Neurenberg met kinderen | 7x Uitjes

Wat je doet in Neurenberg met kinderen? Wij delen leuke tips voor kinderactiviteiten in en rondom deze stad in Beieren, Duitsland. Zowel voor tijdens een tussenstop onderweg naar het zuiden of voor een stedentrip met gezin.

Neurenberg is natuurlijk bekend van het proces van Neurenberg, dat was voor blogger Alyt de reden om de stad te bezoeken. Zij reed erlangs op de terugweg van een gezinsvakantie in het Oostenrijkse Karinthië. Nürnberg is een stad met stadsmuren en stadspoorten. De stad heeft een middeleeuwse uitstraling, maar dat is wel te danken aan de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Net als de steden Ansbach, Eichstätt en Würzburg ligt Neurenberg in de wijnregio Franken!

 • Omdat deze stad veel bezienswaardigheden heeft en dichtbij de snelweg ligt, is het een populaire plek voor een langere tussenstop onderweg naar de vakantiebestemming.

Doen in Neurenberg met kinderen

Twee snelle tips voor deze stad:

 • Haal bij Peperkoekhuis Gollmann Trödelmarkt een peperkoek (Lebkuchen).
 • Willen de kinderen niet wandelen, stap dan in het toeristentreintje.

Overweeg als je langer blijft om de Neurenberg kaart te kopen. Reken vooraf uit of je besparing groter is dan de kosten voor deze kaart! De kaart is gratis voor kinderen tot en met 5 jaar en voor kinderen tot en met 11 jaar is er een gereduceerd tarief. Blogger Alyt koos er niet voor, omdat zij heel specifieke plekken wilde bezoeken met haar gezin.

Neurenberg Zoo

De dierentuin van Neurenberg is een hele mooie dierentuin. Met de kinderen wissel ik het bezoeken van bezienswaardigheden of een (stads)wandeling af met een bezoek aan de dierentuin. Zo weten ze, als we even doorwandelen hebben we straks meer tijd in de dierentuin.

Het is een dierentuin met onder andere ijsberen, dolfijnen en zeeleeuwen. Maak met het treintje de Kleine Arend een ritje door het park. Er is een kinderboerderij en een grote speeltuin. (Website)

Kindvriendelijke musea Neurenberg

In Neurenberg zijn allerlei leuke musea om te bezoeken met het gezin. Een aantal ideeën voor musea om te bezoeken met de kinderen zijn:

 1. DB museum: het museum van de Deutsche Bahn. Onder andere met een rijsimulator en een filmische rit in de bestuurderscabine, waarmee je ontdekt wat het werk van de machinist inhoudt. Met Kinder-Bahnland, de kinderwereld van het DB Museum Neurenberg, waar kinderen spelend mogen ontdekken.
 2. Speelgoedmuseum: veel speelgoed van vroeger en nu, met een speelzolder en een binnenplaats met speelgoed en een speelplaats.
 3. Toren van de zintuigen: in dit interactieve hands-on museum ontdek je van alles over de zintuigen.
 4. Nicolaus Copernicus Planetarium Neurenberg: het grootste planetarium van Beieren.
 5. Museum voor Communicatie: interactief museum waarin je het een en ander ontdekt over de communicatie.
 6. Kindermuseum: in dit kindermuseum kan je op drie verdiepingen uitproberen, onderzoeken en spelen. Meedoen en aanraken moet hier.

Bekijk op deze pagina een overzicht van leuke musea in Neurenberg met kinderen, dit is opgesteld door het toerismebureau van de stad.

regio Franken Duitsland

Playmobil Funpark

Het Playmobil FunPark, met de bekende Playmobil karakters, is een geliefd uitstapje in Neurenberg met kinderen. Dit park ligt buiten de stad, in het plaatsje Zirndorf. Zowel buiten als binnen zijn er leuke activiteiten. Met skelters, waterspeeltuin, piratenwereld en prinsessen. Blogger Nicole was hier en schreef onder andere: “Het Playmobil Fun Park is niet al te groot en prima in een dag te bezoeken. Het is vooral leuk voor jongere kinderen, mijn inschatting is dat je hier vooral kinderen tussen de 2 en 9 jaar oud blij mee maakt. Neem in de zomer zeker zwemkleding mee, er zijn meerdere plekken in het park waar kinderen met water kunnen spelen.”

Kasteel van Neurenberg

De Nürnberger Burg, of het kasteel van Neurenberg, is een ommuurd middeleeuws dubbelkasteel. Het kasteel bestaat uit drie delen en staat op een heuvel waardoor je vanaf het kasteel uitkijkt over de stad. Met een combinatieticket heb je toegang tot het museum, de kapel, de toren en het huis met de put.

Crystal Palm Beach Spa & zwembad

Dit is een heel groot zwembad met 16 glijbanen! Voor kleinere kinderen is er binnen een kinderbad met glijbanen op kindermaat. Buiten is er dan een leuke waterspeeltuin. Er is ook een poolbar en een golfslagbad. Als je van zwemmen en glijbanen houdt ben je hier zo uren zoet.

Burg Cadolzburg

De Burg Cadolzburg ligt in Cadolzburg. Je ontdekt de late middeleeuwen op een leuke manier. De tentoonstelling is onder andere gevestigd op vier verdiepingen van het oude kasteel. Daarnaast is er een ommuurde kasteeltuin om te ontdekken.

Neurenberg met kinderen | Accommodaties en reis

Vanaf Nederland, Utrecht, is het ongeveer 6,5 uur rijden naar Neurenberg (626 kilometer). Vanaf Brussel is het 616 kilometer.

Je kan ook met de trein naar Neurenberg reizen, kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee. Vanaf Amsterdam reis je met één overstap in iets minder dan 6,5 uur naar deze stad.

Kindvriendelijke accommodatie

Wil je overnachten in Neurenberg met het gezin, dan zijn deze accommodaties aan te raden:

 • Novotel Nuernberg Centre Ville ligt op 100 meter van het centraal station van Neurenberg en heeft een binnenzwembad en verschillende sauna’s. De standaard kamers zijn geschikt voor gezinnen met twee kinderen.
 • Ramada Nürnberg Parkhotel ligt naast het Luitpoldhainpark. In dit hotel is er een sauna, zwembad en solarium. De superior kamers zijn geschikt voor gezinnen met twee kinderen.

Dat waren ze, onze tips voor Neurenberg met kinderen, verdere ideeën voor wat te doen rondom deze stad lees je op de deze website! In de omgeving is onder andere een boom-wandel-pad en er zijn zwem-meren. En op deze site (in het Duits, druk op vertaal in het Nederlands) staan echt een aantal leuke tips. Zoals glow in the dark minigolf en een maisdoolhof in Neurenberg.

Lees ook wat je doet in Rothenburg ob der Tauber, in de omgeving van Neurenberg.

Neurenberg met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën