Heiloo met kinderen | 9x Leuke activiteiten

Wat is er te doen in Heiloo met kinderen? Dat vroegen wij ons ook af toen wij hierheen verhuisden. Inmiddels hebben we enkele kinderactiviteiten verzameld en die delen we in deze blog.

Heiloo ligt tussen Alkmaar en Castricum, en op fietsafstand vanaf de zee en het duingebied. Daarnaast is er veel groen rondom het dorp, met het Heilooerbos en de groene gebieden. 

Doen in Heiloo met kinderen

Heilooerbos

Het Heilooerbos is een bos ten noorden van Heiloo. Een fijne plek om even uit te waaien met de kinderen is bijvoorbeeld de speelweide. Die ligt vlakbij de Kattenberg. Bovenop deze Kattenberg staat een eeuwenoude boom. Vanwege alle gaatjes wordt deze de Snoepjesboom genoemd.

Natuurmonumenten heeft deze route van ongeveer 4 kilometer uitgezet door het bos. De route wordt aangegeven door middel van gele paaltjes. Je wandelt over landgoed Nijenburg, met het landhuis en de zichtlijn en je komt langs het uitzichtpunt met uitzicht op de duinen bij Egmond. – Ook op het Landgoed Ter Coulster kan je mooi wandelen.

Het Baafje

Kinderboerderij het Beestenboetje

De Kinderboerderij het Beestenboetje is het hele jaar geopend tijdens de verzorgingsuren van de dieren. Dat is dagelijks van 8.30 uur tot ongeveer 11.00 uur en op zondag ook nog van 13 uur tot 16:00 uur. Vanaf 1 april is de kinderboerderij extra geopend. Naast de kinderboerderij is een speeltuin.

Zwembad het Baafje

Tussen mei (of eind april) en september is het buitenbad het Baafje geopend in Heiloo. Er is een 50 meter bad met een hoge springplank en er is een peuterbad. Daarnaast is er een grote ligweide met speeltoestellen. In de zomermaanden is de kiosk, met patat en ijs, geopend.

Keuken met karakter

Op het landgoed Willibrordus zitten wij graag bij Keuken met karakter. Hier kan je terecht voor koffie, lunch, borrel en diner. Wij zitten graag op het terras, terwijl de kinderen spelen in de kleine speeltuin.

Over het landgoed zijn twee korte wandelroutes uitgezet. Ook is er, naast de Keuken met karakter, een Museumkwartier. Deze bestaat uit de Verhalenkamer, het Toverlantaarnmuseum, het archeologisch museum Baduhenna en de Cultuurkoepel.

Bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood

Misschien een beetje een gekke tip voor een artikel over Heiloo met kinderen, maar onze kinderen komen graag bij het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Dit is de grootste Mariale bedevaartplaats in Nederland. Op het terrein zijn enkele speeltoestellen en er is een kiosk/winkel.

Heiloo met kinderen
Strand bij Egmond

Bowling Heiloo

Bij Bowling Heiloo kan je natuurlijk bowlen. Je kan natuurlijk klassiek bowlen of kies voor disco bowlen met LED-verlichting. Daarnaast is het mogelijk om er te dineren, mits je dat doet na 17:00 en in combinatie met bowlen.

Nieuw Westert

Buiten Heiloo, eerder vlakbij Egmond, ligt restaurant Nieuw Westert. Wij komen hier graag voor koffie op het terras. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 09.00u voor koffie, gebak, lunch, borrel en diner. Wat zo leuk is, is in de eerste plaats het speelbos direct naast het restaurant. Ook is er een speelhuisje aan de voorkant en een voetbalveld. In de tweede plaats komen we hier graag vanwege het duingebied dat direct naast het restaurant ligt. Wij wandelen de route van de rode driehoek graag, deze is ongeveer 7 kilometer lang.

Ontdek Heiloo met kinderen per kano

Kanoën en suppen kan bij Kanoverhuur ‘Het Maalwater’. De boerderij ligt in recreatiegebied ‘Het Maalwater’. Vanaf de speelvijver vaar je het water op. Er zijn diverse routes verkrijgbaar. Je kan bijvoorbeeld naar Alkmaar kanoën. In het centrum, bij IJssalon De Mient, kan je de ijsjes vanaf het water bestellen!

Koffie en ijsjes

En dan nog wat snelle koffie- en ijstips voor Heiloo:

  • IJssalon Pinoccio: ijsjes vlakbij het station
  • Di Fiorentina: ijsjes vlakbij ‘t Loo en het Witte kerkje
  • HOCC House of Chocolate & Coffee: koffie en chocola, vlakbij het station.
  • Al eerder genoemd, Keuken met karakter, op landgoed Willibrordus.

Overnachten in Heiloo met kinderen

Langer verblijven in Heiloo en omgeving? Dit zijn enkele tips:

  • Fletcher Hotel Heiloo: wij verbleven hier een week met de kinderen. Een prima hotel, helaas zonder familiekamers. Wij kregen twee kamers naast elkaar en dat werkte prima.
  • Recreatiepark de Woudhoeve ligt in Egmond. Je verblijft in een chalet. Op het vakantiepark is er een seizoensgebonden buitenbad en een restaurant.

Verder lezen? Bekijk wat je doet in Castricum met kinderen of in het mooie Bergen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën