Amsterdam Dungeon met kinderen – Review

Amsterdam Dungeon met kinderen bezoeken, is dat een aanrader? En hoe spannend is het? Blogger Jessica ging op pad!

“Houden jullie een beetje van spannende attracties?”. Ik dacht meteen aan achtbanen. Maar dat was het dus niet. We mochten namelijk the Amsterdam Dungeon uitproberen. Een spannend avontuur in het oude Amsterdam.

Dat moet wel lukken dacht ik. De kids hebben immers al alle Harry Potter en nog meer spannende films gezien. Maar kijken naar een spannende film is toch echt heel anders dan zelf onderdeel zijn van het avontuur!

Amsterdam Dungeon met kinderen

Amsterdam Dungeon met kinderen bezoeken

Na een foto met hakbijlen bij het schavot en een rattenstempel als toegangsbewijs, lopen we naar de lift. Bij de lift staat de staat de sleutelbewaarder ons op te wachten. We lezen we alle teksten op de muren zoals “wat is je laatste wens?”.

Zo in de schemerige ruimte begint de spanning toch wel een beetje te stijgen bij de meiden en hun vriendinnetje. Best gek, je weet dat het allemaal acteurs zijn die ons gaan laten schrikken. Maar toch hou je alles verdacht in de gaten. Meteen spannend dus!

Zweethandjes 

Met liften worden we afgezet in het duistere verleden van Amsterdam. Een lift waarvan we door de trailer op de website dachten dat die heel eng zou zijn, maar dat was het niet. Dus de kids kregen weer wat meer vertrouwen dat ze het niet super eng zouden vinden. Heel fijn: kon ik tenminste even die zwetende handen van jongste en vriendinnetje loslaten. Ze klampten zich echter meteen weer aan me vast toen we in een donker hol de beul zagen tijdens een bezoek aan de Amsterdam Dungeon.

Steeds werden we naar een andere ruimte geloodst door een acteur. We liepen door een spiegeldoolhof, door een donker bos, op een VOC-schip, langs de brandstapel. Het zijn in totaal 11 ruimtes. In elke ruimte betrok de acteur de groep goed bij het verhaal. Ook werd er elke keer iemand uitgepikt om mee te doen. Als heks, als crimineel, als verdachte in de beklaagdenbank.

Amsterdam Dungeon met kinderen

Schrikeffecten

Het was trouwens niet alleen een verhaal waar de acteur je in meenam. In een aantal ruimtes waren er ook lichteffecten, geluid, water en bewegende banken. Echt alles werd er dus aan gedaan om je onverwachts te laten schrikken.

De ruimtes die de kids echt spannend vonden waren het mortuarium en moord op de zeedijk. Je kan je vast wel iets voorstellen bij wat er voor spannends gedaan kan worden in het mortuarium! Spannend, maar ook leuk!

Hoe het er uit ziet kan ik helaas niet laten zien. Want foto’s mochten we niet maken. Maar, neem van mij aan dat het voor kids van een jaar of 10 best spannend is. Niet eng hoor, maar gewoon spannend.

Even bijkomen van de donkere Dungeons tijdens een dagje Amsterdam leek ons een goed idee. Dat deden we met een vrolijke regenboogtaart en warme choco met marshmallows bij De drie Graefjes.

De foto’s zijn afkomstig van de Amsterdam Dungeon aangezien je binnen geen foto’s mag maken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.