5x Clermont-Ferrand met kinderen | Tussenstop of stedentrip

0

Clermont-Ferrand met kinderen: wat is er te doen in deze stad in het centrum van Frankrijk ter hoogte van Lyon en Limoges? Wij zochten het uit en delen enkele tips!

De stad ligt in de vulkanisch-tektonische regio van de Chaîne des Puys – faille de Limagne. Dit is een kwetsbaar natuurgebied en wordt daarom beschermd. Wel is het ontzettend mooi en als je wilt kan je hier wandelen. Hier zie je enkele plekken waar je kan wandelen!

Doen in Clermont-Ferrand met kinderen

Cathedrale Notre-Dame-de-l’Assomption

De Cathedrale Notre-Dame-de-l’Assomption is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Bezoek daarnaast ook het Place de la Victoire.

Exploration park Vulcania

Dit park ligt in Saint-Ours, buiten Clermont-Ferrand. Dit unieke themapark ligt te midden van de vulkanen van de Auvergne. Wij zouden het eerder zien als een wetenschapspark waarin je het een en ander (op een leuke manier) kan ontdekken over vulkanen en de aarde.

Royatonic

Royatonic is een spacentrum, met baden van meer dan 30oC. Je vindt dit centrum aan de voet van de Puy-de-Dôme. Er zijn hier bubbelbaden, jacuzzi’s, hamams, sauna’s en waterbekkens. Er zijn speciale activiteiten mogelijk voor baby’s en kinderen. Voor kinderen van 6 tot 16 jaar betaal je € 16,50 (tarief 2021) voor een bezoek van 2,5 uur, voor volwassenen is het iets duurder. Hier zie je de mogelijkheden.

Parken en tuinen

In Clermont-Ferrand zijn allerlei mooie parken om te bezoeken, dit kan meestal gratis en in veel parken is er een speeltuin. Hier zie je een overzicht.

Het Montjuzet park (in Cezabat) biedt een mooi uitzicht op de stad, daarnaast zijn er speelplekken. Park Montgroux heeft voor de kinderen een houten loopbrug naar het natuurgebied. De Lecoq tuin heeft een vijver, rozentuin, twee speeltuinen en restaurants.

In de stad zijn veel speeltuinen, regent het en wil je naar een binnenspeeltuin? Ga dan naar Kizou Aventures.

Overnachten in Clermont-Ferrand met kinderen

Wil je in Clermont-Ferrand overnachten of ben je hier voor een stedentrip? Dit zijn een aantal kindvriendelijke accommodaties:

Stedentrip accommodaties:

Tussenstop accommodaties:

Je bereikt de stad trouwens per auto en ook met de TGV. Tickets zijn er vanaf € 50, – voor een enkele reis. Boek je tickets via NS International.

Lees ook naast deze ideeën voor Clermont-Ferrand ook onze tips voor overnachten langs de Route de Soleil!

Clermont-Ferrand
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.