Castricum met kinderen | Tips!

0

Wat er te doen is in het leuke Castricum met kinderen delen wij in deze blog. We geven tips voor kinderactiviteiten, wandelen en restaurants.

Castricum ligt op ongeveer tien kilometer onder Alkmaar en Bakkum, bekend van de camping, hoort er ook bij. Deze dorpen trekken toeristen vanwege de natuur, strand en zee.

Doen in Castricum met kinderen

Huis van Hilde

Het Huis van Hilde is een archeologiecentrum en de naam verwijst naar de vondst van een skelet van een jonge vrouw uit de 4deeeuw. Dit skelet werd gevonden in de duinen en kreeg de naam Hilde. In dit huis leer je over de geschiedenis van Noord-Holland.

Leuk voor de kinderen is dat er veel te doen is. Zo kunnen ze actief aan de slag in het het Archeolab, er zijn skeletten te zien en in de vakanties zijn er extra activiteiten te doen. En bij de wisseltentoonstellingen kunnen de kids het verleden beleven, onder meer via leuke speurtochten. Dan is er ook nog een interactieve zandbak, waarin je eigen landschappen aanlegt en het zelfs kunt laten regenen. Hier zie je het aanbod voor de kinderen.

Strandvondstenmuseum

Als je achter het station staat, dan wandel je zo naar het Strandvondstenmuseum. Dit is een heel klein museum en het is zeer beperkt open. Maar mocht je mazzel hebben, dan is het tof om te bezoeken. Er is eerst een korte presentatie en dan mogen de kinderen op pad met een fotospeurtocht.

Tuin van Kapitein Rommel

De Tuin van Kapitein Rommel ligt in Castricum. Er zijn hier allerlei landschapstypen in het klein te zien. Je kan er allerlei activiteiten doen, in het najaar vooral voor jonge kids.

Hof van Kijkuit

Achter station Castricum, in het bos, ligt het Hof van Kijkuit. Dit theehuis is gevestigd in een oud jachthuis. Er is een terras en een grote tuin met een zandbak en speelgoed.

Strand en strandtenten

Ga je naar Castricum met kinderen, dan wil je misschien wel naar het strand of een strandtent. In de zomervakantie rijdt er een Kustbus van het centrum naar het strand. Op het strand kan je surflessen volgen bij het watersportcentrum!

Deining aan Zee is een aanrader als je op zoekt bent naar een kindvriendelijke strandtent. Zo is er een speelplaats en een voetbalplaats. Vanaf 11.00 kan je pizza’s uit de houtoven bestellen!

Andere leuke strandtent is Strandpaviljoen Club Zand, met een hele relaxte sfeer.

Kinderboerderij ’t Dierenduintje

Een leuk uitje met kleine kids is naar de kinderboerderij gaan. In Castricum ga je naar kinderboerderij ’t Dierenduintje, in de buurt van het station. Met allerlei dieren, een vlindertuin en een eendenvijver.

Castricum met kinderen

Bezoekerscentrum De Hoep

Het waterwingebied ligt in het Noordhollands Duinreservaat bij Castricum. In het bezoekerscentrum (dat eruit ziet als een groot konijnenhol) leren de kinderen het een en ander over het zuiveren van water. Vanaf het bezoekerscentrum starten een aantal wandelingen die speciaal voor de kids zijn gemaakt.

Knoest Eten en Drinken op Camping Geversduin

Leuke plek om wat te eten met de kinderen als je in Castricum bent is Knoest Eten en Drinken. Want hier zijn twee speeltuinen en er is een air trampoline. Je hebt vanaf het terras uitzicht op de speeltuinen.

Klimduin De Papenberg

Niet alleen in Schoorl is een klimduin: ook in de buurt van Castricum is er een van 31 meter hoog. Inmiddels is er een trap met 149 treden aangelegd. Daar komt een uitkijktoren te staan, die zou in 2021 klaar zijn.

Pluktuin Bakkum

Ben je in de periode tussen eind mei en oktober in Castricum, dan kan je naar de Pluktuin in Bakkum gaan. Hier pluk je een mooie bos bloemen: je gaat met een emmer en snoeischaar het land op. Betalen kan alleen contant, bekijk de openingstijden op Facebook.

Johanna’s Hof

Johanna’s Hof

Een hele leuke plek voor je bezoek aan Castricum met kinderen is restaurant Johanna’s Hof. Hier is een terras met een speeltuin en je kinderen eten er pannenkoeken. Vlakbij is er een huttenbouwbus.

Wandelen bij Castricum met kinderen

Vanaf Johanna’s Hof starten er allerlei wandelingen van Wandelnetwerk Noord-Holland. De kortste route is iets meer dan 2 kilometer lang, de langste route is bijna 18 kilometer lang. Ga je het duinreservaat in, dan heb je een duinkaart nodig.

Zwembad De Witte Brug

Wil je zwemmen als je in Castricum met kinderen bent, dan kan je naar het zwembad De Witte Brug. Er is een glijbaan.

De Bonte Belevenis

Niet in Castricum maar in Assendelft ligt De Bonte Belevenis. Deze plek is echt een aanrader. Het is een kinderboerderij met een ponydorp, speeltuintje en er is een theehuisje. De kinderen mogen hier rijden op een pony!

Overnachten in Castricum met kinderen

Langer in deze omgeving verblijven? Dan zijn dit enkele kindvriendelijke accommodaties die wij aanraden:

  • Kennemer Duincamping Geversduin heeft een aantal compleet ingerichte huuraccommodaties en je kan er natuurlijk gewoon kamperen. De camping ligt in het bos- en duingebied. Er zijn speeltuinen en er is een animatieteam.
  • Kennemer Duincamping Bakkum ligt in het Noord-Hollands duinreservaat. Er zijn diverse accommodaties te huur. Bijvoorbeeld de luxe strandhuisjes met douche, toilet en vaatwasser. 
  • Hotel Fase Fier Eten en Drinken is een familiehotel in Bakkum. Je verblijft in een studio.
  • Het Oude Raadhuis is gevestigd in het oude, monumentale stadhuis van Castricum. Niet goedkoop, wel mooi.

Verder lezen na deze blog over wat je doet in Castricum met kinderen?

Bekijk wat je doet in Bergen aan Zee!
Onze tips voor Schagen
Aan de andere kant van Noord-Holland ga je in Monnickendam naar strandtent Strandvier.
Tips voor waddeneiland Schiermonnikoog met het gezin

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.