Landal Sluftervallei Texel met kinderen | ONZE REVIEW!

Onlangs waren wij een weekend met de kinderen op vakantie in het park Landal Sluftervallei Texel. Ik had vooraf geen verwachtingen bij het park: we boekten een weekend omdat er een aanbieding was van de HEMA.

Al een tijd wilde ik met de kinderen naar een waddeneiland en Sluftervallei deed mee aan deze aanbieding. Op deze manier kwamen we terecht bij het park in het noorden van Texel. We hebben een fantastisch weekend gehad en ik wil graag terug. In dit artikel laat ik je zien hoe Landal Sluftervallei eruit ziet en wat je er kunt doen.

Landal Sluftervallei

Ongeveer twee weken voordat we met de kinderen naar Texel gingen ontvingen we van Landal een klein boek met informatie over het park en wat informatie over de omgeving. Leuke manier van voorpret!

Landal Sluftervallei ligt in het noorden van Texel, haast zo ver mogelijk van de boot weg als mogelijk is op het mooie eiland. We komen rond half drie aan op Texel en rijden eerst naar een strandtent in de buurt van de boot. Daarna rijden we door naar het bungalowpark. Je meldt je bij de receptie en krijgt de sleutel van het huisje plus een plattegrond van het park. Op het bungalowpark staan de huisnummers goed aangegeven. Dit park is trouwens niet autovrij, wat ik zelf een voordeel vind. Je pakt nu de auto en bent snel het park af.

Bij parken die wel autovrij zijn kom je amper het park af met kleine kinderen. Je kan trouwens ook fietsen huren en vanaf het park wandel je direct het Nationaal Park in.

Landal Sluftervallei Texel

Huisje Landal Sluftervallei

Het huisje in Landal is knus, schoon, mooi ingericht en alles wat je nodig hebt is er. Wij hadden een huisje voor vier personen, met twee slaapkamers, een badkamer met bad en aparte douche, aparte ruimte met toilet, woonkamer en keuken.

Ook aanwezig zijn (in de berging) een kinderbed, kinderstoel, stofzuiger, bezem en dergelijke. Heel handig: je huishouden laat je thuis maar ik vind het toch fijn om in de avond snel de stofzuiger door het huis te halen. Van de badkamer kan ik helaas geen foto vinden. Er is een grote televisie met veel zenders een een open haard.

Naast de vier- en zes persoonshuizen zijn er ook grotere en luxere huizen. Sommige huizen zien er fantastisch uit.

Landal Sluftervallei Texel

Slaapkamer

De slaapkamers van Landal Sluftervallei: in allebei de slaapkamers stonden twee losse bedden. In een van de slaapkamers is een wastafel. De enige opmerking die ik over het huisje heb is dat ik liever wat meer kastruimte heb in de slaapkamer dan een extra wastafel.

IMG_8336

Keuken huis Landal

De keuken is goed ingericht, inclusief oven! Fijn om alles in je huisje te hebben. Op Texel zijn een hoop supermarkten waaronder een Jumbo en de Lidl, in de keuken kan je je dus flink uitleven. Wij hebben op een van de avonden pizza gemaakt met kant en klaar deeg van de Jumbo.

Mocht je taarten willen bakken is het wel handig als je je mixer en taartvorm van thuis meeneemt. In sommige periodes ben ik zo blij aan het bakken dat ik een enorme tas aan keukenspullen meeneem als ik op vakantie ga. Maar goed, als je gewoon wilt koken is de keuken goed uitgerust!

Landal Sluftervallei Texel

Terras

Ieder huisje heeft een tuin met tuinstoelen en een tafel. Bij mooi weer steek je de barbecue natuurlijk aan. Er zijn barbecues te koop op het park. Wij zaten in een huisje voor vier personen, dat is een twee-onder-een dak huis.

De huizen zijn zo ingericht dat je niet met de buren op hetzelfde terras zit, er is echt aan je privacy gedacht bij Landal Sluftervallei. Achter ons huisje staat een kleine speeltuin. De kinderen vinden al snel de sluiproute en gaan regelmatig bij de speeltuin spelen. Door het raam houden ze in de gaten of er andere kinderen komen spelen. Zodra ze kinderen zien rennen ze naar de speeltuin.

Landal Sluftervallei Texel

Faciliteiten Landal Sluftervallei

Bij de ingang van het park is het hoofdgebouw met de receptie, een kleine supermarkt, restaurant. Voor de deur een terras en daarbij een grote speeltuin en sportvelden. Op andere plekken op het terrein zijn nog kleine speeltuintjes.

Er is een zwembad. Het zwembad van Landal Sluftervallei heeft een klein badje met een glijbaantje voor de kinderen. In het grote bad zijn drie 25 meter banen, er is een glijbaan en een ander deel om in te spelen. Ook is er een bubbelbad.

Daarnaast is er een speelclub voor de kinderen. In de ochtend is dit gebouw open. Sommige dagen zijn er knutselactiviteiten, op zondag gingen ze appeltaart bakken. Er wordt van alles georganiseerd. Het spelen is gratis, sommige activiteiten kosten geld. Leuk dat de kinderen zich hier kunnen uitleven en dat dit niets extra kost. Dit is een van de grote verschillen met Center Parcs: daar heb je heel veel activiteiten maar alles kost geld. Hou het programma in de gaten voor de openingstijden van dit gebouw en voor de activiteiten.

Landal Sluftervallei Texel

Landal Sluftervallei | Onze review

Wij zijn een weekend op Texel geweest en we vonden het een heerlijk verblijf. Het vakantiepark ligt in de duinen van Texel, hoe prachtig! Je wandelt zo van het park de natuur in. We hebben echt genoten van dit park en de ligging. Op een paar kilometer van het vakantiepark ligt de vuurtoren, het nationaal park loop je zo in en omdat het een klein eiland is ben je overal binnen een half uur met de auto.

Op het vakantiepark Landal Sluftervallei zijn er meer dan voldoende faciliteiten, misschien niet zo groot als bij een Center Parcs maar voor ons was er genoeg vermaak. Wij zouden hier zeker nog eens naartoe gaan.

Wij waren in april op Texel, lammetjestijd. Een aantal momenten in de week kan je dan naar een boer om met je kinderen lammetjes te knuffelen. Dat kan bijvoorbeeld bij deze schapenboerderij. Hier kun je lammetjes knuffelen, maar ook andere kleine dieren, zoals cavia’s. Daarnaast zijn er regelmatig demonstraties schapendrijven met honden. Ook is er een boerderijwinkel met allemaal aan schaap gerelateerde producten en een hele leuke speeltuin.

Meer ervaringen en tips vind je op de Landal Sluftervallei pagina op Parkvakanties.

Lees ook:

Landal Sluftervallei Texel
Texel familie
Texel familie

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën