Kennemerduinen: wandelen en genieten met kids

1

Kennemerduinen, hier kwamen we vaak toen we nog in Haarlem woonden. We besluiten een dagje met de kinderen naar Haarlem te gaan, maar dan naar de Kennemerduinen. Deze liggen net buiten Haarlem.

Kennemerduinen met kinderen

We kwamen vaak bij dit natuurgebied toen we nog in Haarlem woonden. Inmiddels is dat een jaar of vier geleden. Er is wat veranderd: in plaats van een kleine snackbar staat er een bezoekerscentrum.

Kennemerduinen Haarlem

Bezoekerscentrum Kennemerduinen

In het bezoekerscentrum is er van alles te beleven. Er is een tentoonstelling waarbij aan de kleintjes gedacht is. Ook kan je op een touchscreen scherm bekijken welke route je gaat wandelen of fietsen. Daarnaast is er bij de balie allerlei informatie te vinden.

Kennemerduinen

Fiets huren

Als je met je kind naar het strand wil: huur een fiets! Een fiets huren inclusief twee kinderzitjes kost je € 20,50. Voor ieder kinderzitje komt er 3,50 op het bedrag van de huur van de fiets.

Kennemerduinen

Speeltuin

Bij het bezoekerscentrum is een speeltuin met waterbaan aangelegd. Nadat de kinderen een tijd hebben gespeeld, besluiten wij de wandeling van 3,5 km te volgen.

Kennemerduinen
Kennemerduinen
Kennemerduinen

’t Wed Kennemerduinen

We komen aan speelvijver ’t Wed. Hier blijven we een uur. De kinderen rennen door de duinen en gaan heel even het water in. In het water ligt een lijn. Tot deze lijn is het water maximaal 50 cm diep.

Kennemerduinen
Kennemerduinen
Kennemerduinen
Kennemerduinen

Wandelen

We gaan op pad. Nog een kilometer of drie te gaan. Met kleine kinderen gaat dat niet zo hard.

Kennemerduinen

Kinderwagen

De wagen was mee. Het eerste stuk van de wandeling was dat niet zo handig. Veel los zand en ook een hoge trap. Maar daarna wordt de weg beter begaanbaar. Dochter is moe en gaat de wagen in. Als je een draagzak hebt zou ik die meenemen in plaats van een wagen.

Kennemerduinen
IMG_3223
Kennemerduinen

We moeten nog 1,8 kilometer. Inmiddels zijn we ruim twee uur onderweg. In dit tempo zijn we nog een uur of twee onderweg. Af en toe til ik mijn zoon. Het liefst loopt hij het hele stuk zelf. 

Gelukkig, de gele kleur is ook weer terug op het paaltje. Aan het begin van de route liepen de drie routes gelijk. Halverwege haakten de andere twee routes af. Zoon is blij om te zien dat alle kleuren er weer zijn.

Kennemerduinen

Speurtochten

Ook leuk, bij het bezoekerscentrum zijn verschillende speurtochten. Vanaf drie jaar, per leeftijdscategorie een andere speurtocht. 

Café, speelgoed

Na afloop van de wandeling drinken we wat bij het bezoekerscentrum. Ruim aanbod aan eten en drinken voor een schappelijke prijs. Ook is er een kast vol spelletjes en speelgoed, emmers en schepjes. Stapels tijdschriften en een leuke omgeving. Hoe hard ik ook zoek, de foto’s kan ik niet meer vinden. Ben je benieuwd geworden naar het gebied en het bezoekerscentrum, ga vooral kijken hoe het eruit ziet!

Lees ook: wandelgebieden in Nederland

1 reactie
  1. Monique | WritingMonique zegt

    WAt een leuk fotoverslag. En wat leuk dat het tuincentrum zo interactief is! Tof zo’n tentoonstelling!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.