Limoges met kinderen | Uitjes Limousin

Wat is er te doen in Limoges met kinderen, in de regio Limousin? Wij vroegen ons dat ook af en daarom delen wij enkele leuke tips voor deze Franse stad.

Limoges ligt in de regio Limousin in het hart van Frankrijk. Het is een stad die door veel vakantieganger wordt gepasseerd onderweg naar het zuiden van Frankrijk of Spanje (lees onze tips voor tussenstops onderweg in Frankrijk). Wil je in deze stad een langere tussenstop maken of overnachten, dan zijn dit enkele tips!

Doen in Limoges met kinderen

Hebben je kinderen geen zin om door de stad te wandelen? Zoals in meer steden in Frankrijk kan je voor een paar euro een ritje maken met de Petit Train. Net als in veel Franse steden staat er ook in Limoges een mooie en grote kathedraal, de Cathédrale Saint-Etienne. Direct naast de kathedraal ligt de Jardin Botanique. Je bezoekt deze tuinen gratis en het is vaak even een pauze moment tijdens een stedentrip met kinderen.

  • Als je met kinderen in een stad bent is een dierentuin of aquarium altijd een goed idee om te bezoeken. In Limoges bezoek je het Aquarium van Limousin. Deze is gevestigd in een oud grondwaterbekken.
  • Wil je zwemmen, ga dan naar het zwembad Aquapolis. Het bad bestaat uit meerdere zwembaden. Kleine aanmerking: het is Frankrijk dus denk aan alle speciale regels voor zwembroeken en dergelijke.
  • Tarz en Arbres ligt op 5 minuten rijden van het stadscentrum. Het is een avonturenpark geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Er is onder andere een grote kabelbaan, gigantische tokkelbaan en een tarzan touw.

Overnachten

Overnacht je in deze stad? Of maak je er een stedentrip met gezin van? Dan zijn deze accommodaties aan te raden:

  • Hotel ibis Styles Centre heeft een restaurant, privéparkeergelegenheid en een bar. Je verblijft in een familiesuite met slaapbank. Parkeren bij het hotel kost € 10, – per dag.
  • Le Poudrier biedt een chalet met twee slaapkamers. Het is een accommodatie met een tuin, gratis privéparkeergelegenheid, een privéstrand en een terras.

Dat waren ze, de tips voor Limoges met kinderen. Lees ook onze tips voor Bordeaux en Lyon.

tussenstop Frankrijk met gezin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën