25x Zürich met kinderen | (Gratis) Uitjes in Zwitserland

Wat is er te doen in Zürich met kinderen tijdens een stedentrip? Wij delen een aantal leuke tips voor kinderactiviteiten tijdens je bezoek aan deze stad.

Zürich is een van de grootste steden van Zwitserland en is een leuke plek voor een stedentrip of juist een tussenstop onderweg naar een berggebied in het land of een zuidelijkere bestemming. Zürich is niet de goedkoopste stad om naartoe te gaan. Wij geven bij de uitjes ook tips voor gratis activiteiten!

Wat is er te doen in Zürich met kinderen

Botanische tuin

Een van onze vaste plekken om heen te gaan tijdens een stedentrip is de Botanische tuin. Deze plekken zijn vaak een oase van rust en een plek waar de kinderen even op adem kunnen komen. De Botanische Tuin van de Universiteit van Zürich is gratis toegankelijk!

Een andere aanrader, en ook gratis toegankelijk, is de Chinagarten. Deze tuin ligt direct aan het meer bij de Zürichhorn.

Rondvaart over de Zürichsee

De stad ligt direct aan de Zürichsee. Wil je dit meer verder ontdekken, ga dan mee met een boottocht! Afhankeijk van de boottocht die je kiest ben je een krap uur onderweg of juist 3 tot 4 uur.

Strandbad Tiefenbrunnen

Aan het meer van Zürich met kinderen kan je naar allerlei strandjes en Badi’s gaan. Bijvoorbeeld naar het Strandbad Tiefenbrunnen. Hier vind je onder andere een kinderbad, duikplanken (1, 3 en 5 meter) en een glijbaan van 62 meter. Geopend van juni tot en met september.

Urban Surf

Een leuk uitje als je kinderen wat ouder zijn of gewoon om te gaan kijken: de golven van Urban Surf. Er wordt gesurft op golven die gemaakt worden door Citywave®-technologie. Deze plek is geopend in de zomermaanden, vanaf halverwege mei.

Zürich met kinderen | Musea

FIFA Museum – Ga je met kinderen naar Zürich die gek zijn op voetbal, dan kan je het FIFA Museum niet overslaan. Voor de kids is er onder andere een Kids Trail met puzzels, tekeningen, zoekopdrachten en spelletjes. Tijdens vakanties (voor scholen in Zürich) zijn er extra activiteiten en mogelijkheden voor gezinnen.

Het Lindt Home of Chocolate Museum staat natuurlijk volledig in het teken van chocola. Je ziet het productieproces en je ontdekt hoe cacao Europa veroverde.

Trammuseum – Nog zo’n museum dat echt voor de liefhebber is als je in Zürich met kinderen bent. En dit museum staat volledig in het teken van trams. Je mag hier vrij rondlopen en de trams bekijken.

Bij de Universiteit van Zürich is er een gratis toegankelijk Zoölogisch Museum. Hier zie je onder andere opgezette dieren. Toen wij in Leuven waren bezochten we een soortgelijk, gratis museum. De kinderen vonden dat interessant!

Ook het FocusTerra Museum is gratis toegankelijk. Dit museum staat in het teken van de aardwetenschappen en ze proberen dit attractief te maken voor jong en oud. Dat doen zij door middel van authentieke, interactieve en plezierige tentoonstellingen en activiteiten neer te zetten.

Het Speelgoedmuseum ligt in het oude centrum en het is een klein museum met speelgoed van vroeger.

Zürich met kinderen | Kinderactiviteiten

Kindercity

Kindercity is een plek waar kinderen van 2 tot 12 jaar naar hartenlust mogen experimenteren. Dit is het grootste edutainmentcentrum in Zwitserland. Op een speelse manier worden kinderen aangezet om te experimenteren, observeren en analyseren.

Uetliberg

De Uetliberg is de Hausberg van de stad. Leuk om te doen in Zürich met kinderen is om het “planeetpad” van de Uetliberg naar Felsenegg te wandelen. Tijdens de route van 6 kilometer ontdekken de kinderen de afstanden in het zonnestelsel. Vanaf de Felsenegg heb je uitzicht op het meer van Zürich en de bergen en daar kan je met de kabelbaan weer terug naar beneden gaan.

Wandelingen in de omgeving van Zürich voor gezinnen

Hierboven tipten we al de Uetliberg met de planeetweg wandelingen. Daarnaast is de Rigi-Panoramaweg een echte mooie route. Met de trein vanaf Zürich ben je na 37 minuten bij het startpunt. Onderweg kom je langs een uitzicht op het meer van Luzern en je ziet de Alpen!

De Schwyzer Höhenweg is een route van 9 kilometer, met het startpunt ongeveer een uur met de trein vanaf de stad. En de moeite waard is hier de 400 meter lange hangbrug “Raiffeisen Skywalk” en onderweg kom je langs allerlei bergrestaurants.

Langenberg Wildlife Park

In het Langenberg Wildlife Park (gratis toegankelijk) leven een aantal dieren. Dit is de oudste dierentuin van Zwitserland. Er leven niet erg veel dieren en dit park richt zich er vooral op dat zij zoveel mogelijk in natuurlijke omstandigheden kunnen leven. Het is dus de vraag hoeveel je ziet! Er is een wildspeeltuin en een barbecueplaats.

Dierentuin van Zürich met kinderen bezoeken

Als je met de kinderen in een stad bent dan is de dierentuin bezoeken vaak een must. Wij gaan dan vaak eerst wat culturele dingen af en houden de kinderen enthousiast door ze te beloven om wat later op de dag naar de dierentuin te gaan! De dierentuin van Zürich is erg mooi en heeft onder andere een boomtoppenpad, dagelijks om 13:30 is er een pinguïnparade en op zondag om 10:15 is er het olifantenzwemmen. 

Zürich met kinderen | Cafés met speelhoek

Boekhandel Orell Füssli 

Tegenover de Coop City St.Annahof is in de boekwinkel op de derde verdieping een kleine speelhoek voor jonge kids. Ideaal is dat er op deze verdieping ook een Starbucks is.

Transa Europaallee

De Transa aan de Europaallee is een winkel. Leuk voor jonge kinderen is hier de klimwand met een glijbaan. Ook kan je een mierenboerderij bekijken.

Kafi für Dich

In District 4 vind je het kindvriendelijke Kafi für Dich, een mix van een café en een bistro. Leuk voor de kids is hier de speelhoek en in de zomermaanden zit je heerlijk in de tuin.

Zürich met kinderen

Omgeving van Zürich met kinderen

Een stedentrip Zürich combineer je gemakkelijk met enkele bezienswaardigheden in de omgeving. Het openbaar vervoer is in Zwitserland perfect geregeld. Enkele aanraders om te doen zijn:

Rheinfall

De Rheinfall is de grootste waterval van Europa! Je ziet deze in Schaffhausen en het heeft een breedte van 150 meter en een hoogte van 23 meter. Er zijn uitkijkplatforms, je kan er met de boot heenvaren en er is een optie om van boom naar boom te gaan, met uitzicht op de watervallen.

jungfraujoch
Jungfraujoch

Jungfraujoch

Niet direct om de hoek van Zürich maar als je een extra dag hebt is dit wel de moeite waard: naar de Jungfraujoch gaan. Deze berg heeft de top op 3454 meter. Vanuit Interlaken ga je met tandradtreinen en een kabelbaan naar de top van de Jungfraujoch.

Knies Kinderzoo

In de omgeving van Zürich kan je naar de Knies Kinderzoo, een dierentuin.

Kasteelmuseum van Kyburg

Het Kasteelmuseum van Kyburg is gevestigd in een historisch kasteel bij Winterthur. Met een permanente tentoonstelling, een prachtige paleistuin, een ringmuurpad rond het kasteel en er starten vanaf hier allerlei wandelingen.

Technorama

Het Technorama ligt ook in Winterthur, op een minuut of 20 vanaf Zürich. Hier ontdek je de wetten van fysica en chemische reacties aan de hand van ruim 500 experimenten.

Schweizer Kindermuseum

Dit Zwitserse Kindermuseum ligt in Baden. Er is een permanente tentoonstelling over spelletjes, speelgoed, leermiddelen en boeken en er zijn twee interactieve tentoonstellingen over allerlei speelgoed van vroeger.

In het park om het museum zijn er in de wintermaanden sprookjes te zien en in de zomermaanden is er een poppentheater.

Sauriermuseum Aathal

Deze tip is echt een aanrader voor kids die gek zijn op dino’s. Het Aathal Dinosaur Museum heeft een spectaculaire dinosaurusshow met originele skeletten uit de Jura-periode.

Flumserberg

De Flumserberg is een geliefde plek voor een dagtrip vanaf Zürich met kinderen. Zo is hier 150 kilometer aan wandelpad. Maar ook is er de Floomzer rodelbaan. Deze is 2 kilometer lang en ligt zo’n 250 meter boven zeeniveau. Je gaat door tunnels en over bruggen. Ook tof hier is de klimtoren Cliimber op Prodalp, er zijn 100 originele klimstations en 3 verdiepingen.

Naar Zürich met kinderen

Bereikbaarheid

Met de auto reis je naar Zwitserland in ruim 8,5 uur. Dit zijn tips voor kindvriendelijke tussenstops onderweg naar Zwitserland. Reis je met de auto? Onthoud dat je een tolvignet nodig hebt als je met de auto naar Zwitserland met kinderen gaat. Zwitserland kent op de nationale autosnelwegen een vignetplicht voor alle voertuigen tot 3.500 kg. Heb je ook een aanhanger, caravan of vouwwagen? Dan moet je twee (dezelfde) vignetten aan te schaffen. Een aanhanger achter een motor is hiervan vrijgesteld. Deze koop je hier!

Vanaf Amsterdam reis je met de trein naar Zürich, met een overstap in Frankfurt en Basel. De reis duurt zo’n 8,5 uur. Deze stad leent zich ook perfect als stop tijdens een Interrail reis door Europa! Reis door naar het zuiden of het oosten. (Tickets via NS International)

Je kan natuurlijk ook naar Zwitserland vliegen, tickets boek je via Skyscanner.

Familiehotels Zürich

Waar overnacht je tijdens een stedentrip in Zürich met kinderen? Dit zijn enkele kindvriendelijke accommodaties:

  • Hotel Bristol Zurich ligt in het oude centrum van de stad, op 5 minuten lopen van het treinstation. Je verblijft in een kamer voor vier personen.
  • VISIONAPARTMENTS Wolframplatz biedt een redelijk betaalbaar Mini Appartement met Twee Slaapkamers.
  • Luxe krijg je in het Zurich Marriott Hotel, inclusief een mooi uitzicht. Wel echt duur.
  • Gasthaus 210 is betaalbaar, 6 minuten wandelen van het centraal station en je verblijft in een familiekamer.

Lees verder over:

stedentrip Zwitserland

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën