Artis met kinderen | Onze review!

Wij gaan regelmatig naar de dierentuin Artis in Amsterdam. Hoe leuk is deze dierentuin met kinderen? Wij delen onze indrukken over een dagje Artis met kinderen.

De dierentuin Artis ligt net buiten het centrum van Amsterdam, in Amsterdam-Oost. En dat is ook direct wat ik zo leuk vind aan het bezoeken van Artis met kinderen. Je kan je bezoek prima combineren met andere leuke kinderactiviteiten in Amsterdam.

Artis met kinderen

Bezoek aan dierentuin Artis met kinderen

Artis is een stadsdierentuin en is daarom niet heel erg groot. Evengoed kunnen mijn kinderen hier uren doorbrengen. Artis heeft heel wat buitenverblijven en ook een aantal binnenverblijven. Ook is er een kinderboerderij. Deze zit rechts naast de ingang. Daarnaast zijn er restaurants, koffieplekken en een aantal speeltuinen.

Artis met kids

De dierentuin Artis met kinderen bezoeken is een erg leuk uitje. Er is voldoende te zien en te doen. Mijn kinderen zijn gek op de leeuwen, het aquarium en het binnenverblijf waar onder andere de stokstaartjes verblijven. Ook erg mooi is de waterval.

Op diverse tijden zijn er voedertijden, dat is een leuk moment om bij aanwezig te zijn. In het Planetarium worden meerdere keren per dag kindervoorstellingen vertoond. Ook als het regent vind ik Artis een prima uitstapje. Tussen de buien door lopen we naar een volgend binnenverblijf.

Stadsdierentuin

Artis ligt middenin Amsterdam. Dit betekent dat er niet heel veel ruimte is om uit te breiden. De laatste jaren wordt er wel steeds meer aandacht besteed aan de grootte en de inrichting van de verblijven. Ook komen er meer en meer speelse elementen voor bezoekers, bijvoorbeeld een rotsklimpad en het pad bij de olifanten, waarbij je tussen het water loopt. Iets achter de olifanten is een grote speeltuin en daarachter is een leuke waterval.

aquarium Amsterdam

Artis met kinderen tijdens Corona

Onlangs was ik met mijn zoon een middag in Artis. Vanwege de maatregelen rondom Corona koop je vooraf een kaartje, voor een bepaalde toegangstijd.

In de dierentuin zijn op veel plekken looppaden aangegeven: gebouwen die je vanaf 1 kant in mag, paden die eenrichtingsverkeer zijn. Allemaal om te voorkomen dat het op bepaalde punten te druk wordt. Ga je gebouwen in, dan is een mondkapje verplicht.

Het is even wennen: normaal gesproken rent mijn kind kris-kras door Artis heen, nu moesten we de routes volgen. Maar het was geen probleem. We vonden het heerlijk om toch een dagje naar de dierentuin te kunnen.

In het Planetarium mogen minder mensen naar binnen. Wij gingen naar de voorstelling over Planeet Sok aan het eind van de middag. Het was toen al een stuk rustiger in Artis. Binnen mocht je op de rode stoelen zitten, waarvan er steeds twee naast elkaar staan.

pinguin

Is een dagje naar Artis een aanrader

Wij vinden een dagje naar Artis gaan erg leuk! Ik vind het daarom een aanrader als uitstapje met het gezin. In Artis zijn heel veel verschillende dieren en ook zijn er andere leuke dingen om te doen met kinderen. Wij zijn meestal tussen de 2 en de 4 uur in Artis. Combineer je dagje Artis met andere leuke, kindvriendelijke activiteiten in Amsterdam. (Website)

planetarium

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën