Dit is er te doen in Den Helder met kinderen

0

In Den Helder is heel wat te doen met kinderen. Emy woont in Den Helder met haar drie jongens en weet er alles van! Volg haar op deze blog en webwinkel! 

Den Helder met kinderen

Fort Kijkduin

Een fort dat gebouwd is in opdracht van Napoleon. Je kan het fort bekijken, wat voor de kinderen sowieso al erg leuk is. In het gebouw is een zeeaquarium. Vooral voor (kleine) kinderen is het hier leuk. Je kan door een glazen tunnel lopen waar de vissen in en om je heen zwemmen. Bij Fort Kijkduin kan je wandelen naar het (kleine) strand. Hier zit ik graag, omdat het met kleine kinderen erg overzichtelijk is. Een breder strand vind je bij Strandslag Duinoord. Vanuit Fort Kijkduin kan je ook de Grafelijkheidsduinen bewandelen. Dit is een prachtig stukje natuur! Je wandelt hier door de duinen en er grazen Schotse hooglanders, het voelt een beetje als vakantie.

Boven op de dijk bij Fort Kijkduin zitten twee leuke strandtenten: Storm op Zee en Nogal Wiedus.

20160704_151651

Willemsoord

Willemsoord was ooit de scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Inmiddels is het omgebouwd tot een stukje centrum van de stad. Hier is van alles te doen (bioscoop, Marinemuseum, Reddingsmuseum, theater en Ballorig en veel terrasjes). Zeker het Marinemuseum en het Reddingsmuseum zijn de moeite waard met kinderen. Bij Hachi Lounge kan je lekkere sushi eten!

Donkere Duinen en Helderse Vallei

Je kan naar het bos (de Donkere Duinen) om lekker te wandelen met de kinderen. In het bos zit ook een grote eendenvijver. Aan de overkant van de weg zit een kinderboerderij; De Helderse Vallei. Je mag de dieren aaien en bij een groot deel van de dieren kan je ook in de hokken staan. In het gebouw van de Helderse Vallei is van alles (gratis) te doen. Achter de Helderse Vallei is het bloten voeten pad. Ook is er bij de Helderse Vallei een grote klimtoren.

Voor wat oudere kinderen is er de Klimvallei. Dit is een klimpark op 4 tot 8 meter hoogte. Er zit hier ook een groot pannenkoekenhuis, erg kindvriendelijk!

Zeepromenade en ‘t Veerhuis Lands End

Vanaf de Texelse boot tot Fort Kijkduin loopt de zeepromenade. De zeepromenade is een geasfalteerd stuk dijk waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Hier fiets ik graag met mijn kinderen! Er varen veel (marine) boten voorbij. De zeepromenade is 5 km lang. Er is een mooi en goed restaurant op de dijk, met uitkijk over zee en de Texelse boot. Hier kan je heerlijk eten! Ook leuk om te lunchen of voor een high tea.

DSC_0688

Zwemmen

Zwemmen kan in Julianadorp in het zwembad van Landal Beach Resort Ooghduyne. Dit is natuurlijk ook een leuke locatie voor een vakantie met kinderen! In Den Helder kan je zwemmen in het Heersdiep.

IJsje eten

Den Helder heeft meerdere ijssalons, maar twee daarvan zijn mijn favorieten. In het centrum is dat IJsparadijs Den Helder en in Julianadorp is dat De Schepper. Het ijs wordt huisgemaakt.

Landgoed Hoenderdaell

Niet in Den Helder, maar wel in de directe omgeving: Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Een prachtige dierenpark, veel verschillende soorten dieren en een mooi stukje natuur om te wandelen.

Volg mij op Facebook voor updates!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.