Kindvriendelijk restaurant in Amsterdam – 17x tips

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant in Amsterdam? Wij komen heel geregeld in Amsterdam met de kinderen. In deze lijst delen wij 17 aanraders voor leuke restaurants waar je ook goed met de kinderen naartoe kan gaan!

Heb jij leuke tips voor restaurants in Amsterdam die geschikt zijn voor kinderen, deel deze dan zeker met ons.

Kindvriendelijk restaurant in Amsterdam

Pannenkoekenboerderij Meerzicht

Wil je naar buiten met de kinderen, ga dan naar het Amsterdamse bos, de geitenboerderij en de Pannenkoekenboerderij Meerzicht in het Amsterdamse bos. Je kan binnen en buiten zitten, er zit een leuke speeltuin bij.
Koenenkade 56

Pllek

Ook in Noord is Pllek, een ideale hotspot aan het IJ. Zand, veel ruimte, hangmatten en gezelligheid. Voor even tussendoor, of om een ochtend of middag door te brengen met de kids. Onderstaande review is van een aantal jaar geleden, dus bekijk hun site voor actuele info!

“De buitenkant van dit restaurant in Amsterdam bestaat uit zeecontainers. Als je binnen staat heb je een mooi uitzicht over het IJ. Alleen al vanwege het uitzicht kan je uren blijven zitten. Bij binnenkomst vraag ik of er speelgoed te vinden is. Er is niet alleen speelgoed, er is een speelhoek. Deze is op een verhoging met daarop een lage tafel. Fijne plek om te kunnen kleuren. Ook liggen er spelletjes, waaronder Triominos en Triviant. Voor net kruipende baby’s is deze speelhoek minder geschikt, omdat ze over de tafel naar de afstap kruipen. Voor dreumesen, peuters en alles daarboven is deze hoek ideaal. De ouders kunnen natuurlijk in de speelruimte blijven zitten. Je kan er ook voor kiezen om op een van de grote banken neer te ploffen.”

Tt. Neveritaweg 59

Hotspot Amsterdam Pllek Kindvriendelijk
Pllek

De Ceuvel

Iets verderop in Noord is café de Ceuvel, een alternatief café en ook geschikt als kindvriendelijk restaurant in Amsterdam. In de zomer zit je hier heerlijk buiten, en er kan net wat meer dan bij andere plekken.

Het is inmiddels een aantal jaar geleden dat we er waren, dus bekijk de website of onze informatie nog steeds klopt:

“Je vindt boten die tot zitjes zijn gepromoveerd, overal drijven delen van het terras en in het café heb je ook nog allerlei zitplaatsen. Buiten staan twee pizzaovens. Deze gaan aan als er genoeg mensen aanwezig zijn en als het niet regent. Wat een bijzonder fantastische plek is dit! Het leukste detail vind ik de surfplanken die bij het café liggen. Deze mag je gebruiken, je kan dus (gratis) een stukje gaan suppen als je de behoefte voelt. Want hier geldt echt: niets moet, (bijna) alles mag. Fantastische plek!”
Korte Papaverweg 4

Bij Storm

Aan de andere kant van Noord ligt het leuke café Bij Storm. Met voor de deur enorm veel zand en speeltoestellen. Op mooie dagen zetten ze badjes buiten.
IJdijk 10

La Fucina

La Fucina is een Italiaans restaurant in Oost. Ik was hier toevallig met mijn peuter en het bleek een ontzettend leuke plek. Want: heerlijk en betaalbaar eten. En daarnaast een enorme kinderhoek. Aanrader!

Osteria La Fucina is begin 2015 geopend aan de Javastraat in Amsterdam. Een osteria is informeler dan een restaurant en komt in de regio Veneto veel voor. De eigenaren van de zaak komen uit deze regio in Italië. Toen wij er waren was er pizza, hartige taart en focaccia. Je kan ook kiezen voor een stuk van elk. Ik ging voor pizza en hartige taart. Het eten is vers, puur en smaakt zo ontzettend goed. 

Javastraat 99H, website

Drie Graefjes
Drie Graefjes

Drie Graefjes

Wil je hele lekkere taart eten en zoek je naar een kindvriendelijk restaurant in Amsterdam? Ga dan naar de Drie Graefjes! De Drie graefjes vind je in het centrum van Amsterdam, naast de Dam en achter de Nieuwe kerk. De andere vestiging is aan het Rokin. Het restaurant bestaat uit een lunchroom en een AmericanBakery. Hierdoor kan je fantastische cakes en taartjes bestellen bij je koffie of thee.

Stadsstrand in Amsterdam-roest-hotspot-kindvriendelijk
Roest

Het Groot Melkhuis

In het Vondelpark kan je goed terecht met je kinderen bij Het Groot Melkhuis. Een restaurant met speeltuin en een terras aan het water. Ideaal en zeker een aanrader voor een kindvriendelijk restaurant in Amsterdam!
Vondelpark 2

At Seven

At Seven is een gezellig lunchtentje, achterin is een speelhoek met heel veel blokken.
Scheldestraat 92

Haddock

Haddock is een ontzettend leuk café aan het water. Met zand, een speelhoek en een kindermenu.
IJdijk 8

Lunchroom Lastig

Lunchroom Lastig is een gezellig restaurant. Bijzonder is de grote speelruimte (40 m2) met computerspelletjes. Inclusief terras en heerlijke Indonesische gerechten.
Christiaan Huygensplein 33

Kindvriendelijk restaurant in Amsterdam | Extra tips

Dok Amsterdam is een relaxte plek om wat te eten of drinken en waar je zelfs voor yoga terecht kunt. In West aan het IJ kan je ze vinden, bus 22 stopt in de buurt. Gericht op families dus ga er vooral heen met je kinderen. Het is een culturele ontmoetingsplaats: aan het kampvuur raak je in gesprek met andere gezinnen.

  • Voor koffie ga ik graag naar Koffiesalon.
  • Of ik loop voor fijne taartjes naar Petit Gateau in de Haarlemmerstraat.
  • Voor chocoladekoeken, en niets anders dan dat, ga je naar Van Stapele.
  • Bij Baksels eet je huisgemaakte taarten en er liggen bordspellen.

MiniMarkt

In 2015 startte MiniMarkt op de Beethovenstraat en inmiddels is het meer het ultieme mini warenhuis. Hier vind je in een groot aanbod in baby en kinderkleding, speelgoed en interieur goodies voor de baby en kinderkamer de mooiste kinderkleding en de leukste cadeautjes. Daarnaast zit je hier ook goed voor koffie, taart en lunch.

WIJS WEST

Voor kidsproof Amsterdam kan je naar Wijs West in Amsterdam West, met het leukste kinderspeelgoed, bijzondere cadeautjes, een kinderkapper en nog veel meer. Er is hier een zorgvuldig samengesteld assortiment, met producten van grote merken, en originele spulletjes van kleine, lokale ondernemers. Dit is een speelgoedwinkel, café, home & deco winkel en kledingwinkel in een.

Wijs West is meer dan kindvriendelijk! Er is een speelhoek, knutselspullen, kinderyoga, kinderkapper en Engels voorlezen is een greep uit de mogelijkheden van deze winkel! Ook leuk: er is een winkelgedeelte. Terwijl jouw kind lekker aan het spelen is shop jij een nieuwe outfit voor je baby of peuter. En is er een verjaardag binnenkort, dan vind je vast en zeker een leuk cadeau!!

Big & Belg

Een andere favoriet in kidsproof Amsterdam is Big & Belg, dit is een winkel die werd opgericht door vrouwen die de winkel met echt toffe dingen niet konden vinden. En blijkbaar was dat een gat in de markt, want inmiddels zijn er al 2 vestigingen (De Pijp en West). Naast kleding koop je hier cadeaus, speelgoed en andere spulletjes.

Kinderwinkel Teuntje

De kinderwinkel Teuntje is een leuke winkel op de Haarlemmerdijk. Er is onder meer kinderkleding tot 12 jaar te koop, ga hierheen voor originele cadeauartikelen en handige kinderwagens. Handig is ook dat de kids lekker kunnen spelen terwijl jij aan het winkelen bent.

Wat is jouw tips voor een kindvriendelijk restaurant in Amsterdam? Dit zijn de familie proof hotels in de stad.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën