Clermont-Ferrand met kinderen | Tussenstop of stedentrip

De stad ligt in de vulkanisch-tektonische regio van de Chaîne des Puys – faille de Limagne. Dit is een kwetsbaar natuurgebied en wordt daarom beschermd. Wel is het ontzettend mooi en als je wilt kan je hier wandelen. Clermont-Ferrand met kinderen: wat is er te doen in deze stad in het centrum van Frankrijk ter hoogte van Lyon en Limoges? Wij zochten het uit en delen enkele tips!

Doen in Clermont-Ferrand met kinderen

De Cathedrale Notre-Dame-de-l’Assomption is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Bezoek daarnaast ook het Place de la Victoire.

Vulcania

En het Exploration park Vulcania ligt in Saint-Ours, buiten Clermont-Ferrand. Dit unieke themapark ligt te midden van de vulkanen van de Auvergne. Wij zouden het eerder zien als een wetenschapspark waarin je het een en ander (op een leuke manier) kan ontdekken over vulkanen en de aarde. Dit filmpje op YouTube

Royatonic

Het Royatonic is een spacentrum, met baden van meer dan 30oC. Je vindt dit centrum aan de voet van de Puy-de-Dôme. Er zijn hier bubbelbaden, jacuzzi’s, hamams, sauna’s en waterbekkens. Er zijn speciale activiteiten mogelijk voor baby’s en kinderen. Voor kinderen van 6 tot 16 jaar betaal je € 16,50 (tarief 2021) voor een bezoek van 2,5 uur, voor volwassenen is het iets duurder. Hier zie je de mogelijkheden.

Parken en tuinen

In Clermont-Ferrand zijn allerlei mooie parken om te bezoeken, dit kan meestal gratis en in veel parken is er een speeltuin. Hier zie je een overzicht.

Het Montjuzet park (in Cezabat) biedt een mooi uitzicht op de stad, daarnaast zijn er speelplekken. Park Montgroux heeft voor de kinderen een houten loopbrug naar het natuurgebied. De Lecoq tuin heeft een vijver, rozentuin, twee speeltuinen en restaurants.

In de stad zijn veel speeltuinen, regent het en wil je naar een binnenspeeltuin? Ga dan naar Kizou Aventures.

Tips Auvergne

Ben je in Clermont-Ferrand met kinderen, dan kan je ook de Auvergne ontdekken. Dit zijn enkele leuke tips:

Het Parc Naturel Régional des Volcans is het grootste regionale park van Europa. Dit park bestaat uit vulkanische landschappen. In het gebied zijn er onder andere de vulkanen Puy de Dôme (1456 m.) en Puy de Sancy (1886 m.). Er zijn veel wandel- en fietspaden. Aan de voet van de Puy-de-Dôme ligt Royatonic. Dit is een spacentrum met baden van meer dan 30oC.

  • Salers wordt gezien als een van de mooiste dorpen in Frankrijk en is zeker een aanrader om te bezoeken in de Auvergne met kinderen. Het middeleeuwse plaatsje ligt op de rand van een plateau.
  • Het stadje Le Puy-en-Velay ligt tussen vulkanische rotsformaties. Het beeld van de heilige Maagd Maria staat bovenop een rots, en kijkt uit over de stad.
  • Le PAL is een pretpark en een dierenpark. In het pretpark zijn er een aantal achtbanen en wildwaterbanen. Daarnaast zijn er heel wat dieren en shows te zien.
  • En het park Paleopolis staat in het teken van dino’s.

Overnachten in Clermont-Ferrand met kinderen

Wil je in Clermont-Ferrand overnachten of ben je hier voor een stedentrip? Dit zijn een aantal kindvriendelijke accommodaties:

Stedentrip accommodatie:

Tussenstop accommodatie:

Campings Auvergne

Camping Château de Grange Fort – de camping ligt op een oud landgoed, rondom een kasteel uit de 15e eeuw. Aan de rand van de camping stroomt het riviertje de Allier. Op de camping is er een zwembad met kleuterbad.

Camping Sandaya La Ribeyre

Camping Sandaya La Ribeyre – deze camping ligt in het hart van het merengebied van de Puy de Dome. Er is een aquapark met een lagunezwembad, peuterbad, waterval, whirlpool, glijbanen en een overdekt zwembad.

Lees ook naast deze ideeën voor Clermont-Ferrand ook onze tips voor overnachten langs de Route de Soleil!

Clermont-Ferrand

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën