Den Burg met kinderen | 5x Kinderuitjes + Vakanties (Texel!)

Als je een weekendje weg (of op vakantie) naar Texel gaat met het gezin, dan kom je waarschijnlijk ook in Den Burg. Dit is namelijk het grootste dorp van het Waddeneiland. De plaats ligt in het midden van het eiland en heeft ongeveer 7000 inwoners. Wat je doet in Den Burg met kinderen lees je hier!

Toeristen die naar Texel op vakantie gaan, of een weekendje weg natuurlijk, komen vaak ook in Den Burg. Het is de grootste plaats met allerlei winkels. Daarnaast ligt het plaatsje centraal op het eiland. Dit dorp heeft een lange geschiedenis, zo is de Friese Burcht die er ooit stond verwoest in de zevende eeuw.

In het dorp staat het gemeentehuis van Texel, een bioscoop, kerk en er zijn restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Op maandag is er een markt in het centrum.

Doen in Den Burg met kinderen

Kerktoren beklimmen

Voor een mooi uitzicht over Texel kan je de kerktoren van Den Burg beklimmen! Dit is een steile klim over smalle trappetjes en je komt onderweg langs het oude uurwerk. Je kijkt vervolgens over het eiland uit vanaf de toren van Kerkgebouw De Burght.

Openingstijden: eind maart t/m eind oktober op maandag, woensdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, alleen bij goed weer. (info)

Zwembad Molenkoog

Aan de rand van Den Burg met kinderen kan je in de zomermaanden gaan zwemmen bij het Zwembad Molenkoog. Er zijn drie verschillende baden: peuterbad met speelelementen, ondiep bad en het diepe bad. Verder is er een ligveld, glijbaan, springkussen en tafeltennistafel.

Karting

Een leuk uitje met kids vanaf 12 jaar is om te gaan karten bij Karting Texel. Dit is een kartbaan in de buurt van Den Burg met 10 uitdagende bochten, hoge snelheden en een lang recht stuk. Minimumleeftijd is 12 jaar (en 155cm). Tickets koop je online bij de VVV.

  • Naast de kartbaan is er de Midgetgolf Texel met speeltuin.

Uitkijkpunt Fonteinsnol

Een van de bekendere uitkijkpunten van Texel is de houten toren Fonteinsnol. Vanaf boven heb je een 360 graden uitzicht over het Waddeneiland. De toren staat op een duin, midden in het bos en is bereikbaar via een wandelpad. De toegang is gratis.

Boerderij Eethuis Catharinahoeve

De Boerderij Eethuis Catharinahoeve is een familierestaurant. In de boerderij uit 1684 ben je welkom voor lunch, koffie met een appeltaart, een hapje en een drankje of een volledig diner. Voor de kinderen is er een kindermenu en er is zowel buiten als binnen een speeltuin!

Kinderboerderij Texel

Deze kinderboerderij is gevestigd aan de rand van Den Burg, aan het Paelwerck 9, en is gratis toegankelijk. Er zijn onder meer schapen, geiten van verschillende rassen, konijnen, ganzen en duiven. Als de dierenverzorgers aanwezig zijn, is het kleine terras geopend.

Landal Sluftervallei

Den Burg met kinderen | Vakanties

1 Vakantiepark Dennenoord ligt aan de rand van het bosgebied en vlakbij het strand. Er zijn ongeveer 150 vakantiehuizen en chalets. Op het vakantiepark zijn er speeltuinen en binnenspeeltuin

2 Kustpark Texel ligt in De Koog, op enkele duinenrijen afstand van de zandstranden. Op het vakantiepark is er onder andere het subtropisch waterparadijs Calluna met waterglijbaan, golfslagbad en peuterbad.

  • Ruim, groen park
  • Zwemparadijs
  • Minigolf
  • Sport-/ speelveld(en)

3 Landal Sluftervallei ligt wat verder van Den Burg, maar is een heel fijn vakantiepark voor gezinnen. Wij waren hier (onze review) en genoten van de ligging bij het Nationaal Park en de duinen, het overdekte zwembad en grote speeltuin.

Dat waren onze tips voor Den Burg, lees ook de tips voor kindvriendelijke vakantieparken op de Waddeneilanden en over de leukste uitjes voor gezin in België!

Kustpark Texel
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.