Landgoed Hoenderdaell met kinderen | Review

In de kop van Noord-Holland ligt Landgoed Hoenderdaell, een landgoed en dierenpark en Stichting Leeuw is hier gevestigd. Wij waren bij Landgoed Hoenderdaell met kinderen en we delen onze bevindingen.

Op een mooie nazomerdag in september reden we naar het Landgoed in Anna Paulowna. Landgoed Hoenderdaell is gevestigd in de Anna Paulownapolder en ligt in een natuurgebied van 64 hectare. Dit maakte eerder deel uit van het Waddengebied.

We kwamen er bij binnenkomst daarom direct achter dat we te weinig tijd zouden hebben: in een dagdeel kan je niet en de dierentuin ontdekken en wandelen door het stiltegebied.

Ons bezoek aan Landgoed Hoenderdaell met kinderen

In de dierentuin zijn er iedere dag diverse shows. Wij wilden heel graag zien hoe de leeuwen worden gevoerd met de jaagsimulator. Daarom haastten wij ons naar de laatste bezichtiging van die dag.

jaagsimulator stichting leeuw
Jaagsimulator

Jaagsimulator

De speelsheid, snelheid en het jachtinstinct van de katachtigen kun je van dichtbij zien op Landgoed Hoenderdaell. Het opvangcentrum van Stichting Leeuw bevindt zich in het dierenpark en de medewerkers zijn altijd op zoek naar manieren om de dieren gezond te krijgen en te houden.

De jaagsimulator is daarom bedacht: op deze manier verleren de leeuwen het jagen niet en ze zijn in beweging. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de leeuwen jagen op een stuk vlees. Ook ziet dat er bij de ene leeuw echt anders uit dan bij een andere leeuw.

Voor of na dit spektakelstuk kan je in het gebouw op de informatieborden meer lezen over de leeuwen en ook kan je de leeuwen (van een afstandje natuurlijk) bekijken.

speeltuin Hoenderdaell

Speeltuin en restaurant

We waren bijna achterin het park. Omdat de vogelshow over een half uur begon besloten we te wachten bij de speeltuin en het restaurant. In het zelfbedieningsrestaurant zijn onder andere broodjes en taart te krijgen. Vanaf het grote terras heb je goed zicht op de speeltuin. De oudste speelde in de speeltuin, de jongste bekeek ondertussen de leeuwen nog eens met Johan samen. En ik zat te genieten in het zonnetje.

vogeldemonstratie

Vogelshow

Daarna gingen we door naar de Vogeldemonstratie van Landgoed Hoenderdaell. Net als in Beekse Bergen krijg je tijdens de show uitleg over de bijzonderheden van de (roof)vogels die je ziet. Ik vind dit erg interessant en wil er daarna nog veel meer over weten. Ook is het heel mooi om de vogels van dichtbij te zien als ze vliegen.

Na de show wandelden we een rondje om de tribune heen, in een grote cirkel. Je komt dan langs alle vogels. Zeker onze jongste vond dit fantastisch om te doen.

Apeneiland

We wandelen terug naar de ingang en hebben alle tijd om het park rustig te bekijken. Zo lopen we langs de Lori tuin en de kinderboerderij en dan komen we bij het Apeneiland. Wederom een mooie ervaring, waarbij je over het eiland langs diverse apen loopt. De tropische kas was helaas al gesloten toen wij er aan het eind van de dag aankwamen. In Landgoed Hoenderdaell kom je daarnaast onder andere kamelen, pelikanen, otters en kangoeroes tegen.

landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell met kinderen | Een aanrader?

Wij waren de hele middag bij dit dierenpark in de kop van Noord-Holland. Zoals ik in de inleiding al schreef: we hadden spijt dat we niet eerder van huis vertrokken waren. Dit dierenpark is niet zo groot als sommige andere parken. Maar er is zoveel te zien en te doen, en je kan je bezoek eventueel uitbreiden met een lange wandeling, waardoor je tijd te kort komt.

Het is een mooi dierenpark en met Stichting Leeuw erbij is het een hele leuke, diverse ervaring. Wij raden een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell daarom zeker aan. Bekijk de openingstijden en toegangsprijzen op de website.

Meer lezen over deze omgeving?

landgoed Hoenderdaell
landgoed Hoenderdaell
landgoed Hoenderdaell

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën