5x Strandtenten Noord-Holland | Favoriet met kids

0

We waren al fan van middagen (of avonden) doorbrengen bij een strandtent, maar sinds we verhuisd zijn naar het kustgebied zijn we er nog veel vaker te vinden. We komen vooral bij strandtenten in Noord-Holland en een aantal zijn voor ons echt favoriet. In dit artikel lees je welke tenten favoriet zijn bij ons om met de kinderen naartoe te gaan.

Wij komen vooral aan de Noord-Hollandse kust, maar we hebben ook artikelen over strandtenten in Zuid-Holland. Dat is deze over Den Haag/Scheveningen en deze over Katwijk/Noordwijk.

Kindvriendelijke strandtenten Noord-Holland

Deining, Castricum

Een van mijn favoriete strandtenten om naartoe te gaan met de kinderen is Deining in Castricum. Ik vind dit strand, qua sfeer, heel aangenaam. En deze strandtent heeft het eten en drinken goed op orde (pizzaoven!). Daarnaast is er voor de kinderen een speeltuin buiten en een speelhoek binnen. In de zomermaanden is er een strandbar, zodat je hier ook kan bestellen als je elders op het strand zandkastelen aan het bouwen bent ;).

Renato’s, Bloemendaal aan Zee

Een van de strandtenten in Noord-Holland die we recent hebben ontdekt is Renato’s in Overveen / Bloemendaal aan Zee. Bij Renato’s eet je Italiaanse gerechten met uitzicht op strand en zee. Naast het terras is de trap naar het strand. En op het terras is er een speeltuintje met zandbak voor de kinderen. Echt een fijne plek voor een lunch of diner aan het strand!

strandtenten Noord-Holland

Strandpaviljoen Bad Egmond

Strandpaviljoen Bad Egmond is gevestigd in Egmond aan Zee, direct naast het grote parkeerterrein. Dit is een heerlijke en kindvriendelijke strandtent in Noord-Holland. Bij deze strandopgang is een kleine Nijntjeboot waar de kinderen op kunnen zitten. En bij de strandtent zelf is er buiten een grote speeltuin! Er is een speciale kinderkaart met onder andere pancakes.

StrandVier Monnickendam

Niet aan de Noordzee maar aan het IJsselmeer/de Gouwzee: StrandVier. Voordat wij verhuisden richting het kustgebied, waren we (van april tot de herfst) vaak te vinden bij deze strandtent. Voor de strandtent is een strandje en je kan zwemmen in het meer. Bij de strandtent is zandspeelgoed te vinden. Echt een fijne plek voor gezinnen.

Strandrestaurant Vos, Callantsoog

Laatste tip in de lijst met strandtenten Noord-Holland is Strandpaviljoen Vos in Callantsoog. Over het algemeen kan je zeggen dat het rustiger wordt naar mate je noordelijker in Noord-Holland komt. Wij vinden het strand bij Callantsoog heel aangenaam en redelijk rustig vergeleken Zandvoort. Dat is ideaal als je met jongere kinderen naar het strand gaat. Bij paviljoen Vos is een klein speeltoestel en binnen zijn er kinderstoelen. En als je in Callantsoog bent, moet je langs IJsie Prima gaan!

Lees ook onze tips voor de favoriete strandpaviljoens in Nederland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.