Bodensee met kinderen | 9x Uitjes & Vakanties

Wat is er te doen aan de Bodensee met kinderen? In dit artikel geven we een aantal leuke tips voor kinderactiviteiten in aan de Duitse kant van het meer. Op een later moment volgen de tips voor de Zwitserse kant!

De Bodensee is een groot meer in het zuiden van Duitsland en dit meer grenst ook aan Zwitserland en Oostenrijk. Het is een mooi meer met veel leuke stadjes en dorpen in de regio’s Baden-Württemberg en Beieren. Het is een heerlijk gebied en daarom is het ook logisch dat het een populaire vakantiebestemming is!

Wil je de Bodensee verkennen, stap dan ook op een schip en vaar bijvoorbeeld van Friedrichshafen naar Konstanz. Op die manier zie je meer van het meer en ontdek je allerlei stadjes. Met de Bodenseecarte Plus vaar je gratis mee.

Doen aan de Bodensee met kinderen

Ravensburger Spieleland

Het Ravensburger Spieleland is een attractiepark voor de wat jongere kinderen. Er zijn meer dan 70 attracties in acht themawerelden. Op de website zie je wat voor attracties er zijn per leeftijdsgroep, veel is geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Het park is in de wintermaanden gesloten en opent in april.

Bloemeneiland Mainau

En het Bloemeneiland Mainau staat uiteraard bekend om de prachtige bloementuinen, rozentuin en vlinderhuis. Een bezoek aan het eiland start op de boot. Bij aankomst krijgen de kinderen een speurtocht. Daarnaast is er voor de kinderen een kinderboerderij en een speeltuin met waterdeel. Zeker een aanrader aan de Bodensee met kinderen.

Apenberg Salem

Apenberg Salem, ook wel Affenberg Salem, is een gebied waar tweehonderd berberaapjes leven. De apen lopen vrij rond in een afgezet stuk bos. Er is een speeltuin!

Strandhallenbad Aquastaad

Strandhallenbad Aquastaad is een zwembad met buiten- en binnengedeelte. Er is een natuurstrand, pirateneiland, en speeltuin. Voor de kinderen is er een apart gedeelte.

Pfänderbahn

Tijdens je vakantie kan je in Oostenrijk de berg Pfänder op. Met de Pfänderbahn ga je naar boven. Boven is een wildpark, entree is gratis.

Paalwoningmuseum

Het Paalwoningmuseum, ook wel Pfahlbauten, is het oudste openluchtmuseum van Duitsland. In dit museum, met allerlei de paalwoningen, ontdek je meer dan 10.000 jaar geschiedenis. Leuk om te bezoeken tijdens een vakantie aan de Bodensee met kinderen.

Avonturenpark Immenstaad

Avonturenpark Immenstaad is een klimbos met parcoursen op verschillende hoogtes en met diverse moeilijkheidsgraden. Deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Daarnaast is er een kinderroute/cursus voor kinderen vanaf 5 jaar.

Skywalk Allgäu

Het natuuravonturenpark Skywalk Allgäu ligt in Scheidegg, in de regio Allgäu. Vanwege de ligging is dit uitje ook vanaf de Bodensee goed aan te rijden. Hoogtepunt van het bezoek is het boomkroonpad. Dit pad is 540 meter lang en je wandelt op zo’n 25 meter hoogte. Vanuit de uitkijktoren kijk je uit vanaf 40 meter hoogte. Onderweg zijn er informatieborden en verder is er onder andere een leuke avonturenbrug met glijbaan, biergarten, kinderboerderij en er zijn meerdere speeltuinen!

Sea Life Konstanz

In Sea Life Konstanz, in 2023 opnieuw geopend, zijn er allerlei zeedieren te zien. Er is ook een waterkinderboerderij met bakken waar de kinderen de dieren mogen aanraken. Je ontdekt hier waterdieren vanuit de hele wereld! Zo zie je de inheemse vissen die zwemmen in de Bodensee, het waterleven in de haven van Rotterdam en het leven in de diepten van de tropische oceaan. Verder is er een acht meter lange oceaantunnel met zwartpuntrifhaaien en groene zeeschildpadden. Ook zie je de ezelspinguïns in het Polar Adventure-gebied.

Bij aanschaf van het SEA LIFE-ticket krijg je een ticket voor het Bodensee Natuurhistorisch Museum. In dit museum ontdek je dierenwereld rond de Bodensee, ontdek je waarom dit meer zonder de Alpen nooit zou hebben bestaan ​​en je ervaart wat de ijstijd deed met de Bodensee! Er zijn audiostations voor kinderen en dieren om te aaien!

Zeppelinmuseum

Het Zeppelinmuseum in Meersburg staat helemaal in het teken van de Zeppelin. Hier ontdek je hoe de Zeppelin gebouwd werd.

Zwembaden Bodensee

Zin om te gaan zwemmen? Op deze website staan tips voor zwembaden aan de Bodensee, in Duitsland en Zwitserland.

Bodensee met kinderen

Vakantie aan de Bodensee met kinderen

Overnachten aan de Bodensee? Wij delen een aantal accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen!

Kindercamping

De Camping Gitzenweiler Hof ligt in de bosrijke omgeving van het Bodenmeer. De camping, waar een stacaravan huren mogelijk is, is zeer ruim opgezet en heeft een groot zwembad. Het bad heeft een oppervlakte van 875 m2 en een diepte van 1,35 meter, ook is er een peuterbad. 

Verder zijn er tafeltennistafels, een voetbalveld, basketbalveld, volleybalveld, een trimbaan en een jeu de boules baan. Er is een speelhal met biljart, video games te spelen of te airhockeyen. Voor kinderen is er een kinderboerderij, biotuin en kinderdisco. 

Camping Gitzenweiler Hof 

Vakantiepark Immenstaad ligt op nog geen 800 meter van de Bodensee. Je verblijft in een bungalow of appartement. Er zijn speeltuintjes.

  • Een groot vakantiepark
  • In de buurt van Friedrichshafen
  • Speciaal voor families

Hotels en vakantiehuizen Bodensee met kinderen

Hotel Löwen heeft een terras, gratis WiFi en familiekamers.

Ibis Styles Konstanz ligt aan de rand van Konstanz. Er zijn familiekamers.

Bereikbaarheid

De Bodensee ligt in het zuiden van Duitsland, op ongeveer 760 kilometer van Utrecht en 720 kilometer van Brussel. Overnachten onderweg? Bekijk dan de tips voor tussenstops in Duitsland. Je kan ook met de trein naar de Bodensee met kinderen reizen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën