Den Helder met kinderen | 30+ Tips

0

In Den Helder is heel wat te doen met kinderen. Emy woont in Den Helder en deelt haar beste tips voor kinderactiviteiten.

Ook wij waren een aantal keer in Den Helder en daarna hebben we de blog met leuke kinderactiviteiten in Den Helder aangevuld. We delen tips voor de stad en de omgeving!

Den Helder met kinderen

Fort Kijkduin

Dit fort is gebouwd in opdracht van Napoleon. Je kan het fort bekijken, wat voor de kinderen sowieso al erg leuk is. In het gebouw is een zeeaquarium. Vooral voor (kleine) kinderen is het hier leuk. Je kan door een glazen tunnel lopen waar de vissen in en om je heen zwemmen.

Bij Fort Kijkduin kan je wandelen naar het strand. Hier zit ik graag, omdat het met kleine kinderen erg overzichtelijk is. Een breder strand vind je bij Strandslag Duinoord.

Grafelijkheidsduinen

Vanuit Fort Kijkduin kan je ook door de Grafelijkheidsduinen wandelen. Dit is een prachtig stukje natuur! Je wandelt hier door de duinen en er grazen Schotse hooglanders, het voelt een beetje als vakantie.

Strandtenten

Boven op de dijk bij Fort Kijkduin zijn twee leuke strandtenten: Storm op Zee en Nogal Wiedus.

20160704_151651

Willemsoord

Willemsoord was ooit de scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Inmiddels is het omgebouwd tot een stuk van het centrum van de stad. Hier is veel te doen: er is een bioscoop, Marinemuseum, Reddingsmuseum, theater en binnenspeeltuin Ballorig. Langs de kade zijn een aantal terrasjes. Met mooi weer is het een lekker plekje om te zitten.

Marine Museum

Zeker het Marinemuseum is de moeite waard tijdens een bezoek aan Den Helder met kinderen. Blogger Anouk bracht een bezoek aan het Marinemuseum met haar zoon en ze gaf aan dat je hier zo een dagdeel zoet bent. Er is veel te zien en te doen, echt een aanrader.

Reddingsmuseum

Een ander leuk museum in Den Helder is het Reddingsmuseum. Hier krijg je een beeld van de geschiedenis van het Nederlandse reddingswezen. Dit museum is zeer kindvriendelijk: zelfs in het menu van de website is er een “kinderen” kopje.

In dit museum mag je heel veel doen en aanraken. Wat ze erover schrijven op de site: “Ervaar windkracht 10 in de windtunnel, trotseer de hoge golven op de vaarsimulator en leer varen met het heldenspel en nautische knopen maken aan de knopentafel.”

Dit museum was in 2018 zelfs gekozen tot leukste kidsproof museum van Nederland!

Hachi Lounge

Bij Hachi Lounge kan je lekkere sushi eten!

Donkere Duinen

Je kan naar het bos (de Donkere Duinen) om lekker te wandelen met de kinderen. In het bos is ook een grote eendenvijver.

Aan de overkant van de weg is een kinderboerderij: De Helderse Vallei. Je mag de dieren aaien en bij een groot deel van de dieren kan je ook in de hokken staan. In het gebouw van de Helderse Vallei is van alles (gratis) te doen.

Helderse Vallei

Achter de Helderse Vallei is het blote voetenpad. Ook is er bij de Helderse Vallei een grote klimtoren.

Klimvallei

Voor wat oudere kinderen is er de Klimvallei. Dit is een klimpark op 4 tot 8 meter hoogte. Er zit hier ook een groot pannenkoekenhuis, erg kindvriendelijk!

Hortus Overzee

Ook in Den Helder met kinderen: de Hortus Overzee. De zogenaamde geheime tuinen van Den Helder, ook wel bekend als een botanische tuin. We willen dit uitje graag nog eens testen.

Zeepromenade

Vanaf de Texelse boot tot Fort Kijkduin loopt de zeepromenade. De zeepromenade is een geasfalteerd stuk dijk waar je heerlijk kunt fietsen of wandelen. Hier fiets ik graag met mijn kinderen! Er varen veel (marine) boten voorbij. De zeepromenade is 5 km lang.

’t Veerhuis Lands End

Er is een mooi en goed restaurant op de dijk, met uitkijk over zee en de Texelse boot. Bij ’t Veerhuis Lands End kan je heerlijk eten! Ook leuk om te lunchen of voor een high tea.

DSC_0688

Zwemmen

Zwemmen kan in Julianadorp in het zwembad van Landal Beach Resort Ooghduyne. Dit is natuurlijk ook een leuke locatie voor een vakantie met kinderen! In Den Helder kan je zwemmen in het Heersdiep. Daarnaast kan je ook zwemmen bij Aquacentrum Den Helder.

Leren surfen

Willen je kinderen, of jij, leren surfen? Dan kan je daarvoor goed terecht bij de surfschool in Julianadorp! Deze vind je bij Paal 6 in Julianadorp. Ouders kunnen meedoen, een lesje yoga boeken, koffie drinken bij de strandtent Paal 6 of gewoon relaxen op het strand.

Binnenspeeltuin Ballorig

Ben je op zoek naar een leuke binnenactiviteit voor een regenachtige dag. Met kinderen tot en met een jaar of 12 kan je terecht bij de binnenspeeltuin Ballorig. Voor de jongste kinderen is er een apart gedeelte, zodat ook zij fijn kunnen spelen.

Natuur Informatiecentrum Balgzand ’t Kuitje

Bij dit informatiecentrum aan het Balgzand worden er door vrijwilligers interessante excursies naar het wad georganiseerd. Voor iedereen die wat meer te weten wil komen over de Waddenzee.

Kindvriendelijke restaurants Den Helder

  • Den Helder heeft meerdere ijssalons, maar twee daarvan zijn mijn favorieten. In het centrum is dat IJsparadijs Den Helder en in Julianadorp is dat De Schepper. Het ijs wordt huisgemaakt.
  • Voor goede pizza moet je bij Da Gino zijn!
  • Zin in een kop koffie en een stukje taart? Ga dan naar Robuust in het centrum.
  • Eerder in dit artikel over Den Helder met kinderen noemden we al Bij Hachi Lounge, voor de sushi.
  • Ook noemden we al de strandtenten: Storm op Zee en Nogal Wiedus.

Landgoed Hoenderdaell

Niet in Den Helder, maar wel in de directe omgeving: Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Een prachtige dierenpark, veel verschillende soorten dieren en een mooi stukje natuur om te wandelen.

Kanoverhuur Den Helder

Wil je een actief uitje in Den Helder met kinderen? Dan is het leuk om een sup-plank of een kano te huren bij de kanoverhuur Den Helder.

Kindvriendelijk overnachten Den Helder

Wil je op vakantie in Den Helder of ga je een nachtje weg? Dit zijn een aantal fijne accommodaties waar je ook met de kinderen goed terecht kunt:

Lees ook:
Dit doe je op Texel met kinderen
Toffe uitjes met kind
Een leuk park is Holle Bolle Boom
Leuk is ook het Blanckendaell Park
De leukste waddeneilanden voor gezinnen
Of lees de uitgebreide gids over Mallorca met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.