en een schildersatelier. Daarnaast is er een mooie tuin met een tuinpaviljoen.

Tegenwoordig staat er voor de kunstenaarswoning een paviljoen, op het Waver. Hierin vind je de giftshop en de balie, waar je je ticket kan kopen. Aan deze balie een speurtocht te verkrijgen, voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Voor kinderen tot 12 haar is er de zoekbrochure ‘Meester Rubens’ en ‘Thuis bij Rubens’. Deze twee zijn gratis te verkrijgen aan de kassa.

Door het museum heen hangen schilderijen en je komt in allerlei kamers die ingericht zijn zoals het vroeger was. In combinatie met de speurtocht maakt dit het interessant voor kinderen. Daarna was de tuin een heerlijke plek om in de schaduw even bij te komen van de zomerse hitte. Het museum is een aanrader vanwege de geschiedenis van Vlaanderen en Rubens. Zeker met de speurtochten is dit Rubenshuis voor kinderen ook een tof uitstapje.

Antwerpen met kinderen

MAS

Het Museum aan de Stroom vind je vlakbij het Red Star Line museum. Dit bijzondere gebouw is een van de nieuwste iconen van de stad, vanaf de ring om Antwerpen zie je het al staan. In het MAS is een mooi museum te vinden, daar was blogger Ilse eerder en die raadde het aan.

Je kunt gratis het gebouw MAS betreden, maar voor toegang tot het museum betaal je entreekosten. Het museum aan de Stroom bestaat uit verschillende verdiepingen. Steeds ga je met een roltrap naar een volgende verdieping. Vanaf iedere verdieping heb je een mooi uitzicht over Antwerpen van verschillende kanten. Wij volgden de speurtocht van de Kapitein en laten ons per verdieping door het museum leiden. Over het algemeen wisselen de expedities en daarmee ook de speurtochten van een museum.

Maar je kunt ook gewoon net als wij dit keer gedaan hebben, alleen naar het dakterras gaan op 62 meter hoogte. Dit bezoek in Antwerpen met kinderen is helemaal gratis. En dat uitzicht is echt al meer dan de moeite waard. Vergeet vooral niet om op de achtste verdieping het Admiraals koppel even gedag te zeggen.

Antwerpen met kinderen
MAS

Kinderactiviteiten Antwerpen | Speeltuinen

In Antwerpen met kind kan je naar tal van speelpleintjes en grotere speeltuinen gaan, dit zijn een aantal tips om naartoe te gaan.

 • Speeltuin kaaien Antwerpen Zuid is een grote natuurspeeltuin!
 • In het Park van Merksem is een grote speeltuin.
 • Bij het Park Spoor Noord is er een grote speeltuin, terrassen en een skatepark.
 • In het Regenboogpark – Waalse kaai is een grote speeltuin.
 • Bij het Nachtegalenpark is een groot speelterrein.
 • Aan het Robinsontuin bij de Kastanjedreef is een leuk speelterrein
 • Het Stuivenbergplein heeft een avontuurlijk speelterrein voor alle leeftijden.
 • Voor het MAS is een fijn plein, waar veel gespeeld en geskatet wordt. Daarnaast is een leuk speeltuintje te vinden.

Op deze pagina staat een kaart waarop alle speeltuinen in Antwerpen en directe omgeving staan!

Bezienswaardigheden Antwerpen met kinderen

De stad Antwerpen staat vol met bezienswaardigheden en waar sommige misschien niet zo boeiend zijn voor kinderen, zijn andere erg leuk om met het gezin te ontdekken.

Spoorwegkathedraal

Zo is er het Spoorwegkathedraal, het Centraal Station van Antwerpen, en dat is schitterend. In het gebouw is onder meer het Plopsa Indoor Station gevestigd, een aanrader met kleinere kinderen. Wandel door het gebouw en zie hoe mooi het is.

Tegenover het station is er de dierentuin of ga naar Chocolate Nation. In veertien gethematiseerde ruimtes nemen ze je hier mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen.

Onze-Lieve-Vrouw kathedraal

Een andere kenmerkende bezienswaardigheid in Antwerpen is de meer dan 120 meter hoge Onze-Lieve-Vrouw kathedraal. In de kathedraal kan je meerdere kunstwerken van Peter Paul Rubens bewonderen. Je betaalt toegang voor alle gezinsleden vanaf 12 jaar, behalve als jullie in Antwerpen met kinderen wonen.

 • Ook in de Sint-Pauluskerk zijn er werken van Rubens te zien.

Het Steen

Het Steen is het oudste gebouw van Antwerpen en daarnaast is het ook nog eens een prachtig gebouw. Door de jaren heen heeft het veel verschillende functies gehad en recent is het geheel gerenoveerd. Er is nu een Visitor Center en een cruiseterminal gevestigd. Daarnaast is er ook de attractie The Antwerp Story, hier kom je veel te weten over de verhalen over de geschiedenis van de stad.

Op het dak van Het Steen is er trouwens een panoramisch dakterras, leuk om van de uitzichten over de stad en de haven te genieten tijdens een dagje Antwerpen met kinderen.

Vogelenmarkt

Op zaterdag vind je op dit plein aan de Oudevaartplaats de vreemdelingen markt, waar bij veel kramen heerlijke hapjes en drankjes te koop zijn. Op zondag staan een deel van de kramen er nog, rond de Graanmarkt aangevuld met kramen met dieren. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit vooral vogeltjes. Wij zagen er eenden, papegaaien, kippen, kanaries en zelfs kalkoenen. Maar je kunt er ook terecht voor een lief klein konijntje en aaien mag.

Wil je even een rustmomentje inlassen tussen de kinderactiviteiten in Antwerpen door: op dit plein vind je het Geluk. Een bijzonder kindvriendelijk café in het Paleis (waar ook weer heel veel te doen is voor kinderen).

Antwerpen met kinderen
Stripwinkel

Koop een stripboek

Suske en Wiske komen natuurlijk uit België en sinds ik in Comic Station ben geweest ken ik nog veel meer Belgische striphelden, zoals Jommeke en de Kiekeboes. Niet verwonderlijk dus dat je in deze stad ook heel veel stripwinkels vindt. En wat is er nu leuker dan een grote bak stripboeken waar je er een paar van uit mag kiezen? Wij kozen voor de stripwinkel Beo naast de Vogelenmarkt. Hier vind je voor 1 euro al een leuk stripboek! En het fijne is: ze zijn gewoon open op zondag.

De verhalen van de stad

Bij iedere stedentrip is het leuk om de verhalen van de stad te leren kennen en deze mee te nemen als je door de stad wandelt. Tijdens een stedentrip Antwerpen met kind vertellen wij onze zoon natuurlijk over de oorsprong van de naam Antwerpen.

Over de nare reus Druon Antigoon die iedere schipper die over de Schelde wilde varen dwong tol te betalen, weigerde men dit dan hakte hij de hand af en wierp die in de rivier. Er was één man die hier tegen in opstand durfde te komen: de romein Silvius Brabo. Hij vocht met de reus, hakte zijn hand af wierp die in de Schelde. Een standbeeld van die dappere Brabo staat tegenwoordig met de reus zijn hand nog in de zijne op de grote markt voor het stadhuis.

En die handen, die vind je overal in Antwerpen terug: op de Meir, in de chocolaterieën en op de gevel van het MAS. Ga zelf maar eens kijken hoeveel je er kunt vinden. Ook de bekende schilder Rubens volgt ons door de stad, bij de stripwinkel kopen we de Raap van Rubens, daarna wandelen we langs zijn huis op de Wapper en door naar zijn standbeeld op de Groenplaats.

Het Eilandje

Al meerdere wijken in Antwerpen zijn in de afgelopen jaren getransformeerd, zo ook de wijk het Eilandje. Waar het vroeger het gebied van de zeelieden was, is het inmiddels de hipste wijk van Antwerpen. Ga hier naar museum het MAS en het Red Star Line Museum, dit zijn de leuke kinderactiviteiten in Antwerpen in de wijk het Eilandje. Verder is er een prachtige zonsondergang te zien en zijn er tal van leuke restaurants.

Binnenactiviteiten Antwerpen met kinderen

Op zoek naar de leukste indoor kinderactiviteiten in Antwerpen, bijvoorbeeld omdat je zoekt naar tips voor wat te doen in Antwerpen als het regent? Dit zijn een aantal ideeën, hierboven in het artikel staan natuurlijk al redelijk wat tips voor (indoor) musea:

 1. Indoorpretpark Plopsa Station is vooral leuk voor peuters en kleuters
 2. Binnenspeeltuin Speelmijntje Beveren is een indoorspeeltuin van 3000 m² voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar.
 3. De Ruien is een ondergronds gangenstelsel. Een bezoek aan dit verborgen gangenstelsel, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen neemt jullie mee op een reis door de tijd.
 4. Het Skate Depot is een indoor skateboardpark in Antwerpen
 5. Ontsnap uit de escape room in de Kraak fabriek.
 6. Zwembad Park van Merksem met peuterbad van 4 op 7 meter met speeltuigen.
 7. LAGO Lier De Waterperels in Lier, nabij Antwerpen, met wedstrijdbad, golfslagbad, wilde rivier, spannende glijbanen en kinderbaden.

Middelheimmuseum

Een andere (gratis) tip is het Middelheimmuseum: dit is een gratis beeldentuin museum dat er geweldig uitziet. De combinatie van kunst en natuur spreekt ons ontzettend aan. Leuk detail is dat de medewerkers van het Middelheimmuseum het beeld van Brabo op de Grote Markt onderhouden. Er zijn wandelroutes en je kan schat zoeken met GPS. Bekijk de info op de website.

MHKA

Ook op de lijst om te bezoeken in Antwerpen met kinderen staat het MHKA: het museum van moderne kunst in Antwerpen. Als je Reistipsmetkids volgt (Instagram) weet je dat de dochter van Karlien gek is op moderne kunst. Deze tip wordt vervolgd dus.

 • Bij het huis en bedrijf van Plantin en de familie Moretus kan je als kind op zoek gaan naar de moordenaar. Als dat niet spannend is!
 • Het Museum Vleeshuis heeft wellicht een beetje een misleidende naam: het museum gaat over de geschiedenis van de muziek en dans in de stad Antwerpen.
 • Chocolademuseum vind je in de buurt van het Centraal Station. Een bezoek duurt ongeveer 60 – 90 minuten.
Suske en Wiske

Doen rondom Antwerpen met kinderen

Ook rondom de stad zijn leuke kinderactiviteiten te doen, dit zijn een aantal tips:

 • De Binnen- en buitenspeeltuin De Kloek ligt ten oosten van de stad, met een ligging nabij de E313 (afrit 20). De kleinsten kunnen terecht in de beschermde peuterzone. De oudere kinderen vermaken zich op de reuzeglijbaan, het voetbalpleintje en het buitenspeelplein.
 • Het Suske en Wiske museum te Kalmthout is echt een tof en interactief museum. Leuk om te doen met de kids. Wij deden dit tijdens een zomervakantie in de omgeving van Antwerpen met kids. Tijdens het bezoek breng je steeds een bepaalde tijd door in een ruimte en dan schuif je weer verder. Zo kom je langs alle stations en ben je bezig om iets tofs, in Suske en Wiske stijl, te maken op maat! Ook tof is het Arboretum Kalmthout, deze 2 uitjes zijn goed te combineren.
 • Het Gemeentelijk Park in Boom heeft een openluchtzwembad, een grote speeltuin, tennisvelden en mooie bomen en wandelwegen. Je kan hier gratis wandelen en naar de speeltuin gaan, zwemmen kost natuurlijk wel geld.
 • Zilvermeer is een recreatiedomein waar je op mooie dagen de hele dag doorbrengt. Er is een zwemvijver met glijbanen. Maar ook is er een grote speeltuin en je kan er mooie wandelingen maken.
 • Melkerij Peerdsbos is een favoriet bij blogger Marilyn. Dit is één van de historische cafés van Antwerpen, met een leuke speeltuin erbij. Je kan hier ook mooi door het bos wandelen tijdens een bezoek aan Antwerpen met kids.
Museum België
Suske en Wiske

Bobbejaanland en Schorre

Het pretpark Bobbejaanland mag toch niet missen in dit overzicht. Met veel attracties, sommige voor de echte waaghalzen, en daarnaast zijn een aantal attracties echt geschikt voor jonge kinderen. In de herfst staat het park in het teken van griezelen tijdens Halloween.

In de Rupelstreek, tussen Antwerpen en Mechelen in, is het recreatiedomein De Schorre. Dit is een groot park met volop sport- en speelmogelijkheden met speeltuin en brasserie en een binnenspeeltuin. Natuurlijk kan je hier ook goed wandelen en er is een aantal maanden per jaar een blotevoetenpad geopend. 

museum belgie

Eten in Antwerpen met kids

Of het nu een broodje smos is of een warm bord stoofvlees, lekker eten hoort bij een bezoek aan Antwerpen met kids. Dus ook wij hebben dit keer weer wat nieuw lokale lekkernijen geproefd.

 1. Bij de ouderwetse tearoom Desire de Lille probeerden we de smoutebollen en de laquement, dat zijn heerlijke dunne wafels met siroop ertussen. Het wordt niet veel zoeter dan dat.
 2. Daar vlakbij vind je de biologische lunchzaak Lombardia, vergaap je aan de muren vol met teksten en foto’s en drink er een kopje gemberthee bij.
 3. Ben je in een iets minder gezonde bui? Op de Groenplaats vind je een van de bekendste frietkotten van de stad: Fritkot Max. Je vindt hier zelfs een echt friet museum.
 4. Voor in de avond is Sensunik een aanrader, een fijn restaurant met een giga zolder vol speelgoed waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Ze kunnen zelfs hier op zolder eten als je daarvoor kiest.
 5. Voor Joyau reserveer je het best als je met kinderen erheen gaat. Want de kids van 5 tot 12 jaar kunnen in het weekend vertoeven op het tweede verdiep. Hier eten ze samen en er is veel speelruimte en deskundige begeleiding.

Koffie bij Mundi

Het Café Mundi ontdekten wij per toeval toen we een jaar of twee geleden met de kinderen in Antwerpen waren. Dit café maakte zoveel indruk dat we gewoon erheen moesten. Deze espressobar geeft de bezoeker keuzen uit minimaal zes verschillende soorten vers gebrande koffie! Je zit in een echt koffiehuis te genieten van fantastisch gezette koffie en het perfecte koffieschuim. Voor de kinderen werden er kleurtjes tevoorschijn getoverd, voor volwassenen liggen er meer dan genoeg boeken.

LKKRR

En ook de brasserie LKKRR, gelegen in een zijstraat van de Wiegstraat, is een aanrader. Wij liepen naar binnen, want we zagen we een houtoven. Perfect! Beneden was het druk, boven heel rustig. Op de menukaart vind je naast pizza en pasta ook broodjes en salades. Wij kozen voor twee pizza’s, allebei erg lekker! Ook de koffie was van goede kwaliteit met Latte art. En vergeet het dessert niet: chocoladetruffeltaart en pizza Nutella. Heerlijke pizza, goede koffie en leuk met kinderen: perfect dus.

Barbini koffiebar Antwerpen
Barbini koffiebar

Tearoom Lints

Heerlijk en uitgebreid ontbijten of lunchen? Blogger Lynn was met haar gezin bij tearoom Lints, een absolute aanrader! Je kan een zeer uitgebreid ontbijt of lunch bestellen. Denk aan koffiekoekjes, pistolets, boterhammen, croissants, beleg, groente tapenades. En moest je toch nog een hongertje hebben na het ontbijt, wat mij vrij onmogelijk lijkt, kan je even bij het buitengaan, langs de bakker Patisserie Lints passeren voor nog een vier-uurtje.

Linds tearoom Antwerpen
tearoom Lints

Gratis kinderactiviteiten in Antwerpen

Een bezoek aan een stad wordt al gauw duur, dus wij hebben ook de leuke gratis activiteiten in Antwerpen met kind op een rij gezet.

Provinciaal Domein Rivierenhof

Ook een van de leuke kinderactiviteiten in Antwerpen is het Provinciaal Domein Rivierenhof. Voorheen was dit een kasteelpark. Nu kom je er om (gratis) te genieten van de natuur en de rust. Je kan hier zoveel: van wandelen tot sporten, lekker spelen en cultuur beleven. In de zomer is het extra mooi hier vanwege de rozentuin.

Het Kerkschip

Het kerkschip in de haven is een religieuze en sociale ankerplaats, het schip vaart niet meer. De kapellen, het museum en de eetzaal kan je gratis bezoeken. Er is aan boord ook een eetcafé.

 • In de Plantentuinaan de Leopoldstraat kom je even helemaal tot rust. Met 200 jaar geschiedenis is dit zeker ook een interessante plek om te bezoeken.
 • De Kinderboerderij is een van de leuke kinderactiviteiten in Antwerpen en die in het Rivierenhof kan je gratis bezoeken tussen 13.00 en 17.00. Je kan er natuurlijk dieren zien en aaien, maar er zijn ook allerlei speelmogelijkheden.
 • Het stadsstrand Sint Anna is leuk om te bezoeken in de zomer en de winter. Je kan er spelen en genieten van de rust. Betaalde activiteiten zijn het openluchtzwembad en de cafés. Ga je naar een café, dan is Plaasj Kaffee een echte aanrader voor gezinnen, inclusief een leuke hindernissenspeeltuin.

Bereikbaarheid Antwerpen met kinderen

Antwerpen is goed bereikbaar per trein. Voor de Nederlanders, treintickets koop je via NS International. Daarnaast kan je Antwerpen ook met de auto bereiken, alleen kan je soms in de file staan vanwege wegwerkzaamheden.

Gratis parkeren Antwerpen

Gratis parkeergelegenheid vind je bij P+R Metropolis, aan de Groenendaallaan 394. In en rond Antwerpen zijn er momenteel 9 P+R’s waar je gratis je auto kan parkeren en van waaruit je met de tram, bus of deelsystemen een snelle aansluiting naar het stadscentrum kan nemen.

Familiehotels Antwerpen

Geen dagje uit maar een weekendje weg? Overnacht dan bijvoorbeeld hier in Antwerpen met kind:

De B&B Hotel Antwerpen Zuid is een perfect overnachtingshotel als je op de weg terug naar huis toch nog even naar Antwerpen wilt.

2 In het centrum, met ondergrondse garage, ligt het hotel TripInn Eden. Je overnacht in een moderne kamer met een flatscreen-tv en extra lange bedden.

Lees verder over de omgeving van Antwerpen:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën