TOP 11 activiteiten in Volendam met kinderen

2

Wat is het leukste om te doen in Volendam met kinderen? Wij delen de beste tips!

Volendam is ontzettend bekend onder de toeristen. Maar in dit vissersdorp is er ook ontzettend veel te doen voor kinderen. Ik heb Elly, een local en moeder van drie kids, gevraagd of zij haar tips voor leuke activiteiten in Volendam met kinderen wil delen.

Doen in Volendam met kinderen

1. De grote speeltuin ‘de speelderij’

De speelderij is een grote speeltuin. Speeltoestellen zijn er voor kinderen van alle leeftijden. Goed voor dagenlang plezier!

2. Slobbeland

Het slobbeland is een recreatiegebied. Het is een echte zomeractiviteit. Hier kom ik graag omdat er speeltoestellen staan en de kinderen er (overzichtelijk) rond kunnen lopen. Je zit er heerlijk langs het water. Als je naar een strandje wilt, kan je het daarnaast gelegen Marinapark bezoeken. Marinapark is onderdeel van Roompot waar je appartementen kan huren.

3. Zwembad “De Waterdam”

Dit zwembad heeft een binnen- en buitenbad. Het hele jaar door kan je hier met je kinderen zwemmen en spelen.

4. Willem Honingh

In Katwoude vind je deze ijssalon. Met een wip, schommel, draaimolentje en wat diertjes is het een leuk uitje voor jou en je kinderen!

5. Eendjes voeren in t park bij de ijsbaan

Eendjes voeren, je maakt je kinderen er blij mee!

6. Volendam Experience

Voor de oudere kinderen (vanaf een jaar of 6) en dagjesmensen is deze Experience erg leuk.

Leuke activiteiten in Volendam met kinderen

7. Monkey town

In Purmerend vind je deze grote binnenspeeltuin, leuk voor kinderen tot een jaar of twaalf.

8. Foe

Dit is een snackbar met heerlijke vers gesneden frieten.

9. De boot naar Marken

Neem de boot naar Marken. Mijn kinderen vinden dit erg leuk.

10. Fluisterboot Edam

En een speciale tip: de burgemeester van gemeente Edam-Volendam laat op Twitter weten dat hij het overzicht leuk vindt en hij voegt een tip toe. Met een fluisterbootje varen door de grachten van Edam. Ga ik doen!

11. Koffie drinken bij Francesca’s

Na al die leuke activiteiten met kinderen in Volendam, ben je vast toe aan een goede kop koffie. Francesca’s zit tegen de haven aan en heeft koffie, broodjes en taart. Ook aan de kids wordt gedacht. — Helaas is deze spot gesloten. Wij waren in mei 2018 op de Dijk, en ik vond Brizio koffie leuk!

Verken Volendam met kinderen lopend

Wil je de stad verkennen, langs veel van de winkels komen. Bijvoorbeeld de Volendam Experience, de Stroopwafels, een aantal strandjes en een plek om in klederdracht op de foto te gaan?

Ik wandelde via het Startpunt van Wandelnetwerk Noord-Holland door Volendam. Deze route is 3,5 kilometer. Deze route volgt de hele Dijk, waardoor je direct langs heel veel toeristische attracties, restaurants en winkels komt.

Ook kom je zo door het hele leuke buurtje Doolhof, een aanrader om even met de kids te verkennen. Daarnaast wandelden we langs strandjes, en je stapt zó op de boot naar Marken.

Bij het startpunt parkeerden we gratis, je mag er drie uur staan. Ik liep de route met mijn man en onze kleuter. De 3,5 km. was prima te wandelen! Een ideale manier om meer van Volendam te zien als je er met het gezin bent.

Lees ook:
Tips voor een dagje Volendam en bekijk ook de hotels in Volendam
In de omgeving: Monnickendam met kinderen.
2 Comments
  1. Roxanne zegt

    Het park bij de ijsbaan <3 Daar keek je op uit vanuit de flat van mijn opa en oma vroeger. Dat lijkt echt wel lang geleden!

    1. Karlien zegt

      Wat leuk dat je dat nog weet 🙂

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.