Ameland met kinderen | 10 kinderactiviteiten

Tips voor kindvriendelijke activiteiten

0

Anouk was al meerdere keren op Ameland en houdt van het eiland. Onlangs was ze er met haar zoon van 7. In deze blog deelt zij haar tips voor een vakantie naar Ameland met kinderen.

Wat doe je op Ameland met kinderen? Moeder Anouk komt geregeld op dit waddeneiland en deelt haar tips.

1. Geniet van een kop koffie op een van de terrasjes in de dorpen.
2. Het natuurmuseum
3. De vuurtoren
4. Demonstratie van de reddingsboot
5. Naar het strand gaan

Ameland met kinderen

Vanaf Holwerd neem je de boot naar Ameland, dit duurt ongeveer 45 minuten. Met de watertaxi ben je in 15 minuten aan de overkant. Ga je met de boot, dan kan je je auto meenemen. Dit kost wel wat maar het heeft ook echt voordelen.

Het is sowieso handig dat de auto mee kan op het eiland, omdat je met kinderen toch altijd veel spullen bij je hebt (ik wel in ieder geval.). Daarnaast ben je net wat mobieler dan als je kind alles moet fietsen.

In het nog koude voorjaar is het op het strand echt uitwaaien geblazen, maar gelukkig vindt mijn zoontje het op deze manier ook leuk.

Kindvriendelijk overnachten Ameland

Ik ben al vaker op het eiland geweest. Onder andere een keer met de hele familie in zo’n geweldig vakantiehuis met eigen zwembadje. Maar de laatste keer zijn mijn zoontje en ik met zijn tweeën.

Dit zijn aanraders voor overnachten op Ameland met kinderen:

Kinderactiviteiten Ameland

Op het eiland zijn verschillende dingen te doen, ook binnenactiviteiten voor als het weer wat minder is.

Natuurmuseum

Wij zijn eerst naar het Natuurmuseum gegaan, waar je met een museumkaart gratis naar binnen kan. In dit museum zijn opgezette dieren, een aquarium en verschillende dingen om te doen en ontdekken! Ook is er buiten een ‘blotevoetenpad’.

kinderen strand Ameland

Boottocht naar de zeehonden

In het Natuurmuseum hadden we al opgezette zeehonden gezien. Daarna werd het tijd om ze ook in het echt te spotten. Met een mooie boottocht zijn we langs een zandplaat gevaren en daar kon je ze inderdaad lekker zien luieren in de zon.

Inmiddels mogen de boten wat minder dichtbij, om zo de rust van de zeehonden niet te verstoren. Maar al met al wel een mooie excursie. De boottocht naar de zeehonden is echt een aanrader als je op Ameland met kinderen bent.

In het nog koude voorjaar is het op het strand echt uitwaaien geblazen, maar gelukkig vindt mijn zoontje het op deze manier ook leuk.

Dorpjes bezoeken

Ameland bestaat uit een aantal dorpen. Ballum, Buren, Nes en Hollum. Dit zijn leuke dorpjes, ga er op een terrasje zitten of wandel door het dorp. Daarnaast is het strand natuurlijk altijd een heerlijke plek om te zijn met kids!

Restaurant ‘Het Strandhuys’ 

Dit restaurant is echt een aanrader, het is met kindermenu en pancakes! Na lekker uitwaaien op het strand is een tafeltje, met warme chocolademelk en slagroom, snel gevonden.

Zwemmen

Je kan natuurlijk in de zee zwemmen. Maar soms is het daar te koud voor, of je kind kan nog niet goed genoeg zwemmen. Er zijn op Ameland meerdere zwembaden, waaronder buitenzwembad De Schalken en het binnenzwembad De Golfslag.

Speelbos

Vlakbij Hollum vind je een Speelbos, zeker op mooie dagen is dat een heerlijke plek voor kinderen om zich uit te leven.

Speelboerderij Ballum

Bij slecht weer is een binnenspeeltuin misschien een goed idee. Dan kan je bij Speelboerderij Ballum terecht.

Vuurtoren

Op een eiland moet je natuurlijk ook naar de Vuurtoren. Leuk om naar toe te fietsen, maar ook met de auto prima te bereiken. De Vuurtoren staat op een mooi punt op het eiland waar je ook kan wandelen.

Het leukst is natuurlijk om de trap van 236 treden naar de top van de toren te nemen, voor een mooi uitzicht. Onderweg naar boven zie je ook de tentoonstelling van onder andere de werkkamer van de vuurtorenwachter.

Watersport

Op Ameland kan je uitstekend terecht voor watersporten. Van raften tot kite surfen: je kan het allemaal leren.

Nog iets meer uitdaging? Je kan ook parachutespringen.

Demonstratie van de reddingsboot

Het meest spectaculaire onderdeel van ons weekendje Ameland was de demonstratie van de reddingsboot, die door paarden getrokken in de zee wordt gelanceerd!

Vanaf het Maritiem Museum in Hollum worden de paarden klaar gemaakt en wandelt iedereen naar het strand toe (er rijdt ook een bus). Op het strand worden de paarden voor de boot gespannen en rennen zij met grote kracht de zee in.

Mijn zoontje vond het geweldig: grote sterke paarden, veel lawaai met de lancering en stoer de boot in de golven.

Mijn weekend op Ameland met kind

Het enige wat ons dit weekend niet gelukt is, is een etentje bij Zee van Tijd in Nes. Dit restaurant was ons aangeraden met het advies om te reserveren. Helaas zorgde een kleine griep ervoor dat we het etentje moesten afzeggen.

Een goede reden om nog eens naar Ameland met kinderen te gaan! Op de boot van Ameland terug naar Holwerd blijkt dat de dagen op het eiland eigenlijk altijd te kort zijn!

Lees ook! Dit zijn de leukste waddeneilanden voor gezinnen

Lees ook over Texel en Terschelling met kinderen.

Demonstratie reddingsboot Ameland kinderen
Demonstratie reddingsboot

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.