Megaspeelstad met kinderen | Onze review!

Kinderpretpark in Wechelderzande- Lille

Heb je kinderen die heel graag spelen en alles zelf willen uitproberen, dan moet je dit kinderpretpark echt eens bezoeken. Wij bezochten Megaspeelstad met kinderen en ze waren dolenthousiast. Wij delen onze ervaringen!

Deze locatie was vroeger een “gewone” binnenspeeltuin, maar is inmiddels uitgegroeid tot een superleuk betaalbaar kinderpretpark. Je betaalt een tientje inkom voor de kinderen (> 85 cm) en alle attracties zijn inbegrepen. Er zijn wel een aantal extra’s aanwezig waar je 1 of 2 euro voor moet betalen zoals de minibowling, airhockey, pool, biljart, snoepautomaten. Heb je ondernemende kinderen dan zie je ze alleen terug als ze honger of dorst hebben.

Ons bezoek aan Megaspeelstad met kinderen

Wat valt er binnen in Megaspeelstad met kinderen te beleven?

Er zijn een aantal onbewaakte zones: speelkooien per leeftijd, ballenbad, trampolinepark, discozaal, springkasteel, blokkenzone, playstationzone. En ook zijn er een aantal bewaakte zones. Dat zijn de attracties waar er personeel bijstaat: een monorail, botsauto’s, disco twister, schommelboot, kiddie rides, paardenmolen, tassenmolen.

Megaspeelstad met kinderen

Vanaf 7 jaar mogen ze overal in zonder begeleiding. Onze twinmeisjes van 5 vonden dat niet zo leuk, maar toen ze hoorden dat de grote zus van 7 jaar als begeleider mocht optreden, waren ze weer in hun nopjes. De kids genoten met zienderogen van hun “vrijheid”. Als mama ben ik wel blij dat de kids het allemaal alleen kunnen, maar af en toe moest ik toch nog even slikken hoor. Zeker toen mijn meisjes alleen in de lunaloop kropen en vrolijk ondersteboven bleven hangen.

Megaspeelstad met kinderen

Wat ook leuk is aan deze speelstad, is dat het erg overzichtelijk is ingericht. Door de herkenningsborden die overal ophangen, vinden je kids je gemakkelijk terug. Er is maar 1 in/uitgang en buiten is alles omheind, de kinderen kunnen dus niet ontsnappen. Ook het sanitair was kindvriendelijk en heel netjes.

De ouders/begeleiders kunnen zich dus een beetje overbodig voelen, maar wennen wel snel aan deze situatie: ongestoord iets drinken of eten, wat taakjes afwerken, een boekje lezen, op de computer werken ( gratis WIFI). HEERLIJK!

Er is een verzorgde taverne waar je lekkere dingen kan bestellen. Niet alleen de gekende zoetigheden zoals ijs, chips, wafels, pannenkoeken, snoep, maar ook kleine snacks zoals een croque monsieur, hotdog, frituurgerechten. Wil je wat meer eten dan een kleine snack, dan kan je kiezen uit een aantal restaurantgerechten: diverse salades, pasta’s en pizza’s, vispannetje, steak.

Buitengedeelte – Toverstad

Naast het uitgebreide binnengedeelte (> 5000m2) is er ook nog de Toverstad buiten (>9000m2). Er staan hier verschillende funtastische toestellen: een grote klimvulkaan, een airtrampoline, grote glijbanen, klautertoestellen, hindernissenparcours, trampolines. Daarnaast vind je er ook een aantal diertjes (geiten en kippen) een go-kartpiste en een ballshooter.

Ik heb me even afgevraagd waarom het “TOVER”stad heet, maar buiten staan er een hoop sprookjeshuisjes.  Met een druk op de knop komen de personages tot leven en wordt er een sprookje verteld. Het concept is leuk, alleen jammer dat de huisjes er niet verzorgd uitzien. Het doet de naam Toverbos geen eer aan.

Megaspeelstad met kinderen

Megaspeelstad met kinderen: een aanrader?

Wij vonden het allemaal erg leuk! Zowel de ouders als de kids kunnen zich daar prima een dagje vermaken. Er is ook genoeg aanbod voor peuters, maar voor hen zal een half dagje wel volstaan.

Wil je je zondag vroeg beginnen, reserveer je ontbijt en geniet van een dagje Megaspeelstad!

Praktische informatie
Bekijk de website voor de actuele info
De Megaspeelstad is ook per OV bereikbaar vanuit Antwerpen. Ideaal tijdens een stedentrip Antwerpen met kids dus!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.