Montélimar met kinderen | 3 leuke uitjes

Een van de plaatsen waar geregeld wordt overnacht op doorreis door Frankrijk is Montémilar. Waar overnacht je in deze plaats en wat is er te doen in Montélimar met kinderen? Je leest hier een aantal leuke tips!

Montélimar ligt ten zuiden van Valence in de Drôme, tegen de Provence aan. De stad staat bekend om de noga en het historische verleden. Daarom zijn er veel monumenten te zien, als het kasteel van Adhémar.

Uitjes Montélimar met kinderen

Kasteel van Adhémar

De VVV heeft een app gelanceerd,”Le secret de Montélimar”. Je kan daarmee een zoektocht door de stad volgen. Loop je deze op de juiste manier, dan eindig je bij het kasteel. Tegenwoordig is het centrum voor hedendaagse kunst in dit kasteel gevestigd.

In het kasteel is er een gezinsparcours met leuke uitdagingen en spellen. En de Ghost Codes is bedoeld voor oudere kinderen, zij mogen proberen om de puzzels van een digitale schattenjacht op te lossen.

Nougat

Je kan Montélimar met kinderen niet bezoeken zonder de nougat te proberen. Dit kan bijvoorbeeld bij de l’artisan nougatier. Of in het Palais des Bonbons et du Nougat, een museum in het teken van snoep. Er is hier een kinderparcours en onder andere een miniboerderij en een exotische volière.

Acro Pôle Aventure

Ten oosten van Montémilar kan je naar het klimparcours van Acro Pôle Aventure. Er zijn al klimroutes voor kinderen vanaf 2 jaar! Daarnaast bieden zie hier onder andere een via ferrata, je kan gaan boogschieten, klimmen of kies voor canyoning.

Logis Le Mistral

Overnachten in Montélimar met kinderen

B&B HOTEL Sud is goed betaalbaar en biedt accommodatie met een terras en gratis WiFi in de hele accommodatie, evenals gratis privéparkeren. 

Hôtel du Parc wordt beoordeeld met een 7,5. Het hotel heeft familiekamers en ligt dichtbij het historische centrum van Montélimar, op slechts 250 meter van het treinstation en dicht bij de Allées Provençales, de mooiste straat van de stad.

Dat waren de tips voor Montémilar met kinderen. Lees ook de tips voor vakanties Europa en wat je doet in Frankrijk.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën