Passau met kinderen | 5x Uitjes & hotels

In het zuiden van Duitsland, tegen de grens met Oostenrijk aan, ligt de stad Passau. Deze stad ligt langs de snelweg A3 en veel vakantiegangers rijden hier voorbij, onderweg naar hun vakantiebestemming. Wat is er te doen in Passau met kinderen en wat zijn ideale tussenstop hotels voor gezinnen? Dit zijn een aantal tips!

Passau is de stad waar de drie rivieren Donau, Inn en Ilz samenkomen en ligt vlakbij het drielandenpunt van Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Je kan deze drierivierendriehoek zien samenkomen in Passau. Als de zon schijnt zie je de verschillende kleuren van de rivieren goed.

Uitjes Passau met kinderen

Veste Oberhaus

Als je in Passau bent, is een bezoek aan het Veste Oberhaus haast een must. Dit gebouw is de belangrijste bezienswaardigheid van deze stad in Zuid-Duitsland. Hoog boven de stad bezoek je een kasteelensemble van een van de grootste bewaarde kasteelcomplexen van Europa. Je ziet de stad en de samenkomst van de rivieren van bovenaf. Bezoek ook het Oberhaus Museum, met ridders en prinsessen.

Rondvaart

Je kan Passau ook verkennen vanaf het water, met een rondvaart van 2 uur. Je vaart langs allerlei bezienswaardigheden, waaronder kasteel Oberhaus en het klooster Maria Hilf. De boot vaart naar Kasten, Obernzell en terug naar Passau. In het kristallen schip zijn ongeveer een miljoen Swarovski-kristallen verwerkt! -> info van het toerismebureau over de rondvaarten

Zwembad ​Passauer Erlebnisbad

Als je in de zomermaanden in Passau met kinderen bent, ga dan naar het ​​​​Passauer Erlebnisbad. Er is een binnen- en buitenzwembad! Ook is er onder meer een ligweide, kinderbad, golfslagbad, peuterbaden, duikplank en glijbanen!

Passau met kinderen

Wildwassertal Bärnloch

Buiten de stad, bij de grens met Oostenrijk, is het prachtig wandelen bij het Wildwassertal Bärnloch in Wegscheid bij het Beierse Woud. Dit is een bewegwijzerde rondwandeling van 6,5 km. Deze begint op de parkeerplaats in Eidenberg of op de parkeerplaats aan de bosrand tussen Hartmannsreuth en Monigottsöd. Onderweg kom je langs een rivier, uitzichten en rotsformaties!

Boomkroonpad Kopfing

Een mooi uitstapje net in Oostenrijk is het Boomkroonpad Kopfing, dit ligt op ongeveer 30 kilometer van Passau. Je wandelt naar een 40 meter hoge uitkijktoren, onderweg kom je langs spelstations en 160 traptreden. Boven heb je de mooie uitzichten, maar voor de kinderen is de glijbaan naar beneden natuurlijk waar het om gaat! Beneden komen ze uit bij een grote speeltuin.

Hotels Passau met kinderen

De meeste lezers zullen op zoek zijn naar leuke uitjes in Passau of zoeken tips voor tussenstops Duitsland. Daarom staan hier hotels met familiekamers en parkeermogelijkheden!

B&B Hotel is een betaalbaar hotel met familiekamers, op 2 kilometer van het centrum van de stad Passau. Gratis parkeergelegenheid is beschikbaar bij de accommodatie. en je kan 24 uur per dag inchecken met behulp van een incheckautomaat.

HI Hostel Jugendherberge is een hostel op een heuvel, met uitzicht op de stad. Er zijn kamers voor 4 personen met eigen badkamer of gedeelde badkamer, buitenterras en je kan er tafeltennissen en biljarten. Beddengoed is aanwezig, handdoeken zijn beschikbaar tegen een toeslag.

Lees ook na dit artikel over Passau met kinderen: Tips voor een tussenstop onderweg naar Slovenië en Kroatië en wat er verder te doen is in Beieren.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën