Kindvriendelijke strandtenten Zandvoort + Bloemendaal

Bij een dagje Zandvoort of Bloemendaal aan de Noord-Hollandse kust, hoort natuurlijk ook een bezoek aan een van de kindvriendelijke strandtenten Zandvoort! Welke precies? Je leest hier een heel lijstje met favoriete restaurants op het strand van gezinnen.

Als het weer er ook maar een beetje naar is, ben ik graag met de kinderen op het strand van Zandvoort. Na vier zomers hebben we al aardig wat strandtenten in Zandvoort ontdekt die leuk zijn met kinderen. In dit artikel deel ik de strandtenten waar wij graag komen met de kinderen. (dit is er verder te doen in Zandvoort!)

  • Heb jij tips voor leuke strandtenten in Zandvoort, deel ze dan met ons!

Mijn favoriete kindvriendelijke strandtenten Zandvoort

Tijn Akersloot

Bij Tijn Akersloot brengen we heel wat zomeravonden door. Deze strandtent heeft een heel groot terras, waardoor je zelfs op de populairste dagen wel een plekje vindt.

We eten hier graag pizza, drinken cappuccino’s en de toetjes zijn ook lekker. Leuk is dat je in de winter ook terecht kan, dan zit je binnen bij de open haard. De kinderen komen hier ook graag en spelen vaak op het strand voor de strandtent (ze moeten daarvoor een trap af dus de allerkleinsten zou ik hier niet alleen laten spelen op het strand).

Tijn Akersloot

Tent 6

Strandtent Tent 6 is een hele toffe strandtent met houtkachels, toffe kussens, planten en een leuk terras direct aan het strand. Verse pasta’s en goede koffie en dan is er ook volop aan de kinderen gedacht.

Binnen is er een speelhoek en zodra het een beetje mooi weer is, speelt je kindje buiten in het speeltuintje of met het buitenspeelgoed.

Thalassa

Een blik op de enorme speeltuin naast de kindvriendelijke strandtent Zandvoort Thalassa Bodega en je weet waarom je hierheen bent gegaan. Zeker als je kinderen iets ouder zijn en zelfstandig kunnen spelen is het ideaal om hier te relaxen.

kindvriendelijke strandtenten Zandvoort
Strandpaviljoen Thalassa

Ubuntu

Strandtent Ubuntu is super populair en dat is niet gek. Goed eten, heel veel ruimte om te relaxen en twee schommels op het terras (goed voor prachtige plaatjes, zie ook de foto boven het artikel).

Ook op de drukste zomeravonden houdt het personeel je goed op de hoogte van hoe lang je nog moet wachten op een plekje bij het restaurant. De kinderen wisselden het schommelen ondertussen af met spelen op het strand. Zeker een aanrader als je zoekt naar een van de leukste kindvriendelijke strandtenten Zandvoort.

kindvriendelijke strandtenten Zandvoort

Strandpaviljoen Thalassa

Niet één maar twee speeltuinen vind je bij deze strandtent. Een kleinere speeltuin op het terras en de wat oudere kinderen kunnen naast de strandtent spelen in een grote speeltuin. Andere reden om hierheen te gaan? De vriendelijke bediening en de verse vis. Ik was hier onlangs met mijn zoon, tijdens een weekend bij Center Parcs Zandvoort, en wij vonden dit een hele prettige plek. Er is ook een take away terras, naast de speeltuin, en dat maakt het heel relaxed zitten!

strandtent

Rapa Nui – kindvriendelijke strandtenten Zandvoort

De relaxte sfeer is waarvoor je naar Rapa Nui gaat, als je zoekt naar een van de leukste kindvriendelijke strandtenten Zandvoort. En natuurlijk voor de burgers en patat, wat wel een beetje bij een dagje strand hoort.

Plazand

Er is buiten een speeltuin en binnen een speelhoekje bij Plazand, dus bij deze strandtent kan je terecht met mooi en wat minder goed weer. Op de kaart heb je een aantal gerechten voor kinderen, een boterham met hagelslag bijvoorbeeld voor € 1,50.

Vooges

Vooges biedt veel en is echt een fijne plek onder de kindvriendelijke strandtenten Zandvoort! Op mooie dagen kan je hier al om 9.00 terecht voor een ontbijtje. Binnen zijn er spelletjes en er is een aquarium. Buiten kunnen de kinderen voetballen. Een hele fijne plek!

Hippiefish

De laatste, maar zeker niet de minste, die wij noemen als leuke strandtent in Zandvoort voor kids is Hippiefish. Met het heerlijke zomerse, strand in de voeten gevoel zit je hier super relaxed.

Renato’s

Een nieuw restaurant, sinds 2022 geopend, is Renato’s bij Overveen aan de boulevard. Een plek met heerlijk Italiaans eten. Daarnaast is er een klein speeltuintje met zandbak en je kijkt uit over het strand en de zee. Naast de ingang wandel je de lange trap af naar het strand, een win-win combinatie wat mij betreft.

Renato's Overveen

Republiek – (Zeeweg 94)

Ben je op zoek naar kindvriendelijke strandtenten Zandvoort of Bloemendaal met pizza? Dan is Republiek een heerlijke strandtent met een groot terras en een aantal loungebedden. Je kan hier pizza’s bestellen, wat voor mij altijd een enorme plus is. Zeker een aanrader met kids!

Gestrand (Zeeweg 60)

Deze van de kindvriendelijke strandtenten Bloemendaal hoort bij camping De Lakens, bij het strand van Overveen. Het is een restaurant met speeltuin plus kabelbaan. Vanaf het terras heb je goed uitzicht op de speeltuin.

Parnassia

Rapa Nui (Boulevard Barnaart 27)

Hele toffe, vrolijke strandtent met leuke kleurtjes. Echt een strandtent zoals een strandtent hoort te zijn. Inclusief loungebedden.

Parnassia aan Zee (Parnassiaweg 1)

Deze strandtent ligt achter mijn favoriete natuurgebied de Kennemerduinen. Deze strandtent heeft heel veel voor gezinnen: kinderstoelen, een speeltuin, gerechten die geschikt zijn voor kindjes en een verschoningskussen. Ideaal om te combineren met een wandeling door de Kennemerduinen.

Park Zandvoort

Accommodaties – Kindvriendelijke strandtenten Zandvoort

Langer in Zandvoort blijven met de kids? Een aantal aanraders om te overnachten zijn:

Park Zandvoort is een vakantiepark van Center Parcs, dit park ligt aan zee. Op het vakantiepark is er een Aqua Mundo met 2 glijbanen, wildwaterbaan en watercinema. Daarnaast is er onder meer een Indoor trampoline park Jump XL en de speelhal Action Factory.

Roompot Zandvoort ligt op 80 meter van het strand. Je verblijft in een van de lodges en op het park is er een speeltuin.

Lees ook:

Kortom: het is hartstikke tijd om naar het strand te gaan en te genieten. Wat is zijn jouw favoriete kindvriendelijke strandtenten Zandvoort?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën