Keukenhof met kinderen 2024 | Activiteiten en tips

Een van de bekendste uitstapjes van ons land is de Keukenhof, maar is dit ook de moeite waard om te bezoeken met het gezin? Wij zijn gaan testen hoe leuk Keukenhof met kinderen is, we waren met twee vriendjes van 7 en 8. Lees hier over onze dag tussen de tulpen, hyacinten en andere prachtige bloemen.

Iedereen kent natuurlijk Keukenhof. Maar als ik in mijn omgeving rondvraag kom ik erachter dat veel Nederlanders er nog nooit geweest zijn. Ook wij niet, maar daar hebben we dit voorjaar verandering in gebracht.

Tussen de tulpen in de Keukenhof met kinderen

Het is net na negen uur in de ochtend als wij op een mooie zondagochtend aankomen bij Keukenhof. Zelfs op dit uur is het al bijzonder druk, we staan al even in een korte file. Maar eenmaal in het park lijkt het niet meer druk. Zeker de eerste twee uur hebben we ook totaal geen idee dat we in een van de grootste toeristen attracties van Nederland lopen. Na een uur of 11 wordt het echt druk in het park en ontstaan er soms echt wandel files.

Keukenhof met het gezin

Het achterste deel van het park is mijn favoriete deel, de prachtige bloemen staan in rijen langs smalle watertjes met mooie hoge bomen. De zon schijnt er sprookjesachtig doorheen. Het is goed foto’s schieten hier! We lopen over kleine bruggetjes, grote heuvels, onder hoge bomen door het park en zien overal de meest schitterende kleurencombinaties.

Uiteraard zijn we niet alleen, het park trekt jaarlijks in de twee maanden dat het open is maar liefst 1 miljoen bezoekers. Driekwart van die bezoekers zijn toeristen van over de hele wereld, op de parkeerplaats spotten we zelfs een kenteken uit de Oekraïne.

Keukenhof met de familie

Speurtocht in de Keukenhof met kinderen

Bij de informatie balie hebben we de uit je bol speurtocht voor de kinderen opgehaald, een klein boekje vol met vragen, puzzels en opdrachten. Als ouder krijg je de antwoorden ook mee, handig voor als het net even te lastig wordt.

Als we aan het eind van ons bezoek met het boekje terugkomen bij de informatiebalie krijgen de kinderen een leuk, typisch Keukenhof kado!

molen

Er staat een heuse molen in het park, deze kun je beklimmen voor een mooi uitzicht over de bollenvelden naast Keukenhof. Vanaf hier kun je ook aan boord stappen van een fluisterboot voor een tocht langs de bollenvelden achter Keukenhof.

Wat is er te doen voor kinderen in Keukenhof?

Een bezoek aan de Keukenhof draait in eerste instantie natuurlijk om de prachtige bloemen, maar er is genoeg te doen om van je dagje Keukenhof een leuke dag te maken voor de kinderen.

  • Er is een flinke speeltuin met toestellen voor alle leeftijden: van een Nijntje speeltuin voor de allerkleinsten tot een een gave kabelbaan voor de grotere kids.
  • Naast de speeltuin is een leuke kinderboerderij waar naar hartelust geaaid mag worden.
  • In de paviljoens is er ook van alles te doen, zo kun je bij het Julianapaviljoen zelf een tulp een naam geven en ermee op de foto.
  • Op woensdagmiddag is er een sprookjesfestival in het Molenbos op Keukenhof.

Boottocht Keukenhof

Combineer je bezoek met een fluistervaart rondom Keukenhof tussen de prachtige bloemenvelden. Met z’n allen de boot in en genieten! Je kreeg een audiofoon mee die je gemakkelijk in je eigen taal kon instellen en zo kregen ze alle toeristen stil. Iedereen genoot van de bondige informatie over Keukenhof. Dit is zeker een aanrader voor jong en oud. Prijs voor deze bootocht: Volwassenen 8 euro, kids tussen de 4 -11 slechts 4 euro. De tocht duurt ongeveer 45 minuten en start aan de windmolen waar je tickets kan kopen.

speeltuin

Onze indruk van een dagje Keukenhof met gezin

Wij hebben een bijzonder leuke ochtend gehad in Keukenhof met kinderen. Ik was echt onder de indruk van de schoonheid van de bloemen, maar ook over hoe bijzonder mooi dit park aangelegd is. De jongens hebben zich ook enorm vermaakt, er werd zelfs gevraagd of we volgende week weer gaan.

Tips voor je bezoek aan Keukenhof met kids

  1. Plan je bezoek zoveel mogelijk op rustige momenten, je vindt hierover informatie op de website. Kun je alleen op drukke dagen? Ga dan zo vroeg mogelijk, Keukenhof is al vanaf 8 uur open. Je voorkomt hiermee dat je lang in de file staat en als het park rustiger is, is het gewoon net even wat aangenamer.
  2. De drukste dag van het jaar is de dag van het bloemencorso, dit jaar gaf de website op die dag al om 11:30 aan dat de parkeerplaats vol was!
  3. Vergeet niet de gratis speurtocht op te halen bij de infobalie.
  4. Als de kinderen hier oud genoeg voor zijn: laat ze met een eigen camera op pad gaan zodat ze zelf ook foto’s kunnen maken. Dan zijn al die tulpen ineens een stuk interessanter!
  5. Er zijn bijzonder veel terrassen en kramen waar eten en drinken te koop is. Als je zelf wat te eten en drinken meeneemt dan kun je terecht op de picknickweide.

Bekijk de praktische info op de website en lees meer tips voor uitjes met kinderen

Keukenhof met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.