Center Parcs Allgäu met kinderen | Onze review

Overnachten in Center Parcs Allgäu met kinderen, is dat een aanrader? Wij waren er een week tijdens een familievakantie in Allgäu en delen onze indrukken van dit grote bungalowpark.

We waren door opa en oma uitgenodigd om mee te gaan naar Center Parcs Allgäu voor een familievakantie in het zuiden van Duitsland. Dit park is net nieuw en de omgeving van het park was voor ons onbekend. (bekijk de parkwebsite)

Center Parcs Allgäu: onze ervaringen

Een vriendin van ons was afgelopen zomer een week in dit park. Zij stuurde me toen dat het een heel mooi park is, maar dat het ook heel groot is. Vooraf hadden zij geen keuze gemaakt voor een huisje, waardoor ze een heel stuk moesten lopen naar het zwembad en de andere faciliteiten.

Wij hadden vooraf vijf huisjes op een rij geboekt, dat kan als je de reservering maakt. Hiervoor betaal je een extra bedrag (uit mijn hoofd € 17,50) maar het voordeel is dat je een prettige ligging uit kan kiezen.

Cottages

De huisjes

Er zijn bij Center Parcs Allgäu 5 soorten huisjes, wij verbleven in een VIP cottage. Andere huizen zijn Comfort cottage, Premium cottage, Exclusive cottage en Wellness cottage.

Wat opvalt is dat alle huisjes, net als het hele park, nieuw zijn. Dus geen verouderde huisjes waar je in verblijft. Het is modern, schoon en groot. Echt groot zelfs! In de woonkamer is het met een paar nichtjes en neefjes meer of minder niet direct vol, er is nog zoveel ruimte over.

Wij verbleven in een huisje met drie slaapkamers. In een van de slaapkamers hangt een tv. Er zijn drie badkamers: twee normale met een douche en dergelijke. En een badkamer met een jacuzzi, sauna en regendouche. Wat een luxe!

Bij je huisje is een kleine tuin met terras. Vanwege het weer (regen) hebben we hier helaas geen gebruik van gemaakt.

speeltuin CP

Faciliteiten Center Parcs Allgäu

Natuurlijk is er op een Center Parcs park meer te doen dan enkel in je huisje verblijven. Dit park is heel erg groot, maar omdat wij heel dicht in de buurt van het hoofdgebouw zaten

In het hoofdgebouw is een indoor speeltuin, het BALUBA speelparadijs. Mijn oudste noemt deze nu (op een regenachtige zondagmiddag terug in Nederland) “best saai”. Reden daarvoor is dat de speeltuin niet al te groot is. De jongste vond de speeltuin leuk.

indoorspeeltuin Allgau

Dan is er natuurlijk het zwemparadijs bij Center Parcs Allgäu, hier hebben we heel veel uur doorgebracht. Er is een gedeelte voor de kleinsten, dan is er een gedeelte dat leuk is voor ieder kind dat kan lopen en daarnaast zijn er nog een paar losse baden, een wildwaterbaan, veel glijbanen en een buitenbad. Het gedeelte voor de kinderen is erg leuk voor ze, met veel klimmen en ook een paar grotere glijbanen.

Toen wij er waren, was het hele glijbaan-gedeelte voor oudere kinderen en volwassenen afgesloten. Maar ook zonder dat stuk is dit een tof zwembad waar je met gemak uren doorbrengt. Er hangen goede zwemvesten voor kleine kinderen.

Buiten het hoofdgebouw is een grote speeltuin en een kinderboerderij. Ook zit er een klimpark. Voor het hoofdgebouw kan je bootjes huren waarmee je op de vijver kan varen. In het hoofdgebouw is er een best grote supermarkt, bowling en diverse restaurants.

Center Parcs Allgäu

Activiteiten op en rondom het park

Op het Center Parcs Allgäu park en rondom het park zijn allerlei activiteiten te doen. Zo kan je fietsen en mountainbikes huren, en er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Deze kan je gratis ophalen bij de balie in het hoofdgebouw. Let erop dat een aantal ingangen van het park nog niet bestaan (anno 2019) en dat er nog geen bewegwijzering is. Ik volgde een route maar het bleek heel lastig om de kaart te volgen, toen ben ik gewoon een stuk gaan wandelen.

Er is bijvoorbeeld ook een enorme spa elders op het park, vanwege onze jonge kinderen zijn wij daar niet heen geweest. Ook zijn er allerlei workshops en activiteiten te boeken, of je kinderen kunnen de kids safari rijden, met een bestuurbaar autootje.

omgeving Allgäu

Omgeving park: dit is er te doen

In de omgeving van het park zijn er meer dan genoeg uitjes om te ondernemen. Het dorp Leutkirch ligt dichtbij Center Parcs Allgäu. Breng hier bijvoorbeeld een bezoek aan Schloss Zeil of Schloss Kronbrun. Wij zijn een aantal keer gaan eten bij restaurant Pfeffermühle Da Pasquale. Er is een Elektrotechnisch museum in de stad, maar ik hoorde dat dit museum best saai is. In het dorp is er een zwembad direct aan een meer.

Altusried is een mooie plek om te gaan wandelen. Ook zijn hier de “Iller-Durchbruch” bij de kasteelruïne en de hangbrug “Blaue Bruck” over de Iller rivier om te bekijken.

Lees onze tips over wat je doet in de blog over Allgäu met kinderen.

Center Parcs Allgäu
Omgeving Allgäu

Center Parcs Allgäu met kinderen, een aanrader?

Dit bungalowpark in het zuiden van Duitsland is zeker een aanrader voor een vakantie met kinderen. Ook met kleine kinderen is het een prettig park, er zijn voldoende faciliteiten en in het huisje stonden een kinderbedje en een kinderstoel. De omgeving met de mooie groene heuvels, de leuke dorpjes en de bergen in de verte is zeker de moeite waard om te verkennen.

Dus ja, wij zouden zeker teruggaan naar dit park met ons gezin. Voor een zomervakantie of juist een wintervakantie. Er is op het park voldoende te doen, de huisjes zijn modern, groot en schoon en in de omgeving is er ook een grote hoeveelheid activiteiten. Wil je hierheen? Boek je verblijf via de website.

Bereikbaarheid Allgäu

Center Parcs Allgäu bereik je het makkelijkst met de auto. Wij hebben op de heenweg overnacht in Karlsruhe, terug stopten we voor een lang weekend in Straatsburg. Bekijk hier de plekken voor een tussenstop in Duitsland.

Andere optie is met de trein, en dan een auto huren. Dan is het makkelijk om naar Stuttgart te reizen en daarna door te rijden met de auto. Andere opties zijn Mannheim en München, dat is wel iets langer rijden. Ook kan je naar Zuid-Duitsland vliegen, bijvoorbeeld naar München of Stuttgart.

Lees ook over:

Center Parcs Allgäu
Rondom het park

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën