Center Parcs Zandvoort met kinderen (Review!)

Tijdens een vakantie in juni, tussen de meivakantie en de zomervakantie omdat deze periode dit jaar erg lang is voor ons, ga ik een lang weekend op pad met mijn zoon. We hebben allerlei ideeën in ons hoofd, van een stedentrip tot een aantal dagen vakantie in het Zwarte Woud. Uiteindelijk zijn er andere verplichtingen en kies ik voor een lang weekend bij Center Parcs Zandvoort met kinderen.

Een weekend naar Zandvoort staat onder andere voor zon, zee en strand. Daarnaast zijn er veel strandtenten én natuurgebieden. Verder was het voor ons een mooie test om een verblijf op een vakantiepark dat bereikbaar is per OV te testen: we gingen hier met de trein naartoe. En dat beviel goed, het vakantiepark ligt op een minuut of 10 lopen vanaf het station en op het park huurden we vervolgens fietsen. (Hier zie je de huisjes van het park!)

Ons verblijf bij Center Parcs Zandvoort met kinderen

Er zijn meerdere vakantieparken in en rondom Zandvoort, maar het park van Center Parcs heeft de meeste faciliteiten. De uitgebreide faciliteiten, en het feit dat de huisjes hier betaalbaarder waren dan op de andere parken in de omgeving, bracht voor ons de doorslag.

VIP cottage
Ons huisje

VIP Cottage

Wij verbleven in een luxe huisje, een VIP cottage voor 2 personen. Bij dit huisje is er een keuken, 1 slaapkamers en grote badkamer met bubbelbad, privésauna en regendouche. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt, er is gratis draadloos internet en je krijgt een keuken-, handdoeken- en verzorgingspakket.

Het huisje had veel voordelen, met de luxe badkamer met televisie. Daarnaast was er een tuin met tafel, stoelen en ligstoelen. De keuken was goed ingericht en ook in de woon- en slaapkamer kon je televisie kijken. Een nadeel was aanvankelijk de geur, dat kon of komen door rooklucht van een vorige bezoeker of door de openhaard (of je mag roken in het huisje is de vraag, volgens de ene medewerker niet en volgens de andere medewerker wel). Wij hebben het huisje heel veel gelucht en de gordijnen zijn tussendoor gewassen, waardoor de geur wegtrok gelukkig!

Center Parcs Zandvoort met kinderen
VIP cottage

Faciliteiten Center Parcs Zandvoort

Op dit vakantiepark zijn er veel faciliteiten, te beginnen met de Aqua Mundo. Deze is een stuk minder uitgebreid dan die van het vakantiepark in Allgäu, waar wij een aantal jaar geleden waren. In het subtropisch zwemparadijs in Zandvoort zijn er 2 glijbanen, waarvan er 1 gesloten was, een lange en leuke wildwaterbaan, een tropisch zwembad, klein kinderbad met wat speelplekken en een 25-meter bad.

Ook is er een grote binnenspeeltuin, deze ligt niet in het gebouw bij de receptie maar bij het hotel. Het hotel grenst aan de boulevard. De binnenspeeltuin was erg groot en daarnaast is er een trampolinepark (tegen betaling). Vanaf het terras van deze speeltuin kan je bestellen van de menukaart van het restaurant aan de andere kant van de hal. Bij dit restaurant zijn er bowlingbaan.

Verder kwamen we graag in de gamehal, deze activiteit kost wel geld en daarnaast kan je onder andere bootjes en fietsen huren. Ook zijn er meerdere restaurants op het vakantiepark en er is een kleine supermarkt. In Zandvoort, op een aantal minuten fietsen, is er trouwens ook een Vomar en een Dirk van de Broek.

Center Parcs Zandvoort met kinderen

Omgeving

Een van de redenen waarom wij naar Center Parcs Zandvoort gingen voor een vakantie in Nederland, was de omgeving. Je hebt natuurlijk de vele strandtenten, en de activiteiten in de kustplaats, en daarnaast is er veel meer!

  • Kies voor een dagje Haarlem, met veel musea, bezienswaardigheden en winkels.
  • Of stap in de trein voor een dagje Amsterdam.
  • Fiets net als wij naar de Amsterdamse Waterleidingduinen, wij kozen voor de ingang bij DUNE aan de duinrand. Dit is een café met speeltuin.
  • Of ga naar het bezoekerscentrum Kennemerduinen, met grote speeltuin, zwemmeertje en leuke (gezins)wandelingen!

Onze indruk van Center Parcs Zandvoort

Wij verbleven 4 nachten bij dit vakantiepark van Center Parcs! We hebben over het algemeen een heel positief verblijf gehad, met uren in het zwembad en het bubbelbad. Daarnaast fietsten we rond in de omgeving en kijken we goed terug op onze dagen hier. Wel waren er wat aantekeningen, met het lawaai van het circuit (daar moet je wel van houden) en de rooklucht in het huisje. Voor ons wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen en we zouden hier absoluut nog eens verblijven.

Ook naar Center Parcs Zandvoort? Boek hier je verblijf! En lees ook onze tips voor vakantieparken aan de kust.

Center Parcs Zandvoort met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën