Schiermonnikoog met kinderen | 7x Uitjes

Waarom ga je op vakantie naar het waddeneiland Schiermonnikoog, wat is er te doen op dit eiland en waar verblijf je? Wij delen al onze tips voor Schiermonnikoog met kinderen.

Schiermonnikoog is het kleinste eiland van de (bewoonde) waddeneilanden. Het is zestien kilometer lang en vier kilometer breed. Er is één dorp (Schiermonnikoog) en daarnaast is er voornamelijk natuur. Vanuit Lauwersoog vaar je in ongeveer 45 minuten naar Schiermonnikoog. Het eiland is autoluw, wat betekent dat je een ontheffing nodig hebt als je je auto mee wilt nemen naar Schiermonnikoog.

Vakantie op Schiermonnikoog met kinderen

Je komt naar Schiermonnikoog om uit te waaien en voor de prachtige natuur. Dit kleine eiland bestaat voor een groot gedeelte uit natuur. Er is duingebied, strand, bossen, een polder en wad.Schiermonnikoog is daarmee ook vooral een vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. Kinderen kunnen er volop buitenspelen, fietsen, op het strand spelen, in de zee zwemmen, vliegeren en ontdekken.

Op Schiermonnikoog zijn er twee vuurtorens. Een witte en een rode. De rode vuurtoren (de Noordertoren) is nog in gebruik!

Schiermonnikoog met kinderen

Doen op Schiermonnikoog met kinderen

Als je kinderen wat ouder zijn is het leuk om te gaan blokarten of kitesurfen. Kitesurfen is op het water, met blokarten zeil je over het strand! Bij allebei ben je natuurlijk wel afhankelijk van de wind.

Zeehonden

Als je geluk hebt als je op Schiermonnikoog met kinderen bent kan je vanaf de wal de zeehonden zien. Er zijn ook een aantal excursie mogelijkheden om de zeehonden van dichtbij te zien! Een van die opties is om met de Balgexpress, een trekker met wagen erachter, te gaan. Hiermee ga je naar De Balg, waar je geregeld zeehonden kan zien. Ook is de natuur hier heel mooi.

Lytje Willem

In de vakantieperiodes organiseert de groep Lytje Willem allerlei leuke kinderactiviteiten. Levend stratego, voetballen, koken, theater: in de agenda van de VVV van Schiermonnikoog staan de activiteiten aangekondigd.

Speelbos OERRR Speelnatuur

Een van de leuke uitjes op Schiermonnikoog met kinderen is het Speelbos Oerrr. Je vindt dit speelbos bij de Berkenplas. Het speelstuk bestaat uit een aantal natuurlijke speeltoestellen en er is een boomhut. Verder heb je er de Familieroute Berkenplas op Schiermonnikoog, dit is een route van 3,3 kilometer. De route loopt door bossen, langs de ijsbaan, de Speelnatuur van OERRR en passeert de zwemlocatie de Berkenplas. Deze route is helaas niet bewegwijzerd.

Zwembad

Wil je zwemmen, dan kan je naar zwembad Optisport de Dunatter gaan. Met een recreatie-, peuter- en 25 meter bad. Er zit ook een speel- en belevingstuin bij.

Vakantie waddeneiland

Kindvriendelijke restaurants Schiermonnikoog

Wil je uit eten op Schiermonnikoog met de kinderen, dan zijn er allerlei leuke opties!

  • Familierestraurant Het Wantij heeft erg veel speelmogelijkheden voor kinderen. De pizza’s en pannenkoeken vallen zeker goed in de smaak.
  • Andere aanrader is het restaurant De Berkenplas, met pannenkoekenbuffet. Het ligt aan een recreatieplas met een speelstrand. Direct erbij vind je duin en bos.

Bij strandpaviljoen De Marlijn zit je direct aan het strand! Strandhotel om de Noord ligt op een duin, aan het strand!

Landal Park

Overnachten op Schiermonnikoog met kinderen

Eerste optie voor dit waddeneiland dat wij aanraden is het Landal Park op Schiermonnikoog. Je verblijft in een van de appartementen. Groot voordeel is het indoor zwembad hier. Voor de kinderen is er een Fun & Entertainment-programma, speelhoek, airtrampoline en speeltuinen. Voldoende vermaak dus!

Bij Hotel Cafe Restaurant Duinzicht verblijf je op 15 minuten lopen van het strand. Je overnacht in een vierpersoonskamer.

Verder lezen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën