Texel met kinderen | Top kinderactiviteiten

1

Texel met kinderen, wat is er allemaal te doen? In dit artikel over wat er te doen is op Texel heb ik wat tips verzameld!

Texel met kinderen

Met je kinderen naar het Strand

Texel is een eiland en daarom is er uiteraard voldoende strand om te spelen, wandelen, zonnen (met mazzel), zandkastelen bouwen en natuurlijk om naar strandtenten te gaan. Een strandtent is voor mij optimaal geluk: aan het water, lekker eten en het staat gelijk aan vakantiegevoel. Op Texel zijn er heel wat strandtenten. Neem Strandpaviljoen Kaap Noord en Paal 17, Paal 15 en 12.

Wandelen

Texel leent zich uitstekend om te wandelen. Mooie natuurgebieden zijn bijvoorbeeld de Slufter en de Muy. Door de verschillende natuurgebieden kun je zelf wandelen of op pad gaan met een boswachter. Dit kan geregeld worden via Ecomare. Ecomare heeft ook een museum over de Wadden en Noordzee en Ecomare is ook het zeehondenopvangcentrum op Texel.

Erg tof met kinderen is het gratis Sommeltjespad. Sommeltjes zijn een soort Texelse kabouters. Dit pad is 1,5 km lang en gaat door het Texelse bos. Het is speciaal gemaakt voor kinderen van een jaar of drie tot een jaar of acht. Langs de route valt voor kinderen van alles te ontdekken Startpunt bij Pelikaanweg bij De Koog.

Texel met kinderen: Cultuur

De vuurtoren op Texel kan bezocht worden en Kaap Skil in Oudeschild is ook een mooi museum om te bezoeken. Ook is er een leuke zelfpluktuin, kan je je kinderen op een leuke manier laten kennismaken met de natuur en moestuin.

Speeltuinen

Wat te doen op Texel…spelen natuurlijk bij binnenspeeltuin De Krim, de toegang is gratis. Het geheel is overdekt en er is eindeloos vermaak. Je vindt het in de buurt van De Cocksdorp.

Piratenschip: Bij de jachthaven in Oudeschild ligt een heel lang piratenschip met touwen, wederom gratis toegankelijk. Vooral leuk voor iets oudere kinderen.

Waterspeelplaats: deze vind je bij de Jachthaven. Je speelt letterlijk met water.
Met een handpomp wordt zeewater vanuit de haven opgepompt. Via allerlei goten, sluizen, bakken, waterraderen en andere mechanieken vloeit dit water weer terug in de haven.

Texel met kinderen: Dieren

Er is op het eiland een schapenboerderij die bezocht kan worden. Ook de Hoge Berg is een mooi gebied. In het voorjaar lopen hier heel veel lammetjes rond, erg leuk om te zien.

Ten noorden van Den Burg op is een kinderboerderij (Paelwerck 9). Schapen, geiten, konijnen, eenden, duiven, kippen en nog meer vogels zie je hier.

Texel met kinderen: Avontuurlijk

Vliegen en vissen

Op het vliegveld van Texel kan je uiteraard met je kinderen vliegtuigen kijken vanaf het terras. De avonturier doet aan bungeejumping. En wil je het met je kinderen hogerop zoeken, dan boek je een vlucht!

Misschien vinden de kinderen het leuk om een garnalenvistocht over de Waddenzee te maken. Dit is een tocht van ongeveer twee uur. De vangst wordt aan boord gebracht en er wordt verteld wat er gevangen is. Ook is de kans groot dat je zeehonden ziet.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven! Ook naar Texel? Landal Texel Sluftervallei vonden wij ideaal met kids

1 reactie
  1. Monique | WritingMonique zegt

    Ik ga een weekendje naar Texel binnenkort, en hoewel wij geen kinderen hebben, wil ik dat piratenschip weleens zien! haha!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.