Sommeltjespad Texel met kinderen – onze ervaring

Op Texel wilden we met de kinderen gaan wandelen. De kids zitten qua leeftijd (2 en 3) in een fase waarin je nog niet te lange stukken kan lopen. Maar je wilt ze op deze leeftijd ook niet eindeloos in een wagen of drager hebben. Het Sommeltjespad Texel biedt uitkomst: een wandeling van 1,5 kilometer.

Op dit pad is van alles te beleven en ontdekken. Wij gingen met de kinderen op onderzoek uit!

Start Sommeltjespad Texel

Het Sommeltjespad is goed te vinden, hier is het startpunt. Het Sommeltjespad is een korte wandeling waar veel te ontdekken is voor kinderen. Het is voor kinderen tot een jaar of acht.

Via deze link kan je meer uitgezette wandelingen op Texel vinden die tussen de 2 en 5 kilometer lang zijn.

Overnachten op Texel? Bekijk het Landal park waar wij verbleven.

Sommeltjespad Texel
Sommeltjespad Texel

Ontdekken tijdens het wandelen

Mijn kinderen komen nu echt op een leeftijd dat ze niet meer eindeloos doen wat jij wilt. Ze willen in de speeltuin spelen, op het strand rennen of in huis met de blokken bouwen. Of natuurlijk, televisie kijken. Een pad waarop van alles te ontdekken is, rennen ze dan wel met ons mee? We testen het bij het Sommeltjespad Texel.

Sommeltjespad Texel

Iedere zoveel meter is er iets te ontdekken. Op de grond, bij de bomen of in de lucht. De oudste ontdekt al snel dat er veel alles te beleven is en rent vooruit. De jongste neemt zijn tijd om de dingen te bekijken. Als ze een versierde stok tegenkomen lopen ze samen een heel stuk van het pad. Wat is dit leuk gedaan!

IMG_8603
IMG_8610

Een vogelnestje met een spiegel, zodat je kan zien of er wat in het nest ligt. Dat is echt wat er zo leuk is aan het Sommeltjespad Texel: er zijn allerlei toffe dingen te ontdekken. Het is steeds weer een verrassing!

Sommeltjespad Texel

Sommeltjespad Texel Takkenbosweg

Dit deel van de route vond de jongste het allermooist: een stuk bos waar de bomen ogen hebben. De jongste heeft zijn ogen uitgekeken. Sowieso vonden de kinderen de wandeling fantastisch.

Onderweg zijn overal plekken om even uit te rusten. De wandeling is 1,5 kilometer, voor die kleine beentjes is het lang zat. Wij zijn haast drie uur onderweg geweest.

Lees ook:

IMG_8648
Sommeltjespad Texel
IMG_8660
1 reactie
  1. Monique | WritingMonique zegt

    Oh, wat ontzettend leuk! Dit maakt een wandeling zoveel leuker!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.