7 local tips voor Monnickendam met kinderen

1

Nadat ik al heel wat tips heb gedeeld voor steden met kinderen, moet ik toch ook echt mijn tips over Monnickendam met kinderen delen. Ik ben in dit dorp (eigenlijk deze stad) geboren en mijn kinderen zijn er ook geboren! Mijn tips over Monnickendam zijn dus echt tips van een local. Monnickendam in het kort: een stad aan de Gouwzee in Waterland.  Het ligt vlakbij Volendam, Marken en Amsterdam.

Monnickendam met kinderen: speeltuinen

In Monnickendam is er één grote speeltuin, daarnaast is er op ongeveer ieder pleintje een kleine speeltuin. De grote speeltuin ligt op een mooie plek, tegen het oude stadje aan. In deze speeltuin is er een gedeelte voor dreumesen en peuters en een gedeelte voor kleuters en oudere kinderen. Er zijn onder andere drie trampolines, midgetgolf, veel glijbanen, nog meer fietsjes en een kabelbaan. De speeltuin is open van maart/april tot en met eind oktober.

Restaurants in Monnickendam met kinderen

In Monnickendam zijn een aantal leuke restaurants waar je ook goed met kinderen terecht kunt. Begin in de haven met een heerlijke cappuccino bij Da Piera. Mijn favoriete lunchgerecht hier is de bagel met zalm! Iets verderop vind je Coffee en Cacao, hier ga je heen voor bonbons, heerlijke taart en goede broodjes! Mocht je zin hebben in een wandeling of heb je een fiets gehuurd, ga dan naar theetuin Overleek! Een paar kilometer voorbij Monnickendam ligt dit restaurant tussen de weilanden. Met en zeker kids een aanrader. In de zomer huur je kano’s en fluisterboten, in de winter zit je knus binnen. Aan de andere kant van Monnickendam ligt nog een leuke theetuin, deze keer theetuin Zuiderwoude.

Lees ook: kindvriendelijke restaurants in Monnickendam

Museum de Speeltoren

Middenin het centrum van Monnickendam vind je museum de Speeltoren. En dit is echt een aanrader! Het museum start beneden en iedere keer ga je een verdieping omhoog. Voor kinderen is er onder andere een speurtocht door het museum. Mijn uitgebreide review volgt.

Hemmeland

Een van de leukste dingen aan Monnickendam met kinderen vind ik het Hemmeland. Het Hemmeland is een natuurgebied aan het water, de Gouwzee, in Monnickendam. In de zomer komen we er om te zwemmen, in de herfst zoeken we nootjes en rapen wij bladeren. In de winter wandelen wij op mooie dagen een rondje door dit natuurgebied. En in de lente genieten wij van de eerste zonnestralen. Voor kinderen is er een schommel plus kabelbaan.

IMG-20160715-WA0019

Zeilschool

Voor kinderen vanaf een jaar of zes, je moet je zwemdiploma A + B hebben, bestaat de mogelijkheid om te leren zeilen! Ben je wat ouder, dan ga je windsurfen. Leuk is dat er bij deze zeilschool Landwater events ook een fijn restaurant zit. In de avond staat de zon er op en geniet je heerlijk van die lange zomeravonden.

Zwembad

In Monnickendam is ook een zwembad, het Sportfondsenbad. Verwacht geen tropisch zwemparadijs maar je kan er wel lekker zwemmen. Twee ochtenden in de week is er ook ouder-kind zwemmen.

Wandelen door Monnickendam

Monnickendam leent zich goed voor wandelingen! Ik wandelde bijvoorbeeld door het centrum en om de rest van de stad heen. Heb je zin in een lange wandeling, loop dan over de dijk naar Marken, om Marken heen en neem de boot naar Volendam.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

 

1 reactie
  1. Sheila zegt

    Ik ben erg benieuwd naar die review over dat museum. Want ben gek op musea en het is altijd leuk om nu ook musea te ontdekken die geschikt zijn voor kinderen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.