Noordwijk met kinderen | 11 leuke kinderactiviteiten

Afgelopen zomer was ik een middag in Noordwijk met de kinderen. We kwam erachter dat Noordwijk met kinderen bezoeken ontzettend leuk is. Daarom lees je hier al onze tips voor een dagje Noordwijk met gezin. Of weekendje weg of vakantie natuurlijk, want ook in de omgeving zijn veel leuke activiteiten te doen!

In deze blog deel ik daarom tips voor activiteiten, strandtenten, speeltuinen en musea voor als je in Noordwijk bent met de kids. Daarnaast geef ik ook tips voor kindvriendelijke accommodaties in Noordwijk en omgeving. Want deze kustplaats is zeker geschikt voor een vakantie met kinderen.

Noordwijk met kinderen

Kindvriendelijke strandtenten Noordwijk

In Noordwijk, en ook het dichtbij zijnde Katwijk, zijn er allerlei leuke strandtenten. In de afgelopen jaren hebben we er verschillende getest. Helaas sluiten sommige strandtenten of ze worden overgenomen. Heb jij een leuke tip voor een strandtent, laat het ons weten!

De eerste kindvriendelijke strandtent die ik noem is Buitengewoon. Hier zijn wij een middag geweest en de sfeer was zo relaxed! Het is een leuke strandtent, veel ruimte en kidsproof. Perfect voor jouw dag op het strand met de kids. (Deze lijkt inmiddels helaas gesloten)

Later kwamen we langs een strandtent met speeltuin, dit is BeachClub C. Zodra de eerste zonnestralen en warmte tevoorschijn komen, ga ik hier langs met de kids.

Een leuk café voor met de kids tot en met 7 jaar is KinderSpeelCafé Zandbak.

Space expo Noordwijk

In Noordwijk wilden mijn kinderen zo graag een keer heen, de Space Expo. Deze expo gaat uiteraard over alles dat met de ruimte te maken heeft. Het is interactief, er valt veel te ontdekken en het is leuk voor jong en oud. Wij waren in april 2017 bij de Space expo en in 2022 nog een keer. De kinderen vonden vooral de raketten heel erg mooi en daarnaast zijn er enkele leuke proefjes te doen. Voor volwassenen zijn er veel dingen om te lezen. Daarnaast worden er lezingen en rondleidingen gehouden.

Space Expo
Space Expo

Adventure Park De Rollygolf

Adventure Park De Rollygolf is een parcours voor kinder-auto’s, trampolines en minigolf. Perfect om een dag door te brengen met kinderen is Adventure Park De Rollygolf. Toegang tot het park is gratis, je betaalt voor de activiteiten die je wilt doen.

Binnenspeeltuin

Op mooie dagen ben ik het liefst op het strand en dat gaat in Noordwijk met kinderen heel makkelijk. Als het te warm is of als het regent, dan is een binnenspeeltuin een goed idee. KidsZoo is een grote speeltuin voor kids van 1 t/m 12 jaar. Voor de kids is er heel veel ruimte (2000 m2) om te spelen, ouders relaxen in de loungehoek. Ok, als je kind oud genoeg is om te spelen zonder dat je ernaast moet zitten.

JUMPIN’ Noordwijk

Naast een binnenspeeltuin is er in Noordwijk met kinderen nog een leuke andere indoor activiteit te doen. Je kan uitgebreid, eindeloos, trampolinespringen bij JUMPIN’ Noordwijk.

Duinkabouterpad

Een Kabouterpad wandelen, mijn kinderen vinden dat nog steeds erg leuk. Zo testten we onlangs het pad in Rhoon. Ook in Noordwijk is er een leuk pad, het Duinkabouterpad. Het start- en eindpunt is bij restaurant Langs Berg en Dal.

Wandelen in Noordwijk met kinderen

Hollands Duin is een duingebied langs de kust tussen Scheveningen en Noordwijk. Dit wordt op korte termijn een officieel Nationaal Park. Je wandelt over kronkelende paden door het ongerepte duinlandschap. Er zijn hier allerlei verschillende routes. Veel van deze wandelroutes zijn maar een paar kilometer lang, dus dat is perfect te doen met de kinderen.

Vanaf Parkeerplaats Duindamseslag zijn er allerlei wandelroutes.

IJsbaan Gevers

Wat mijn kinderen ook erg leuk vinden om te doen is schaatsen. In Noordwijk kan je daarvoor terecht op de ijsbaan Gevers.

Zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve

De zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve bezoek je om naar de dieren te kijken, of ze te aaien, of om plaats te nemen op het terras. Er zijn enkele speeltoestellen.

Duinstepsafari

Ik lees online berichten over een duinstepsafari door de duinen, dit kan vanaf 8 jaar. Op enorme steps ga je door de duinen van Noordwijk heen. Dit klinkt fantastisch, alleen ben ik er niet achter waar je het kan boeken.

Museum Engelandvaarders

Het Museum Engelandvaarders ligt in Noordwijk. Je leert hier over het bijzondere verhaal over de “Engelandvaarders”: mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland ontsnapten. Dit is een interactief museum.

Museum voor Stripkunst

Het Museum voor Stripkunst staat in het teken van Donald Duck. Dit jaar viert de Nederlandse Donald Duck zijn zeventigste verjaardag. Ter ere van Het Grappigste Weekblad van Nederland toont het Museum voor Stripkunst een overzicht van meer dan 30 illustratoren die in die zeventig jaar voor Donald Duck hebben gewerkt. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum uitgezet.

Doen in de omgeving van Noordwijk met kinderen

In de omgeving van Noordwijk zijn ook veel leuke activiteiten te doen voor gezinnen. Bijvoorbeeld deze:

  1. Ga naar het Archeon.
  2. Bezoek de stad Leiden met de Hortus.
  3. De waterrijke speeltuin de Speelakker in Noordwijkerhout is leuk.
  4. Ga naar de Keukenhof!
  5. Atlantikwall: in de duinen tussen Katwijk en Wassenaar zijn de restanten te zien van een batterij die deel uitmaakte van de Atlantikwall.
  6. Bezoek Europa’s grootste speeltuin, de Linnaeushof.
  7. Leuk uitje is het pretpark Duinrell, met het grote zwembad.
  8. We verzamelden eerder heel veel tips voor Den Haag.
Duinresorts Dunimar

Overnachten in Noordwijk met kinderen

Soms is een dagje niet genoeg en wil je graag een weekend of langer doorbrengen aan de kust. In Noordwijk zijn er diverse mogelijkheden, dit zijn mijn tips:

Recreatiepark Noordwijkse Duinen ligt in de duinen van Noordwijk. Met een verwarmd buitenzwembad en een speeltuin.

Parc Du Soleil is een vakantiepark bomvol faciliteiten. Vlakbij de duinen en met speeltuinen, binnenzwembad en indoor speeltuin.

Liever in een hotel verblijven? Dan is Hotel Golden Tulip Noordwijk een aanrader. Het binnenzwembad valt bij de kinderen vast goed in de smaak.

Goedkoop en kindvriendelijk overnachten kan bij StayOkay in Noordwijk. Dit hostel maakt onderdeel uit van een keten. In alle vestigingen is speelgoed aanwezig en de familiekamers zijn ruim.

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.