Kennemerduinen met kinderen bij Haarlem

De prachtige Kennemerduinen net buiten de stad, hier kwamen we vaak toen we nog in Haarlem woonden. We besluiten een dagje met de kinderen naar Haarlem te gaan, maar dan naar de Kennemerduinen. Deze liggen net buiten Haarlem.

We kwamen vaak bij dit natuurgebied toen we nog in Haarlem woonden. Inmiddels is dat een jaar of vier geleden. Er is wat veranderd: in plaats van een kleine snackbar staat er een bezoekerscentrum. Het is een heerlijk gebied, vlakbij de stad en het strand!

Kennemerduinen met kinderen

In het bezoekerscentrum is er van alles te beleven. Er is een tentoonstelling waarbij aan de kleintjes gedacht is. Ook kan je op een touchscreen scherm bekijken welke route je gaat wandelen of fietsen. Daarnaast is er bij de balie allerlei informatie te vinden.

Als je met je kind naar het strand wil: huur een fiets! Een fiets huren inclusief twee kinderzitjes kost je € 20,50. Voor ieder kinderzitje komt er 3,50 op het bedrag van de huur van de fiets.

Kennemerduinen

Speeltuin

Bij het bezoekerscentrum is een speeltuin met waterbaan aangelegd. Nadat de kinderen een tijd hebben gespeeld, besluiten wij de wandeling van 3,5 km te volgen. We komen aan speelvijver ‘t Wed. Hier blijven we een uur. De kinderen rennen door de duinen en gaan heel even het water in. In het water ligt een lijn. Tot deze lijn is het water maximaal 50 cm diep.

Kennemerduinen
Kennemerduinen

Wandelen

We gaan op pad. Nog een kilometer of drie te gaan. Met kleine kinderen gaat dat niet zo hard. De wagen was mee. Het eerste stuk van de wandeling was dat niet zo handig. Veel los zand en ook een hoge trap. Maar daarna wordt de weg beter begaanbaar. Dochter is moe en gaat de wagen in. Als je een draagzak hebt zou ik die meenemen in plaats van een wagen.

IMG_3223
Kennemerduinen

We moeten nog 1,8 kilometer. Inmiddels zijn we ruim twee uur onderweg. In dit tempo zijn we nog een uur of twee onderweg. Af en toe til ik mijn zoon. Het liefst loopt hij het hele stuk zelf. Gelukkig, de gele kleur is ook weer terug op het paaltje. Aan het begin van de route liepen de drie routes gelijk. Halverwege haakten de andere twee routes af. Zoon is blij om te zien dat alle kleuren er weer zijn.

Kennemerduinen

Speurtochten

Ook leuk, bij het bezoekerscentrum zijn verschillende speurtochten. Vanaf drie jaar, per leeftijdscategorie een andere speurtocht. 

Café, speelgoed

Na afloop van de wandeling drinken we wat bij het bezoekerscentrum. Ruim aanbod aan eten en drinken voor een schappelijke prijs. Ook is er een kast vol spelletjes en speelgoed, emmers en schepjes. Stapels tijdschriften en een leuke omgeving. Hoe hard ik ook zoek, de foto’s kan ik niet meer vinden. Ben je benieuwd geworden naar het gebied en het bezoekerscentrum, ga vooral kijken hoe het eruit ziet!

Lees ook: wandelgebieden in Nederland en mooie duinwandelingen in Noord-Holland

Bezoekerscentrum Kennemerduinen
Bezoekerscentrum Kennemerduinen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën