Bourges met kinderen – 7x Uitjes

Wat is er te doen in het Franse Bourges met kinderen? Je gaat er bijvoorbeeld heen omdat je de route via de snelweg Lille – Parijs – Limoges rijdt en even wilt bijkomen van de rit. Wij gingen op onderzoek uit en delen enkele leuke tips voor een stedentrip of kort bezoek.

Bourges ligt in het departement Cher, in het midden van Frankrijk in de Loirestreek. Deze stad was eventjes de hoofdstad van Frankrijk, een aantal eeuwen geleden. De kathedraal Saint-Étienne de Bourges staat op de Unesco werelderfgoed lijst.

Doen in Bourges met kinderen

Het is een mooie stad, met vakwerkhuizen, musea en monumenten. Absolute aanrader om te bezoeken is de kathedraal, gebouwd onder gotische architectuur. Daarnaast wil je het Jacques Coeur-paleis ook zien. Hebben de kinderen geen zin om te wandelen? Je kan ook een rit door het centrum van de stad maken met het toeristentreintje.

Natuurhistorisch museum

Het Natuurhistorisch museum in Bourges bestaat uit een aantal tijdelijke tentoonstellingen en vaste onderdelen, onder andere met opgezette dieren. Het is een interactief museum dat zeker ook voor kinderen leuk is om te bezoeken. Kinderen mogen gratis naar binnen.

Jardin des Prés-Fichaux

Deze tuin ligt ten noorden van het centrum. Het is een monument en zeker als de rozen bloeien is het een hele mooie plek om even bij te komen van een lange rit of een bezoek aan de stad.

Lac du Val d’Auron

Net ten zuiden van het centrum is er het Lac du Val d’Auron, dit is een meer van 73 hectare en ligt op minder dan 2 kilometer van het stadscentrum. Je kan hier vissen, roeien, surfen en kanoën. Daarnaast is er plek om rondom het meer te spelen en in de zomermaanden kan je er zwemmen.

Speeltuinen in Bourges

Zoek je speeltuintjes in de stad, dan kan je via deze kaart op de website van de stad zien waar ze te vinden zijn. Er zijn zo’n 170 speeltuintjes, waarvan een groot deel in het noorden van de stad te vinden is. Er zijn blijkbaar plannen om wat meer speeltuinen neer te zetten in de andere stukken van de stad, dat zal via de link hierboven te vinden zijn t.z.t.

Departement Cher met kids – Wat te doen?

Bourges is de hoofdstad van het departement Cher. In deze regio, en rondom Bourges, is ook genoeg te doen voor gezinnen. Enkele tips:

  • Het bloemenpark van Apremont bestaat uit allerlei verschillende tuinen.
  • Dierentuin van Beauval is een van de grootste dierentuinen van Europa. Natuurlijk met allerlei dieren en ook speeltuinen.
  • Bij het klimpark Aventure Parc zijn er verschillende parcoursen van allerlei moeilijkheidsgraden.
  • Bij het Branché Aventure park zijn er klimparcoursen en er is een tokkelbaan over het water.
  • Château Blancafort – een heel mooi kasteel met mooie kasteeltuinen.

Overnachten in Bourges met kinderen

Wil je overnachten in de stad omdat je er op stedentrip bent of ben je op doorreis en zoek je een hotel? De A71 loopt van Orléans via Vierzon en Bourges naar Clermont-Ferrand. Dit zijn tips voor accommodaties in de stad en langs de snelweg!

  • Centraal in de stad, dus ideaal voor een stedentrip, ligt Hotel Le Christina. Je parkeert er gratis.
  • Het Novotel is wat luxer en heeft een zwembad. Maar tegelijkertijd is deze plek ook geschikt als tussenstop, want het hotel ligt ligt vlakbij de snelweg.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën