Terschelling met kinderen | 15+ activiteiten, restaurants en accommodaties

0

In het voorjaar van 2017 waren we op Terschelling met kinderen bij Stayokay. We hebben in die paar dagen heel wat gedaan en natuurlijk is er nog veel meer te doen.

Natuurlijk ga je naar de prachtige stranden! En er is veel meer te doen. Ik deel de leukste tips voor kinderactiviteiten op Terschelling.

Terschelling met kinderen: activiteiten

Zeehondentocht

Een zeehondentocht is leuk voor kinderen en ouders. Er zijn diverse mogelijkheden, boek wel op tijd!

Midgetgolf

Op twee plekken kwamen wij midgetgolf tegen. De eerste is bij eetcafé de Richel, dat helaas het hele weekend gesloten was. De andere is De Molenbaan in Formerum, naast de molen. Inclusief snackbar en leuke speeltuin.

Kinderboerderij

Kinderboerderij ’t Hooivak biedt heel veel: een kinderboerderij natuurlijk, je kan ritjes maken op de pony’s en eventueel helpen met dieren voeren. Ook is er een enorme zandbak, er staan speeltoestellen en er is een kleine bar binnen.

Ook kunnen kids helpen bij het maken van graan en boter, kleien en spijkeren. Ik zou er een middag voor reserveren. Daarnaast is er ook een Landbouwmuseum.

Schapenboerderij

De Zeekraal is een biologische schapenboerderij. Wij kwamen een gezin tegen met kinderen van 10 en 12 jaar. Zij zijn een aantal keer per jaar op Terschelling en iedere keer willen de kinderen weer naar de schapenboerderij. Ze aaien de schapen graag en als er lammetjes zijn mag je ze de fles geven. Ook is er kaas te koop.

Klimbos

Klimbos Klimdaris vind je in het bos bij West-Terschelling. Je klimt, loopt en tokkelt door het bos. Bekijk op hun website wat de voorwaarden zijn voor het mogen klimmen en lees ook over de andere sportieve activiteiten die je kan ondernemen op het eiland.

Huifkar en wadlopen

Tof om te doen is een huifkarrentocht! Ook kan je gaan wadlopen. Wist je trouwens dat Terschelling een van de donkerste plekken van Europa is? Een goede kans om de sterren te zien.

Kinderboerderij 't hooivak
Kinderboerderij ’t hooivak

Terschelling met kinderen: speeltuinen

Het viel ons op dat veel restaurants een speeltuin of speeltoestellen hebben! Binnenkort plaats ik dit in een overzicht van kindvriendelijke restaurants Terschelling. De speeltuinen die wij zijn tegengekomen op Terschelling:

 • Als je vanaf de boot in West-Terschelling fietst kom je bij de tweede haven (jachthaven) een speeltuin tegen.
 • Daarna heb je voor de deur bij Stayokay ook een leuke speeltuin.  
 • In Hoorn is er bij de Zonneweelde een speeltuin en ook in Midsland aan Zee is er een speeltuin.
 • Verder hebben ontzettend veel restaurants en campings speeltuinen, bijvoorbeeld de koffiemolen en bij eetcafé De Richel.

Terschelling met kinderen: zwembad en musea

Zwembad

Aan de rand van het dorp West-Terschelling ligt zwembad De Dobe, inclusief glijbaan, peuterbad en horecagelegenheid. Daarnaast zijn er een aantal Landal parken, vaak met zwembad. Je kan altijd (telefonisch) navragen of je tegen betaling gebruik kan maken van het zwembad.

Aquarium

Er is een zeeaquarium en natuurmuseum, dat is onderdeel van hetzelfde centrum. Dit is dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 en ligt in West-Terschelling.

Wrakkenmuseum

Wij waren in het Wrakkenmuseum in Formerum. Toegang is € 4, – per volwassene en € 2, – per kind, vervolgens heb je een week toegang. Het museum was niet zo boeiend, de tuin wel. Daar staat een enorm piratenschip waar de kinderen in kunnen spelen. Gegarandeerd uren vermaak. Voor ouders: er is speciaal bier te koop, en ook koffie en thee.

Kabouterpad Terschelling
Kabouterpad Terschelling

Wandelen op Terschelling met kinderen

Terschelling is een eiland dat geschikt is voor lange wandelingen. Lange wandelingen en kleine kinderen gaan alleen niet zo goed samen. Wij hebben op twee plekken gewandeld.

Bunkerroute

De eerste wandeling is de bunkerroute. Niet echt een wandeling maar aangezien je het hele stuk wandelt en er voor kinderen veel te ontdekken is, raad ik deze route zeker aan!

Kabouterpad

De tweede wandeling is het Kabouterpad, de start is bij de Badweg in Hoorn. Haal bij de VVV voor € 1, – een routebeschrijving en ga op avontuur met je kinderen.

Kindvriendelijke restaurants

In het artikel over kindvriendelijke restaurants op Terschelling vind je al mijn tips, hier alvast een aantal aanraders:

 • Pizzeria Isola Bella heeft een kinderhoek;
 • Restaurant Zonneweelde heeft opties voor de hele dag, leuk voor de kinderen is de trampoline.
 • West aan Zee ligt aan het strand en de sorbet met oreo is een aanrader.

Kindvriendelijke accommodatie Terschelling

Meestal ga je niet voor een dag naar Terschelling, waarom zou je zo kort op dit fijne eiland blijven? Dit zijn tips om te overnachten:

 • Er zijn twee Landal parken, West-Terschelling en Schuttersbos. Landal parken hebben een grote aantrekkingskracht op ons: ze zijn ideaal als je met kinderen op vakantie gaat.
 • Haantjes Vakantiepark heeft een grote speelplaats voor de kinderen.
 • Resort Bungalows Dellewa ligt vlakbij bos, duinen en strand! Ook is er een binnenzwembad.
 • Vakantiepark Tjermelan heeft een grote speeltuin. In de zomermaanden worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd.
 • Via Booking.com zijn er hele leuke huisjes, appartementen en hotels te huur. Je kan aangeven hoeveel slaapkamers je wilt en ook zit er soms een zwembad bij.

Wat wij precies deden op dit eiland lees je in de blog over het weekend op Terschelling

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.