Geneve met kinderen | 10x Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Geneve met kinderen, deze Zwitserse stad in het westen van het land? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke tips en activiteiten!

Geneve heeft een mooi historisch centrum en ligt aan het meer van Geneve. Deze stad ligt tussen de Alpentoppen en de heuvelrug van de Jura. Als je veel van de stad wilt zien, kan je de aanschaf van de Genève City Pass overwegen.

Doen in Geneve met kinderen

Meer van Geneve

Op de rechteroever van het meer zijn veel restaurants en hotels, boven de linkeroever is het historische centrum van de stad met een draaimolen. Wandel langs het Promenade du Lac en geniet van de uitzichten op het meer. De fontein Jet d’Eau is met 140 meter hoogte en van de hoogste ter wereld. Met de Mouettes, een watertaxi, vaar je van de ene naar de andere oever. Of stap op de boot en vaar een stuk over het meer!

  • Stap op de boot om in 50 minuten het meer van Genève te zien!
  • Sinds 2020 is hier ook het openbare strand “Eaux-Vives Beach”. Dit lange, brede strand bestaat grotendeels uit zand. Er is een strandrestaurant.
  • En het zwembad Bains des Pâquis ligt aan het meer!

Natuurhistorisch museum

Dit museum in Geneve is gratis toegankelijk en heeft een collectie van onder andere dieren, fossielen, de evolutie van de mens, het zonnestelsel en geologie. Dit is het grootste museum in zijn soort in Zwitserland. Er zijn verschillende tentoonstellingen. In 2024 is het museum een jaar gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. (website)

Salève

De berg Salève ligt in het buurland Frankrijk maar is zeker een aanrader om te bezoeken als je in Geneve met kinderen bent. Binnen vijf minuten ga je met de kabelbaan naar een hoogte van 1100 meter en deze kabelbaan is met de bus bereikbaar vanuit het centrum van de stad. Vanaf boven heb je ee mooi uitzicht op de stad, het meer en ook de Alpen, de Jura en de Mont Blance! Boven is een restaurantje en eerder was er een speeltuintje bij. Je kan natuurlijk ook naar boven wandelen of terug naar beneden wandelen!

CERN – The Globe

Met kinderen vanaf 10 jaar ben je welkom bij CERN – The Globe. Dit is de grootste deeltjesfysicalaboratorium van de wereld. Er zijn onder meer twee permanente tentoonstellingen, rondleidingen en een fietsroute: je kan dit laboratorium op allerlei manieren ontdekken.

Zwitserse stad

Meer tips voor Geneve met kinderen

  • Bois de la Bâtie is een mooi park met allerlei speeltuinen. In de zomermaanden kunnen de kinderen hier zwemmen.
  • Het Parc Aventure des Evaux is een avonturen park aan de rand van Geneve. In dit park zijn er 8 thematische klimparcoursen, ze worden steeds een beetje moeilijker. Je bent hoog boven in de bomen en gaat van platforms naar apenbruggen en dan naar de reuzentokkelbanen.
  • Als wij met de kinderen op stedentrip zijn gaan we eigenlijk altijd wel naar de botanische tuin toe. Anders dan in Nederland zijn deze tuinen in het buitenland meestal gratis toegankelijk. In de Botanische Tuin van Geneve zijn meer dan 16.000 verschillende plantensoorten. Ook zijn er een aantal dieren te zien en er is een speeltuin.
  • Vivarium de Meyrin met 200 reptielen, amfibieën en spinachtigen. Deze kan je ontdekken in hun natuurlijke habitat. Doordeweeks geopend van 14.00 – 17.00, in het weekend geopend vanaf 10.00.

Overnachten in Geneve met kinderen

Langer in deze stad en de omgeving blijven? Dan zijn dit enkele tips!

  • Royal Manotel ligt op een centrale locatie, op slechts 5 minuten te voet van het treinstation, de oude binnenstad en het meer van Genève. Er zijn hier familiekamers en er is een welnesscentrum.
  • Novotel Genève Centre ligt op slechts 2 minuten te voet van het Meer van Genève en heeft een fitness- en wellnesscentrum, gratis WiFi en een gratis pas voor het openbaar vervoer.

Verder lezen? Lees dan al onze tips voor Zwitserland!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën