11x KERSTVAKANTIE uitjes met KIDS in Nederland 2022

Musea, pretparken en meer

Hoera, het is kerstvakantie! Maar na een paar dagen uitslapen, pyjamadagen en koekjes bakken, wil je op pad. Ik deel leuke uitjes tijdens de kerstvakantie met kinderen in Nederland.

Heb jij tips voor kerstvakantie uitjes voor gezinnen laat het me weten. Dan zet ik ze erbij!

Kerstvakantie uitjes voor gezinnen door heel Nederland

Amsterdam met kids

In Amsterdam is het Amsterdam Light Festival van 29 november t/m 20 januari. In deze periode is de stad prachtig verlicht. Er gaan rondvaartboten, waardoor het ook met kleine kinderen leuk is om de stad te bewonderen. Blogger Anke was met de speciale kids cruise van Blue Boat company, lees hier haar ervaringen. Combineer het festival met schaatsen bij het Rijksmuseum!

Walibi Holland

Nieuw in de kerstvakantie 2022 is Bright Nights; Rides & Lightshét nieuwe winterevenement van Walibi Holland. Beleef de Walibi kerstsfeer en maak onvergetelijke herinneringen samen met je familie in de verlichte attracties, tijdens verrassende activiteiten en bijzonder entertainment. Alles natuurlijk ​onder het genot van winterse lekkernijen.

Zodra het gaat schemeren begint het park letterlijk te shinen! Laat je verwonderen door duizenden twinkelende lichtjes, verschillende spectaculaire licht- en lasershows op bekende hits en kom oog in oog te staan met winterse, wondere lichtgevende wezens.

Bright Nights vindt plaats tijdens de kerstvakantie van 26 december 2022 t/m 8 januari 2023. Op 31 december en 1 januari is het park gesloten. Tijdens Bright Nights is het park geopend van 12:00 – 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via walibi.nl.

Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar

Het kasteel de Haar is een prachtig kasteel in de provincie Utrecht. Dit kasteel vormt deze kerstvakantie het unieke decor van een magische vertelling. Tijdens een wandeling door het kasteelpark nemen indrukwekkende projecties je mee terug in de tijd.

Light Nights Aqualuna

Tot en met 7 januari kan je naar de Light Nights Aqualuna in het Ouwehands Dierenpark op de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een lichtspektakel waardoor je wandelt door een magische waterwereld, vol met kleur en prachtige wezens.

lichtjes kerst
Walibi

IJsbeeldenfestival Zwolle

Op zoek naar een echt winters gevoel? Dat kan in Zwolle bij het Nederlands IJsbeelden Festival van van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023. In de kerstvakantie is er de kinderattractie WinterWonderland.

Spoorwegmuseum – Utrecht

Ook kan je in de Kerstvakantie met kinderen naar het Winter Station in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het hele museum komt in een hele romantische sfeer vanwege alle lampjes en kerstdecoratie. Tussen de treinen kan er ook geschaatst worden!

Dit event is van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 en erg leuk als kerstvakantie uitjes met kids van alle leeftijden. Er zijn ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel.

Winterstad Middelburg

Middelburg winterstad is er van 1 december tot en met 20 januari 2023 Het middelpunt in Middelburg is de ijsbaan op de markt. De winkels en terrassen er omheen zijn ook in winterse sferen.

Orchideeën hoeve

De Orchideeën hoeve is een indoor bloemen- en dierentuin. Dit is een ontzettend leuke plek te zijn voor een dagje uit. Met dieren, een mooie vlindertuin, veel planten en bloemen en een grote speeltuin is er genoeg te doen voor jong en oud.

Van 1 t/m 31 december 2022 barst het magische decemberspektakel in de Orchideeën Hoeve weer los en leiden talloze lichtjes jou langs alle highlights van het park. In december verandert de Orchideeënhoeve in een magische winterdroom.

Winters Noordwijk

Je kan naar Noordwijk gaan voor een fijne, winterse strandwandeling. Tot en met januari is Noordwijk omgetoverd tot een Winter Wonderland.

Combineer het wandelen met het gezin over het strand met schaatsen bij restaurant het Zuiderbad in Noordwijk. Daarnaast worden er ook allerlei oud Hollandse spellen georganiseerd. Goed voor een dagje uit! Lees alle info hier.

Madurodam

Ontdek de Winterweken (24 dec. t/m 8 jan.) in Madurodam! Twee weken lang is er in Madurodam nog meer te beleven en dit is een van de leuke kerstvakantie uitjes! Naast alle lichtjes en sfeervolle winterse taferelen vind je in het park gezellige vuurtjes waar je marshmallows kan roosteren.

Toverland

Een bezoek aan Toverland is extra sfeervol tijdens de Magische Winterweken. Het attractiepark is dan versierd met dennenbomen, kerstballen en lampjes. Ook is er winters entertainment met de nieuwe goochelshow A Magical Dream. Dit is De hele kerstvakantie + 14 en 15 januari 2023. (tickets)

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is erg leuk om met kinderen te bezoeken. In de kerstvakantie zijn er extra veel activiteiten. Kom je van 18 december 2022 t/m 8 januari 2023 verwonderen tijdens de vierde editie van ZuiderzeelichtWandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het ontroerende verhaal over hoop, liefde en verlies.

Wat zijn jouw tips voor kerstvakantie uitjes voor gezinnen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.