Bordeaux met kinderen | 8x Activiteiten

2

Anouk was tijdens de zomervakantie met haar zoon op een eenoudervakantie in Frankrijk. Tijdens deze twee weken zijn ze een dag in Bordeaux geweest. Ze deelt haar tips voor Bordeaux met kinderen.

De stad Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Je vliegt er in ongeveer 1,5 uur naar toe van Schiphol. De stad staat vooral bekend om de wijnen maar ook met kinderen is er in Bordeaux genoeg te doen.

Wij verbleven bij Siblu les Charmettes, dit ligt op 1,5 uur rijden van Bordeaux. Dus een ideale manier op je stedentrip te combineren met luxe overnachten.

Bordeaux met kinderen ontdekken

Ik vind Bordeaux een mooie oude stad. Je kan de stad goed ontdekken in een dag, maar in een weekend kan je natuurlijk nog wat meer doen. Het is ideaal dat de stad overzichtelijk is, dat maakt een stedentrip met kinderen net wat makkelijker.

De stad verkennen kan op diverse manieren. Wij zijn te voet gegaan, mijn zoon is zeven en hij loopt goed door. Zijn je kinderen jonger, dan is dat soms wat lastiger.

Steve Le Clech Photos / Bordeaux kinderen
Steve Le Clech Photos

Cultuur in Bordeaux met kinderen

Kathedraal

We begonnen onze dag in Bordeaux in de prachtige kathedraal St-André. Het gebouw is zeer indrukwekkend, en er is ook veel te zien. Mijn zoon vindt kathedralen erg mooi. Het voordeel is dat je gratis naar binnen kan, dus als jouw kind(eren) er niet van houden, sta je na een bliksembezoek zo weer buiten. De kathedraal St.-André is echt prachtig: van het orgel tot aan de glas in lood en de preekstoel.

Als we weer buiten staan, wandelen we door de stad. We komen langs statige gebouwen en een aantal poorten.

Waterspiegel

Op de Place de la Bourse vind je een “waterspiegel”. Dit is de Miroir d’Eau. Deze ‘waterspiegel’ is super met de kids. Het is een enorme plaat met een kleine laag water. Er komt stoom omhoog komt, dat vormt een waterlaag en daarna stroomt het weer weg. Dit alles tot grote verbazing van de kinderen (en volwassen).

Andere kinderactiviteiten in Bordeaux

Cap-Scienes is een interactief museum, waardoor het voor kinderen erg leuk is.

Er zijn twee dierparken in de omgeving van Bordeaux. De eerste is de dierentuin Zoo de Bordeaux Pessac, deze is dagelijks geopend. Er zijn ook een aantal speeltuinen.

Daarnaast is er het wildpark Ferme Exotique. Hier zijn meer dan 1000 dieren en er is aan kinderen gedacht. Er is een draaimolen, er zijn speeltoestellen plus er rijdt een toeristentreintje rond.

Jardin Public is een groot stadspark in het centrum van de stad. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen.

En de dag eindigt natuurlijk met een crêpe op het terras, heerlijk in de zon!

Een goed alternatief voor lopen is het huren van een fiets. Bordeaux werd in 2013 uitgeroepen tot vierde beste fietsstad ter wereld. Daarnaast rijden er Hop on Hop off bussen en er varen rondvaartboten.

Andere stedentrip in Frankrijk? Denk ook eens aan de stad Nice met kids

2 Comments
  1. Vincent Rondwijk zegt

    Bedankt voor het delen van deze vakantietips met kinderen. Wij willen graag nog een paar dagen weg naar de Bordeaux met onze kinderen. Wij houden erg van culturele activiteiten en zijn dan ook al druk op zoek naar de mogelijkheden. Ik ga de museumtips in ieder geval noteren!

    1. Anouk zegt

      Leuk, veel plezier alvast!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.