Holle Bolle Boom met kinderen | Onze review

Verstopt in Noord-Holland zit een verrassend leuk speelpark. Mijn eerste indruk was “wat is het hier groot”. Een grote appel vormt de ingang. Daarna sta je in het klokhuis, hier is de receptie en het restaurant. Hoe leuk is speeltuin Holle Bolle Boom? Jolanda ging erheen met haar zoon, een vriendin en haar kinderen, en deelt hun ervaringen en indrukken.

Bij de receptie kan je kiezen uit de belevenissen binnen, de belevenissen buiten en plons. Alle drie de belevenissen hebben een eigen ingang en er dient voor elk apart betaald te worden. De prijs is hoger dan een gemiddelde ballenbak maar kies je voor alle drie de belevenissen en ben je er een hele dag, dan valt de entree mee.

Ons bezoek aan de Holle Bolle Boom

Het is een regenachtige dag waardoor ik met Lucas (2,5) en met een vriendin en haar twee meiden (6 & 8 jaar) voor de belevenissen binnen en plons kiezen. Bij een verblijf op het campingpark De Bongerd naast het speelpark is de entree voor de Holle Bolle Boom inclusief.

Holle Bolle Boom review

Holle Bolle Boom: Binnen

Nog voordat wij onze schoenen uit hebben zijn de kinderen al in de grote boom geklommen die midden in het hal staat. We nemen plaats aan één van de picknicktafels in de moestuin die aan de linkerkant van de hal staan opgesteld. Zo kunnen we een groot deel van de hal overzien en houden we toezicht op onze spelende kinderen.

Voor de allerkleinsten is er in het midden van de hal de wijngaard. Afgezet met stootkussens hebben ze hier hun eigen plek met speelgoed. Voor de leeftijd 3 – 6 is, naast het springkussen, het paleis van paradijs erg leuk. Dit is een kasteel met gracht waar in de appelkelder een ballenbak zit. De donkere glijbaan die uit de holle bolle boom komt en de steile freefall-glijbaan is weer op de oudere kinderen gericht.

Alle ruimtes hebben een naam gekregen die verbonden is met het thema de Holle Bolle Boom. Zo is de moestuin het terras, deze is ook voorzien van oplaadpunten voor de mobiele telefoons en er is een magnetron om babyvoeding op te warmen aanwezig. Eten en drinken kan gekocht worden bij de pitstop. Na een aantal uur te hebben gespeeld in de binnenspeeltuin, gaan we naar de andere binnenruimte.

Plons

Tropische waterspeeltuin Plons

Toen de tassen werden ingepakt voor dit dagje uit, had Lucas zijn zwembandjes al gezien en hij kon niet wachten om te mogen zwemmen. Plons is geen gewoon zwembad maar een tropische waterspeeltuin. Heb je geen zwembandjes bij je? Geen probleem, bij de ingang binnen staat een bak vol.

Ook hier weer is er gedacht aan de kleine en grote kinderen. Voor Lucas is er het grote plons speelwater, een groot stuk bad waarin het water ongeveer 30 centimeter diep is. Hierin staan verschillende speeltoestellen. Met een druk op de knop activeer je fonteinen. Lucas vermaakt zich uitstekend hier.

De Holle Bolle Boom is weer terug te vinden als centraal punt. Met op het plein grote appels, om het half uur begint de grondfontein te spuiten. Vanuit de boom starten er drie verschillende glijbanen.

Het Chinese bad, met een diepte van 1,35 m, is het grootste bad. Afgeschermd door een hoge rand voor de kleintjes. Het bad is niet heel groot en daarom al snel druk. Niet ideaal voor een beginnende zwemmer. Er is geen badmeester aanwezig voor constante toezicht.

speeltuin Noord-Holland

Holle Bolle Boom: een aanrader?

Na het einde van de dag zijn Lucas en de twee meiden nog niet uitgespeeld maar het is tijd om te gaan. We verblijven in Wieringerwerf op de camping Land uit zee, een camping waar je kan slapen in een vliegtuig, trein, bus, helicopter of boot.

De Holle Bolle Boom heeft mij verrast met de hoeveelheid keuze aan speelruimte. Op een regenachtige dag kan je je uitstekend vermaken in de belevenissen binnen en plons. Wanneer de temperaturen oplopen dan is de belevenis buiten ideaal. Als we weer een keer in de Kop van Noord-Holland zijn, gaan zeker terug. Lees de informatie op de website!

Meer uitjes in Noord-Holland?
In de kop van de provincie is Landgoed Hoenderdaell gevestigd
Ook leuk is het Museum Broekerveiling
Dit zijn de leukste uitjes in Noord-Holland

Holle Bolle Boom

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën