7x Schiermonnikoog met kinderen | Kinderuitjes!

0

Waarom ga je op vakantie naar het waddeneiland Schiermonnikoog, wat is er te doen op dit eiland en waar verblijf je? Wij delen al onze tips voor Schiermonnikoog met kinderen.

Schiermonnikoog is het kleinste eiland van de (bewoonde) waddeneilanden. Het is zestien kilometer lang en vier kilometer breed. Er is één dorp (Schiermonnikoog) en daarnaast is er voornamelijk natuur.

Vanuit Lauwersoog vaar je in ongeveer 45 minuten naar Schiermonnikoog. Het eiland is autoluw, wat betekent dat je een ontheffing nodig hebt als je je auto mee wilt nemen naar Schiermonnikoog.

Vakantie op Schiermonnikoog met kinderen

Je komt naar Schiermonnikoog om uit te waaien en voor de prachtige natuur. Dit kleine eiland bestaat voor een groot gedeelte uit natuur. Er is duingebied, strand, bossen, een polder en wad.

Schiermonnikoog is daarmee ook vooral een vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. Kinderen kunnen er volop buitenspelen, fietsen, op het strand spelen, in de zee zwemmen, vliegeren en ontdekken.

Schiermonnikoog met kinderen

Doen op Schiermonnikoog met kinderen

Kiten en blokarten

Als je kinderen wat ouder zijn is het leuk om te gaan blokarten of kitesurfen. Kitesurfen is op het water, met blokarten zeil je over het strand! Bij allebei ben je natuurlijk wel afhankelijk van de wind.

Vuurtoren

Op Schiermonnikoog zijn er twee vuurtorens. Een witte en een rode. De rode vuurtoren (de Noordertoren) is nog in gebruik!

Zeehonden

Als je geluk hebt als je op Schiermonnikoog met kinderen bent kan je vanaf de wal de zeehonden zien. Er zijn ook een aantal excursie mogelijkheden om de zeehonden van dichtbij te zien!

Een van die opties is om met de Balgexpress (een trekker met wagen erachter) te gaan. Hiermee ga je naar De Balg, waar je geregeld zeehonden kan zien. Ook is de natuur hier heel mooi.

Lytje Willem

In de vakantieperiodes organiseert de groep Lytje Willem allerlei leuke kinderactiviteiten. Levend stratego, voetballen, koken, theater: in de agenda van de VVV van Schiermonnikoog staan de activiteiten aangekondigd.

Speelbos OERRR Speelnatuur

Een van de leuke kinderactiviteiten op Schiermonnikoog is het Speelbos Oerrr. Je vindt dit speelbos bij de Berkenplas. Het speelstuk bestaat uit een aantal natuurlijke speeltoestellen.

Zwembad

Wil je zwemmen, dan kan je naar zwembad Optisport de Dunatter gaan. Met een recreatie-, peuter- en 25 meter bad. Er zit ook een speel- en belevingstuin bij.

Kindvriendelijke restaurants Schiermonnikoog

Wil je uit eten op Schiermonnikoog met de kinderen, dan zijn er allerlei leuke opties!

Familierestraurant Het Wantij heeft erg veel speelmogelijkheden voor kinderen. De pizza’s en pannenkoeken vallen zeker goed in de smaak.

Andere aanrader is het restaurant De Berkenplas, met pannenkoekenbuffet. Het ligt aan een recreatieplas met een speelstrand. Direct erbij vind je duin en bos.

Bij strandpaviljoen De Marlijn zit je direct aan het strand! Strandhotel om de Noord ligt op een duin, aan het strand!

Overnachten op Schiermonnikoog met kinderen

#1 Eerste optie voor dit waddeneiland dat wij aanraden is het Landal Park op Schiermonnikoog. Je verblijft in een van de appartementen. Groot voordeel is het indoor zwembad hier. Voor de kinderen is er een Fun & Entertainment-programma, speelhoek, airtrampoline en speeltuinen. Voldoende vermaak dus!

#2 Bij Hotel Cafe Restaurant Duinzicht verblijf je op 15 minuten lopen van het strand. Je overnacht in een vierpersoonskamer.

#3 Via Heerlijke Huisjes zijn er diverse leuke vakantiehuisjes te huur op Schiermonnikoog. En ook Interhome heeft een aantal toffe mogelijkheden.

Hier bekijk je andere mogelijkheden voor een vakantiehuis, appartement of hotel.

Verder lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.