Vakantie Ameland met kinderen

Tips voor kindvriendelijke activiteiten

0

Anouk was al meerdere keren op Ameland en houdt van het eiland. Onlangs was ze er met haar zoon van 7. In deze blog deelt zij haar tips voor een vakantie naar Ameland met kinderen.

Wat doe je op Ameland met kinderen? Moeder Anouk komt geregeld op dit waddeneiland en deelt haar tips.

1. Geniet van een kop koffie op een van de terrasjes in de dorpen.
2. Het natuurmuseum
3. De vuurtoren
4. Demonstratie van de reddingsboot
5. Naar het strand gaan

Ameland met kinderen

Vanaf Holwerd neem je de boot naar Ameland, dit duurt ongeveer 45 minuten. Met de watertaxi ben je in 15 minuten aan de overkant. Ga je met de boot, dan kan je je auto meenemen. Dit kost wel wat maar het heeft ook echt voordelen. Het is sowieso handig dat de auto mee kan op het eiland, omdat je met kinderen toch altijd veel spullen bij je hebt (ik wel in iedergeval.). Daarnaast ben je net wat mobieler dan als je kind alles moet fietsen.

Ameland bestaat uit een aantal dorpen. Ballum, Buren, Nes en Hollum. Dit zijn leuke dorpjes, ga er op een terrasje zitten of wandel door het dorp. Daarnaast is het strand natuurlijk altijd een heerlijke plek om te zijn met kids!

Ik ben al vaker op het eiland geweest. Onder andere een keer met de hele familie in zo’n geweldig vakantiehuis met eigen zwembadje. Maar de laatste keer zijn mijn zoontje en ik met zijn tweeën. In het nog koude voorjaar is het op het strand echt uitwaaien geblazen, maar gelukkig vindt mijn zoontje het op deze manier ook leuk. Bovendien, restaurant ‘Het Strandhuys’ (aanrader, met kindermenu en pancakes!) met warme chocolademelk en slagroom is snel gevonden.

Kinderactiviteiten Ameland

Op het eiland zijn verschillende dingen te doen, ook binnenactiviteiten voor als het weer wat minder is. Wij zijn eerst naar het Natuurmuseum gegaan, waar je met een museumkaart gratis naar binnen kan. In dit museum zijn opgezette dieren, een aquarium en verschillende dingen om te doen en ontdekken! Ook is er buiten een ‘blotevoetenpad’.

kinderen strand Ameland

In het Natuurmuseum hadden we al opgezette zeehonden gezien. Daarna werd het tijd om ze ook in het echt te spotten. Met een mooie boottocht zijn we langs een zandplaat gevaren en daar kon je ze inderdaad lekker zien luieren in de zon. Inmiddels mogen de boten wat minder dichtbij, om zo de rust van de zeehonden niet te verstoren. Maar al met al wel een mooie excursie. De boottocht naar de zeehonden is echt een aanrader als je op Ameland met kinderen bent.

In het nog koude voorjaar is het op het strand echt uitwaaien geblazen, maar gelukkig vindt mijn zoontje het op deze manier ook leuk.

Op een eiland moet je natuurlijk ook naar de Vuurtoren. Leuk om naar toe te fietsen, maar ook met de auto prima te bereiken. De Vuurtoren staat op een mooi punt op het eiland waar je ook kan wandelen. Het leukst is natuurlijk om de trap van 236 treden naar de top van de toren te nemen, voor een mooi uitzicht. Onderweg naar boven zie je ook de tentoonstelling van onder andere de werkkamer van de vuurtorenwachter.

Het meest spectaculaire onderdeel van ons weekendje Ameland was de demonstratie van de reddingsboot, die door paarden getrokken in de zee wordt gelanceerd! Vanaf het Maritiem Museum in Hollum worden de paarden klaar gemaakt en wandelt iedereen naar het strand toe (er rijdt ook een bus). Op het strand worden de paarden voor de boot gespannen en rennen zij met grote kracht de zee in. Mijn zoontje vond het geweldig: grote sterke paarden, veel lawaai met de lancering en stoer de boot in de golven.

Demonstratie reddingsboot Ameland kinderen
Demonstratie reddingsboot

Mijn weekend op Ameland met kind

Het enige wat ons dit weekend niet gelukt is, is een etentje bij Zee van Tijd in Nes. Dit restaurant was ons aangeraden met het advies om te reserveren. Helaas zorgde een kleine griep ervoor dat we het etentje moesten afzeggen. Een goede reden om nog eens naar Ameland met kinderen te gaan! Op de boot van Ameland terug naar Holwerd blijkt dat de dagen op het eiland eigenlijk altijd te kort zijn!

Lees ook over Texel en Terschelling met kinderen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.