Madurodam met kinderen – Review van een dagje uit

In de kerstvakantie bezochten Anouk en haar zoon Mels (8 jaar) Madurodam. In deze blog deelt zij hoe leuk Madurodam met kinderen is.

Madurodam is het kleinste stadje dat iedereen wel kent, maar wij waren er nog nooit geweest. Dit park is natuurlijk beroemd door alle miniatuurplekken in Nederland die in het park verzameld zijn. Een erg leuk uitje, wat zelfs nog meer te bieden bleek dan alleen de miniatuur-beeldjes.

Madurodam met kinderen
Naar de Waterwolf

Dagje weg bij Madurodam met kinderen

Bij ingang blijkt direct dat Madurodam ook een aantal attracties heeft, die meer over de geschiedenis van Nederland vertellen. Met als nieuwste aanwinst: de Waterwolf. In de Waterwolf wordt het verhaal verteld van de stoomgemalen die ervoor zorgde dat Leiden en Amsterdam werden gered van de verwoestende werking van de Haarlemmermeer (dit werd vroeger de waterwolf genoemd).

In het gebouw wordt het verhaal verteld (Nederlandse en Engelse versie wordt afgewisseld). De kinderen mogen meehelpen om de steden te redden. Een spannend verhaal, en mooi gemaakt!

En op dezelfde manier is er ook een attractie over de opstand tegen de Spanjaarden en het ondertekenen van een document dat aan de basis ligt van het ons land, in Dordrecht. Maar er is ruimte voor attracties over andere gebeurtenissen, met onder andere de attractie over het EK ‘88.

Madurodam Waterwolf
Waterwolf

Nederland in het klein

Ik vond dat deze ‘extra’ attracties erg verrassend. De kern van Madurodam bestaat natuurlijk uit de miniaturen. Al bijna 70 jaar is het park daar wereldberoemd om. Het is een leuke manier om zo Nederland te zien, en het is eigenlijk ook een speelse geschiedenisles. Van de Dam, de bloemenveiling in Aalsmeer, tot Schiphol en de Erasmusbrug van Rotterdam: er is van alles te zien!

Mini NS treinen rijden door het hele park, maar ook de rondvaartboten varen door de Amsterdamse grachten. En als Zwollenaren gingen wij in Madurodam met kinderen gelijk op zoek in het plattegrond om te zien of er ook een Zwolse miniatuur staat. En jawel: de Sassenpoort is er.

Madurodam met kind

De miniaturen zijn mooi om te zien, en je kunt op verschillende plekken ook dingen doen. Er is een constructie met sluizen die je kunt veranderen en er bootjes doorheen kan laten varen. In de bloemenveiling kan je tegen elkaar opbieden en je kunt windmolens laten draaien door zelf wind te maken.

Mijn zoontje vond het ook erg cool dat je bij een echt festival je eigen muziek kan mixen, net als Armin van Buren. Met het pasje dat je bij de ingang krijgt kun je deze mix thuis nog afluisteren. Ook is een aantal foto’s/momenten thuis terug kijken. In het midden van het park kun je zelfs een 3D-foto laten maken om thuis je eigen miniatuur-poppetjes te bestellen.

Madurodam met kinderen

Madurodam met kinderen – een aanrader?

Madurodam is, juist door de miniaturen, een overzichtelijk park. Mijn zoontje rent van hot naar her, maar dat is dus helemaal niet erg. Achterin het park is ook nog een leuke speeltuin te vinden, in een oude boot, met loopbrug en allerlei andere speeltoestellen. Met daarnaast een restaurant en een speeltuintje voor kleine kinderen.

Madurodam is een park dat veel plezier en vakmanschap uitstraalt. Dit komt door de professionele en interactieve manier waarop de attracties gemaakt zijn. Maar bijvoorbeeld ook door in deze periode, de kerstvakantie, op verschillende plekken vuurkorven neer te zetten en daarnaast een tentje met warme stroopwafels en glühwein. Dat maakt het aantrekkelijk om lang te blijven, warm en gezellig.

Wij hebben met veel plezier dit park bezocht en komen vast nog eens terug. Madurodam met kinderen is goed te combineren met een bezoekje aan Scheveningen. Bekijk de praktische info op de website

Madurodam uitje

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën