Dagje Amsterdam met kinderen | 31x Uitjes

Een dagje Amsterdam met kinderen en je zoekt naar wat te doen in Amsterdam? In Amsterdam is zo ontzettend veel te doen, dat je keuzes moet maken. Waar je in sommige kleine steden en dorpen moet zoeken naar leuke uitjes en activiteiten voor het gezin, is er in Amsterdam super veel te doen. Daarom staat er hier een overzicht voor wat je doet in Amsterdam tijdens een dagje uit of stedentrip.

Je leest hier steeds een aantal tips voor doen in Amsterdam met kind, deze zijn verdeeld over thema’s en kinderleeftijden. Het zijn uitjes voor kinderen en tieners van alle leeftijden. Zo kan je makkelijk zien welke activiteiten bij jullie interesses passen!

Wat je doet tijdens een dagje Amsterdam, weekendje weg of stedentrip? Hier lees je onze favoriete tips voor gezinnen. En zoek je naar tijdelijke activiteiten als tentoonstellingen, voorstellingen en events? Kijk daarvoor in de Uitagenda van Visit Amsterdam.

Favoriete activiteiten in Amsterdam met kinderen

Wat je zeker moet doen als je op uitstap gaat naar Amsterdam? Bezoek een van de bezienswaardigheden of bekijk de mooiste gebouwen tijdens een speciale fietstocht voor gezinnen van Bajabikes. Of stap in een rondvaartboot en zie de stad vanaf het water!

Daarnaast zijn er veel musea die leuk zijn om te bezoeken tijdens een dagje Amsterdam met kinderen. Denk hierbij aan het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en het Nemo Science Museum. Leuk met wat oudere kinderen en tieners is een bezoek aan de zogenaamde Instagram musea als Wondr en Upside Down. Je wandelt van decor naar decor en steeds kan je weer andere leuke foto’s maken!

Onze favoriete uitjes in Amsterdam met kind:

 1. Taart eten bij De Drie Graefjes (Dam of Rokin)
 2. Naar dierentuin Artis met peuters en kleuters
 3. Schommelen boven het IJ met tieners
 4. Griezelen in de Dungeon met tieners
 5. Proefjes doen in wetenschapsmuseum NEMO
 6. Wandelen over de Grachtengordel
 7. Het indrukwekkende Anne Frank huis
dagje amsterdam met kind

Bezienswaardigheden Amsterdam met kinderen

Welke bezienswaardigheden in de stad moet je zien als je er een dagje of een weekend naartoe gaat? Dit zijn enkele bijzondere bezienswaardigheden! Deze liggen voor het grootste gedeelte in het centrum van de stad en zijn daarom gemakkelijk te combineren met kinderactiviteiten.

De Dam

Ga naar de Dam in het centrum. Dit is het grote en centrale plein met het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het Nationaal Monument. Vanaf het Centraal Station loop je er in een vrijwel rechte lijn naartoe. Je kan dit paleis bezoeken, maar of het open is hangt af van de activiteiten. Zijn er bepaalde staatsbezoeken, dan kan je er niet in. Houd de openingstijden dus goed in de gaten!

In het paleis kan je diverse kamers zien. Er is eventueel een audiotour voor kinderen, deze is met name geschikt voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Zijn je kinderen nog geen 18 jaar, dan mogen ze gratis naar binnen en jij kan ook gratis naar binnen als je een MJK hebt.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland met ook de grootste collectie kunst. Dit museum bezoeken tijdens een stedentrip Amsterdam met kinderen is daarom een aanrader. In het Rijksmuseum hangt ontzettend veel kunst en alles zien is niet te doen. Je kan sowieso met de kinderen in de Eregalerij gaan kijken, hier zie je onder meer de Nachtwacht en het Melkmeisje. Daarnaast kan je bijvoorbeeld op pad gaan met een audiotour of het speciale familiespel. Je ontdekt het museum dan op een leuke manier.

Anne Frank
Anne Frank

Anne Frank Huis

Het Anne Frankhuis is absoluut een aanrader en je zou er zelfs speciaal voor een dagje Amsterdam met kinderen hierheen gaan. Wel is het enkel geschikt met oudere kinderen en hier geldt voor de leeftijd van de kinderen: hoe ouder, hoe beter. Een bezoek wordt aangeraden met kinderen vanaf 8 jaar Hebben jouw kinderen of puber het dagboek van Anne Frank gelezen, dan maakt dit museum veel meer indruk! Je ziet hier hoe de familie Frank, samen met een ander gezin en een ander persoon, ondergedoken hebben gezeten. Boek de tickets vooraf. (Onze review)

Oude Kerk

De Oude Kerk is het oudste gebouw van de stad. Sommige kerktorens kan je beklimmen. In de kerk drink je goede koffie bij de Koffieschenkerij, iedere dag geopend. Naast koffie zijn er verschillende warme en koude drankjes en cake!

Beurs van Berlage

Bezoek de Beurs van Berlage op het Beursplein, hier kom je langs als je naar de Dam loopt. Leuk voor kinderen hier is de Tony’s Chocolonely super store. Je proeft er jouw favoriete repen uit de indrukwekkende Mega Monster Super Chocomaat! Verder organiseren ze in de Beurs van Berlage diverse tentoonstellingen en evenementen. Ook is er de spannende award-winnende escape room Sherlocked en vinden er meetings plaats in het sfeervolle ‘Meet Berlage’. 

Amsterdam Look Out
Amsterdam Look Out

A’DAM TOWER

De A’DAM Toren in Amsterdam-Noord biedt een prachtig uitzicht over de stad, en als je durft: je kan schommelen op hoogte! De Amsterdam Lookout is een toren van ongeveer 100 meter en staat aan het IJ. Hier kijk je prachtig uit over de stad en je kan schommelen op de hoogste schommel van Europa. Ben je in Amsterdam met kinderen die geen hoogtevrees hebben en 1.30 zijn of langer? Ga dan zeker schommelen, een unieke ervaring.

Ons’ Lieve Heer op Solder

Het museum Ons’ Lieve Heer op Solder staat in het teken van het leven in de 16e eeuw. Mijn peuter vond dit erg leuk vanwege alle smalle gangen en trappen. Op de zolder is er een prachtige zaal. Dit museum ligt in hartje centrum van Amsterdam, aan een van de grachten.

Op sommige objecten is een lieveheersbeestje geplakt, dat houdt in dat kinderen eraan mogen komen. De lieveheersbeestjes zijn zeker klein: op de foto hierboven zie je onderin op de trap recht een beestje. Voor kinderen van 5 tot 11 jaar is er een speurtocht (€ 1,00) en voor kids van 10 t/m 12 jaar is er een speciale audiotour. En de basis van het museum: alle trappen, dat is op zichzelf al voldoende vermaak.

Via smalle gangen en trappen kom je in historisch ingerichte kamers en keukens. Omdat ik met dreumes was heb ik lang niet alles kunnen zien en doen. En dan, voor mijn gevoel zomaar opeens, sta je op de zolder. Je loopt een kerk binnen die vanaf buiten niet zichtbaar is. Deze kerk is gebouwd in 1663, toen katholieke misvieringen verboden waren. Als je wenst kan je nog steeds een mis bijwonen op deze Solder.

dagje Amsterdam Van Gogh

Van Gogh museum

Als er een museum is dat eigenlijk wel door iedere Nederlander bezocht moet worden, dan is het Van Gogh museum dat misschien wel. In dit museum zijn er honderden schilderijen, tekeningen en brieven te zien.

Ga op ontdekkingstocht met de Koffer van Vincent, een ouderwetse koffer waar Vincent zelf nog mee gereisd zou kunnen hebben. Deze haal je af bij de informatiebalie. Met behulp van de kaarten uit de koffer ontdek je nog meer werken. Op de kaartjes staan vragen die je helpen anders naar schilderijen te kijken, zoals ’’wat zie je als je ondersteboven naar het schilderij kijkt?’’

Een goed alternatief voor de koffer is de speurtocht. Wandelend door het museum op zoek naar schilderijen doen de kinderen verschillende opdrachten. Aan het eind van het bezoek ligt er een leuk cadeautje klaar. Vinden je kinderen het leuk om zelf creatief bezig te zijn, dan is de kinderworkshop echt een geweldige activiteit. Dit is onze review

Jordaan met een kinderspeurtocht

Een prachtig stukje Amsterdam is de Jordaan, een mooie oude stadswijk. Verken dit gebied met een kinderspeurtocht. Via de organisatie Amsterdam Oude stad zijn er meerdere speurtochten te verkrijgen, zoals de historische speurtocht, de Jordaanspeurtocht en een kinderspeurtocht. 

Zo kom je wandelend en speurend onder andere langs een hofje. Bij de vraag stond een verhaaltje over wat een hofje precies is en door wie dit hofje was opgericht. We hebben natuurlijk even een kijkje genomen in het hofje. Dat mag, zolang je maar heel stil bent. Het is een prachtig hofje, een zeer rustgevende plek, zo middenin Amsterdam. We zaten hier even op een bankje om de volgende vraag alvast door te nemen. En de speeltuinen, de Muizenwinkel en het snoepwinkeltje waren volgens de kinderen van Alyt het allerleukst.

Amsterdam met kind

Drie Graefjes en het Begijnhof

Een van mijn favoriete plekken voor een uitje in Amsterdam met kinderen is de Drie Graefjes, ik kom hier met name voor de taart en cupcakes. Daarnaast zijn er ook allerlei broodjes. Combineer dit met het bezoeken van het Begijnhof, een mooi plekje vlakbij de Drie Graefjes. Dit is het enige hofje binnen het Singel en echt een bezienswaardigheid in Amsterdam die je wilt ervaren. Ik vind het prettig om hier een paar minuten door te brengen en om midden in het centrum van Amsterdam even de rust te ervaren.

Vlakbij het Begijnhof kan je bij Van Stapele cookies de chocoladekoekjes kopen. Ze verkopen hier alleen dit koekje en die is het proberen waard!

Uitjes dagje Amsterdam met kinderen

Als je met oudere kinderen of tieners naar Amsterdam gaat dan is de kans groot dat ze willen winkelen in de Kalverstraat. Daarnaast zijn er allerlei leuke uitjes te doen die net wat geschikter zijn als je kinderen wat ouder zijn.

Amsterdam Look out

The Amsterdam Look out bied je een mooi uitzicht over Amsterdam. Om het wat spannender te maken stap je in de schommel. Je schommelt dan boven de stad!  Er zijn ook combi-tickets beschikbaar, bijvoorbeeld met ‘This is Holland’.

Vanaf de kaartverkoop word je van punt naar punt geleid. Eerst maak je voor een ‘green screen’ een leuke foto waarbij het lijkt alsof je op een dwarsbalk hangt boven de stad. Daarna stap je in de lift om naar boven te gaan. Dat is al een belevenis op zich. De lift brengt je in slechts 22 seconden honderd meter naar boven. In die tijd zie je op het plafond een lichtshow.

This is Holland

This is Holland

De This is Holland is een unieke 5D-ervaring. In 2 jaar tijd is er met een helikopter op 22 locaties in Nederland gefilmd. Dit is omgezet in een prachtige film, die je ziet op een speciale manier: in 5D! De beelden die je tijdens de film ziet zijn op 22 plekken in Nederland gefilmd. Om dit materiaal te verzamelen is twee jaar lang gefilmd vanuit een helikopter.

Jumpsquare met Mini jump

Vermaak je op alle attracties die je bij Jumpsquare Amsterdam kan vinden. Tijdens de openingstijden kun je jumpen in de Jump Arena en alle attracties uitproberen! Spring hoger en vlieg verder vanaf de Waterfall Trampoline. Deze trampoline is speciaal ontworpen om je gemakkelijk richting de Foam Pit of de BigAirBag® te leiden. Tijdens de Mini Jump is de Jump Arena speciaal gereserveerd voor alle kids van 2 t/m 5 jaar. Samen met de ouders of begeleiders kunnen ze springen, rollen en vallen zonder dat de grote jumpers ze in de weg staan.

Madame Tussauds

Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds biedt je de mogelijkheid om op de foto te gaan met beroemdheden. Van zodra je binnenkomt bij Madame Tussaud tijdens een uitstap in Amsterdam, word je behandeld als een VIP. Glitter en glamour, een fotoshoot en speciale lift! De route loopt langs verschillende zalen en er is veel te doen en te bekijken onderweg: interactieve schermen, spelletjes, attributen en accessoires.

Enkele hoogtepunten voor onze blogger en haar kinderen: Messi, de DJ-zaal, het uitzicht vanaf de bovenste verdieping, koffie drinken met George Clooney en last but not least de ontmoeting met Obama. Dit is onze review

Ripley’s

Ripley’s staat bekend als de raarste attractie van deze stad. Onze gastblogger ging erheen met haar zoon en deelt hoe leuk Ripley’s tijdens een dagje Amsterdam met kinderen is om te bezoeken. Ripley is een Amerikaanse cartoonist die aan het begin van 1900 begon met cartoons maken. Later is hij allerlei rariteiten gaan verzamelen. Dit liet hij onder andere in een tv-show zien. Het museum in Amsterdam is gevestigd naast het monument op de Dam en bestaat uit vier verdiepingen.

De eerste drie verdiepingen staan vol met de gekste dingen. De langste man ter wereld, de dikste man, een kalfje met 2 koppen, een man met 4 ogen, lachspiegels, een koets gemaakt van maïzena en de Notre-Dame gemaakt van luciferstokjes. Om maar wat te noemen, want er staat nog veel meer.

Daarnaast staan er ook wel wat griezelige dingen: gekrompen hoofden bijvoorbeeld en een gang vol martelwerktuigen. De gang waar wij doorheen liepen is de ‘light-versie’. Bij de aanduiding staat dat deze gang meer geschikt is voor kinderen dan de andere keus op deze t-splitsing. Mijn zoon van 8 jaar vond deze kindergang al veel te eng: hij rende er met een vaart doorheen, op naar de volgende verdieping! Leuk aan Ripley’s is dat het niet enkel zien is, er is ook veel interactief. Daardoor is het voor kinderen ook erg leuk.

Het is een grappig museum, anders dan anders. Voor mijn zoon was dit bezoek het hoogtepunt van de dag, terwijl we daarvoor toch ook al hele toffe dingen deden. Het was in Ripley’s wel behoorlijk druk, vooral op de eerste verdieping waren veel bezoekers. Ik raad daarom aan om op een ander moment langs te gaan dan op zaterdagmiddag. Het is wel echt een bezoek waard. Bekijk de praktische informatie op de website.

Amsterdam activiteiten gezin
Madame Tussauds

Dungeon

De spannende Amsterdam Dungeon is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar! Dat is toch wat anders dan kijken naar een spannende film en tijdens dit dagje Amsterdam met kinderen ga je echt het avontuur aan. Ruimtes die echt zweethanden opleverden waren het mortuarium en de moord op de zeedijk. Steeds weer word je hier naar een andere ruimte geloodst door een acteur. Wandel door een spiegeldoolhof, door een donker bos, op een VOC-schip, langs de brandstapel. Het zijn in totaal 11 ruimtes. In elke ruimte betrok de acteur de groep goed bij het verhaal. Ook werd er elke keer iemand uitgepikt om mee te doen. Als heks, als crimineel, als verdachte in de beklaagdenbank.

In een aantal ruimtes waren er ook lichteffecten, geluid, water en bewegende banken. Echt alles werd er dus aan gedaan om je onverwachts te laten schrikken. De ruimtes die de kids echt spannend vonden waren het mortuarium en moord op de zeedijk. Je kan je vast wel iets voorstellen bij wat er voor spannends gedaan kan worden in het mortuarium! Spannend, maar ook leuk! Lees onze review

Klimpark Fun Forest

Het leuke klimpark Fun Forest ligt bij de ingang van het Amsterdamse Bos, tegenover De Boswinkel. In het klimpark klim je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen. Er zijn hier 10 parcoursen van 2,5 tot 15 meter hoogte. Deze verschillen in moeilijkheidsgraad. Voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar zijn er de twee Easy parcoursen. Als een kind langer is dan 1.30m (8+ jaar) zijn er meer routes en de twee spannendste routes mag je klimmen als je langer bent dan 1.50m. Begin je in de easy parcoursen, dan klim je op 2,5 meter hoogte. En bij het extreme parcours dan klim je een route op bijna 15 meter hoogte met een bungee jump en een vrije sprong.

Ben je tijdens je dagje Amsterdam met kinderen ook op pad met kids onder de 6 jaar? Er is voor kleine kinderen een speelbos met een stoere kabelbaan en klimplekken, hier is geen toezicht.

Museum Amsterdam met kinderen

Kindvriendelijke musea Amsterdam

Junior Verzetsmuseum

Het Junior Verzetsmuseum heeft veel indruk gemaakt op blogger Karlien. Op een interactieve manier volg je de verhaallijnen van vier kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Deze kinderen maakten de oorlog allemaal op een andere manier mee. Aan het eind krijg je ook nog de rest van hun levensverhaal te weten.

Museum of Illusions (Gesloten)

Op Instagram zag ik hele gave foto’s met 3D effect voorbijkomen. Die foto’s bleken gemaakt te zijn in een nieuw museum: het Museum of Amsterdam Illusions. Daar moesten we echt heen! Met hoge verwachtingen ging onze gastblogger met manlief en kids op stap voor een dagje Amsterdam. Dit museum is gevestigd een oud grachtenpand in het centrum van Amsterdam aan een gracht. Onze jassen legden we in de lockers. Dat is namelijk leuker voor de foto’s gaf de medewerker als tip. En we kregen nog meer tips. Dat op de grond stickers met pijlen zijn waar je moet staan voor de beste foto en dat er bij elke muurschildering een voorbeeld hangt ter inspiratie hoe je er leuk op kan. Als we met z’n allen op de foto willen konden we een medewerker vragen om de foto te schieten.

Museum of Amsterdam Illusions

Alle muren van het grachtenpand zijn beschilderd met muurschilderingen met 3D-effect. Veel van de muren zijn in de echte Hollandse sfeer. Denk aan grachten, klompen, tulpen, het kussende boertje en boerinnetje en Vincent van Gogh. Hiermee wil het museum toeristen wat leren over Nederland. Er zijn ook schilderingen over een bankoverval, de Titanic en een kraan met waterdruppel. Echt van alles wat dus!

Het is een lekker actief uitje. Voor elke foto moet je namelijk alleen of met z’n allen iets uitbeelden op de foto. Je wilt zo goed mogelijk ‘onderdeel’ worden van de muurschildering. We hebben ons een uur goed vermaakt in dit museum. Absoluut een aanrader om heen te gaan met pubers.

Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is ook leuk voor peuters en kleuters tijdens een dagje Amsterdam met kinderen. De Amsterdam is een van de pronkstukken van Het Scheepvaartmuseum. Binnen in het schip krijg je een beeld, inclusief geluidsopnamen van snurkende zeelieden en krakende planken, van hoe het leven op een schip geweest moet zijn. Het Scheepvaartmuseum met kinderen bezoeken was altijd al leuk.

Je kunt wandelen door het lichaam van een walvis, aan het roer staan van een levensecht schip of klauteren over kisten in het ruim en nog veel meer. De VR journey maakt het museum een mooie brug naar het heden. Op een high tech manier kun je het verleden beleven door er echt middenin te stappen. Zeker voor wat grotere kinderen is dit een bijzonder aantrekkelijke manier om het museum nog leuker te maken.

Amsterdam Stedelijk
Stedelijk museum

Achter het Scheepvaart museum in Amsterdam ligt het schip de Amsterdam, een replica van een VOC schip uit de Gouden eeuw. In het voor ruim van dit indrukwekkende schip is een gloednieuwe kamer ingericht. Het contrast met de rest van het schip is groot, van een donker scheepsruim uit de 17e eeuw stappen we een kamer in de 21e eeuw binnen. Overal waar we kijken zijn spiegels, verspreid over de ruimte staan hoge stoelen waar een grote VR bril boven bungelt.

Moco Museum

Dagje Amsterdam met kinderen van alle leeftijden

Naar Amsterdam met kinderen en op zoek naar leuke uitjes voor kinderen van alle leeftijden? Dan zijn deze activiteiten geschikt voor een dagje weg, ook als je met kleuters of peuters op stap bent.

Artis

Veel peuters en kleuters zijn gek op dieren. De eerste optie waar je aan denkt voor een dagje weg of stedentrip in Amsterdam met kleine kinderen is Artis, de dierentuin van de stad. Veel tieners vinden dit trouwens ook een leuk uitje, maar het zou voor deze leeftijd niet de eerste activiteit voor een dagje Amsterdam zijn die ik aanraad.

Artis heeft heel wat buitenverblijven en ook een aantal binnenverblijven. Ook is er een kinderboerderij, deze zit rechts naast de ingang, en een Planetarium. Hier draaien ook kindervoorstellingen en toen ik zelf een peuter was, was dit mijn favoriete plek van Artis. Daarnaast zijn er restaurants, koffieplekken en een aantal speeltuinen.

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan de grootte en de inrichting van de verblijven. Ook komen er meer en meer speelse elementen voor bezoekers, bijvoorbeeld een rotsklimpad en het pad bij de olifanten, waarbij je tussen het water loopt. Iets achter de olifanten is een grote speeltuin en daarachter is een leuke waterval.

stedentrip Amsterdam met gezin
Artis

Geitenboerderij en het Amsterdamse bos

Een andere, goedkopere optie in Amsterdam, is een bezoek aan de geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Hier kunnen kinderen de jonge geitjes voeren met een flesje melk en hun eigen eieren rapen in het kippenhok. Op het terrein is er een speeltuin en een doolhof. Producten van de boerderij zijn te koop in de boerderijwinkel.

De speeleilanden in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos zijn een avontuurlijk speelbos voor wat oudere kinderen. Deze eilanden zijn bereikbaar met wankele loopbruggen en een zelf te bedienen pontje. In en over het water zijn bruggen aangelegd, hangen touwen, er staan palen om in te klimmen en er drijven netten en vlotten. De Speeleilanden liggen aan de Duizendmeterweg, naast het Openluchttheater.

Het Beleefpad is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar gemaakt. Volg de route en doe wat de dieren in het Amsterdamse Bos doen. In De Boswinkel aan de Bosbaanweg 5 haal je eventueel een tas met seizoensopdrachten en extra speelmateriaal.

Speeltuinen in Amsterdam

Bij mooi weer tijdens een dagje Amsterdam met kinderen is een speeltuin bezoeken altijd een goed idee. Overal in Amsterdam vind je leuke speeltuinen, kleinere en grote. De meeste speeltuinen zijn gratis toegankelijk, heel soms is er een buurtvereniging waardoor je toegang betaalt van bijvoorbeeld 1 euro.

In het Vondelpark is een leuke speeltuin, speeltuin UJ Klaren is ook geschikt. Of ga naar het Amstelpark, waar heel wat te doen is voor kinderen. De speeltuin hier is gratis toegankelijk, daarnaast zijn er kleine attracties zoals de Thomas de Trein, zweefmolen en Minicars waarvoor je een klein bedrag betaalt.

Indoor speeltuin Amsterdam

Jimmy’s speelparadijs

Tijdens een dagje uit in Amsterdam met peuters en kleuters kan je binnen spelen bij Jimmy’s Speelparadijs. Deze indoor playground is ontzettend groot, met onder andere het klimkasteel, skelters, springkussen, driewielers en elektrische ‘Formule 1-wagens. Verder is er een klautertoren en een sleebaan. Daarnaast heb je gratis toegang (tot 17:00 uur) tot de roller disco van Roller Planet.

Je kan dit uitje combineren met bowlen, lasergamen of karten (8 jaar en een minimumlengte van 1,35 meter) op dezelfde locatie bij Bleekemolens Race Planet. Er zijn combinatietickets.

 • Reserveer voor de zekerheid via de website, zodat je zeker weet dat je naar binnen mag.

Binnenspeeltuin Candy Castle

Candy Castle is een binnenspeeltuin voor een dagje Amsterdam met kinderen. Deze indoor playground heeft het thema snoepgoed. Er is onder meer een grote ballenbak en veel klautertoestellen. Hier zijn speciale peuterochtenden. De speelstructuur is opgedeeld in een gedeelte dat het meest geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar tot en met 10 jaar en een aparte peuterzone voor kindjes van 6 maanden t/m 4 jaar. 

Deze indoor speeltuin is gevestigd in een recentelijk gerestaureerde, monumentale kerk. De combinatie van de speelattributen en het interieur van de gerestaureerde kerk laat een imposante indruk achter.

Anne Frank

Stadsparken in Amsterdam met kinderen

In het Vondelpark, centraal in de stad, zijn veel opties voor gezinnen. Er is een waterspeeltuin met klimtoestellen en een zandbak. Het badje van de waterspeeltuin is in de lente en zomer gevuld met water. Bij restaurant de Vondeltuin staan hoge torens met glijbaanbuizen, er is een klimkoepel Iglo, duikelhekken en een grote zandbak. Bij het restaurant Groot Melkhuis is er een speeltuin met speeltoestellen zoals schommels, draaimolens en een glijbaan.

Flevopark

Het Flevopark is een mooi en rustig park, inclusief zwembad. Het park ligt in Amsterdam oost, vlakbij hippe hotspots en leuke barretjes. Aan de rand van het Flevopark ligt Jeugdland, een waar kinderparadijs! Als ik door het park loop kan ik alleen maar denken dat het een heel leuk park is. Er zijn diverse activiteiten, er is een pannenkoekhuis, speeltuin, kinderboerderij en zelfs een zwembad, het Flevoparkbad. Het is een park dat erg geschikt is om met kinderen van alle leeftijden naar toe te gaan. Hier ga ik binnenkort met mijn kinderen heen! Echt een aanrader.

Hortus

In het centrum van Amsterdam ligt de Hortus, dit is een grote botanische tuin. Wij waren hier tijdens een dagje Amsterdam met kinderen. Eerder die week waren we bij de Kasteeltuinen in Arcen, en dat was een totaal andere ervaring, dus het is even schakelen. Van enorme tuinen gaan we naar een wat kleiner park. Echter, dat mag de pret niet drukken! Het is heerlijk om in het drukke Amsterdam rond te lopen in de natuur, tussen de bijzondere planten en bomen.

Hortus Amsterdam met kinderen

Dan komen we de vlinderkas tegen. De kas is niet erg groot maar wel heel indrukwekkend. Er staan allerlei planten als cacaoplanten en koffieplanten. En natuurlijk zijn er heel veel vlinders. Die vliegen om te heen en komen geregeld op je zitten. De grote kas blijkt voor de kinderen haast een doolhof te zijn. Via allerlei leuke weggetjes vind je je weg naar de andere kant van de kas. Je hebt direct het idee dat je in de tropen bent.

Wij vonden de Hortus een leuke plek voor een uitje met kids, zeker als je van de natuur en planten houdt! De kinderen waren enthousiast over het bezoek en zouden graag nog eens gaan. Bekijk de website voor kinderactiviteiten.

Gratis uitjes in Amsterdam

Al die activiteiten kosten geld en dan loopt het hard op als je met het gezin naar Amsterdam gaat. Daarom delen wij een aantal leuke betaalbare activiteiten in de stad tijdens een dagje Amsterdam met kinderen.

Het dak bij NEMO is gratis toegankelijk: vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Het NEMO is erg leuk met kinderen maar het is helaas geen budget activiteit. En de Fontein De Watertafel bij het Artisplein is leuk op mooie dagen.

De meeste speeltuinen zijn gratis toegankelijk, soms betaal je een paar euro entree. Er zijn heel veel speeltuinen in Amsterdam, hier vind je een uitgebreid overzicht. Je kan bij “locatie” het stadsdeel aangeven waarin je wilt zoeken.

Alle gratis activiteiten in de stad? Lees dan ons overzicht van gratis kinderactiviteiten in de stad.

Amsterdam met kinderen
Stedelijk museum

Eten in Amsterdam met kinderen

Waar kan je lekker en goed eten tijdens een dagje Amsterdam met kinderen? The Corner Bakery met de freakshakes is populair! Zoet en over-the-top, wel heel leuk om eens te bezoeken.

 • Carré heeft een terras dat drijft op de Amstel, ideaal voor in de zomer.
 • Pannenkoekenboerderij Meerzicht in het Amsterdamse bos met een leuke speeltuin.
 • La Fucina is een Italiaans restaurant in Oost. Ik was hier toevallig met mijn peuter en het bleek een ontzettend leuke plek. Want: heerlijk en betaalbaar eten. En daarnaast een enorme kinderhoek.
 • In het Vondelpark kan je goed terecht met je kinderen bij Het Groot Melkhuis, dit is een restaurant met speeltuin en een terras aan het water.
 • Pancake Bakery bij de Westerkerk.
 • Lees ook onze tips voor kindvriendelijke restaurants in Amsterdam
Okura hotel
Okura hotel

Familiehotels Stedentrip Amsterdam

In Amsterdam-Oost ligt het Q-Factory Hotel. Het is een mooi ingericht en hip hotel. De Superior Tweepersoonskamer is geschikt voor gezinnen met twee kinderen.

Bij het Mercure Hotel Amsterdam City South (een hele mond vol) verblijf je in een Classic Familiekamer, geschikt voor vier personen. Het is een modern 4-sterrenhotel, en het ligt aan de rivier de Amstel. In het hotel is er een sauna en een Turks stoombad.

Zoek je een kindvriendelijk hotel Amsterdam voor een echt super-de-luxe verblijf, dan kies je voor het Hotel Okura Amsterdam.

Wat voor thema’s wil jij nog meer uitgewerkt zien voor een dagje Amsterdam met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën