Kabouterpad in Rhoon met kids

0

Onlangs waren we in Soest een weekend op pad met de kinderen, waar we een Kabouterpad liepen. Toen waren de kinderen super enthousiast en ze wilden heel graag nog eens een Kabouterpad lopen. Toen we de vraag kregen of we het Kabouterpad in Rhoon met de kids wilden testen, grepen we die kans met twee handen aan.

Rhoon is voor ons geen onbekende omgeving: Johan zijn opa en oma wonen hier. Maar wat we niet wisten was dat hier een Kabouterpad is. Met de kinderen gingen we bij het Kabouterpad in Rhoon, Zuid-Holland, op zoek naar de kabouters en hun sporen.

Kabouterpad in Rhoon

Bij Rhoon ligt de Johannapolder. Daar vind je restaurant TASMAN, het startpunt van dit Kabouterpad. Bij de balie haal je de kaboutertassen, – mutsen en het opdrachtenboekje. En dan mogen de kinderen eindelijk op zoek gaan naar de kabouters.

Kabouterpad in Rhoon

Voor het restaurant wijst de eerste kabouter je de weg. Onderweg kom je kleine en grote kabouters tegen. Bij de grote kabouters kan je een opdracht uit het opdrachtenboekje uitvoeren.

We wandelen een stuk door het bos, daarna lopen we door de polder en dan staan we bij de rivier waar grote binnenvaartschepen voorbij varen.

De kinderen rennen enthousiast voor ons uit en zijn blij bij iedere opdracht. Wat indruk maakt is het bakje waarin je insecten beter kan bekijken. Naast het zoeken naar kabouters zoeken de kids actief naar insecten.

Aan het einde van de route van het Kabouterpad in Rhoon zijn ze bijna teleurgesteld: ze zouden het liefst nog een keer de route lopen. Maar het is 13:00 en we hebben ook wel zin om te lunchen.

restaurant Tasman
Speeltuin bij restaurant Tasman.

Restaurant Tasman.

Bij het restaurant schuiven we aan voor een lunch nadat we het Kabouterpad in Rhoon hebben gelopen. De menukaart is divers: van broodjes en pannenkoeken tot pizza en kip. Voor de kids is er een aparte kaart.

Wij kiezen voor een pannenkoek met ijs, spareribs en twee keer een kindermenu. De porties zijn groot, het eten is lekker en het is betaalbaar. Wat deze plek extra fijn maakt is zowel de grote speeltuin voor de deur als de speelruimte binnen. Dit is zeker een plek waar we nog eens terugkomen!

Rhoon met kinderen

In Rhoon kan je nog meer doen dan enkel het Kabouterpad wandelen. Zo is er naast het restaurant een klimbos, waar we veel kinderen enthousiast zagen klimmen. Blogger Jolanda was eerder bij Zorgboerderij de Buytenhof.

Rhoon met kinderen

Rhoon ligt op het eiland IJsselmonde. Het eiland IJsselmonde is het gebied tussen Rotterdam en Dordrecht. Dit eiland bestaat uit dorpen, kastelen, mooie natuur en dijken. Een heel diverse plek voor een dag uit met het gezin. Op deze website lees je wat er nog meer te doen is voor gezinnen in dit gebied.

We hadden een hele leuke ervaring met het Kabouterpad in Rhoon met de kids en het eten bij restaurant Tasman. Echt een uitje dat de moeite waard is! Bekijk op de website de ins en outs over het Kabouterpad.

Meer in de omgeving? Lees wat er te doen is in Rotterdam met het gezin.

Lees ook:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.