Bordeaux met kinderen | 26x Uitjes + bezienswaardigheden

Een hele leuke stad aan de westkust van Frankrijk is de stad Bordeaux. Er zijn in deze stad tal van bezienswaardigheden en leuke activiteiten voor gezinnen. Hierdoor is het een leuke stad om te bezoeken tijdens je vakantie of ga hierheen op stedentrip! Je leest hier onze tips voor Bordeaux met kinderen.

De stad staat vooral bekend om de wijnen maar ook met kinderen is er in Bordeaux genoeg te doen. Je kan deze stad natuurlijk ook bezoeken als je op zoek bent naar een tussenstop Frankrijk op doorreis naar het zuiden.

Ik vind Bordeaux een mooie oude stad. Je kan de stad goed ontdekken in een dag, maar in een weekend kan je natuurlijk nog wat meer doen. Het is ideaal dat de stad overzichtelijk is, dat maakt een stedentrip met kinderen net wat makkelijker. En de dag in deze stad eindigt natuurlijk met een crêpe op het terras, heerlijk in de zon!

Bordeaux met kinderen verkennen

#1 De stad verkennen kan op diverse manieren. Wij zijn te voet de stad door gegaan. Tijdens de stedentrip was kind 7 jaar oud en het wandelen ging prima. De meeste bezienswaardigheden liggen in het centrum van de stad. Zijn je kinderen jonger, dan is het soms wat lastiger om de hele dag te wandelen.

#2 Daarnaast rijden er trams en bussen door de stad, je kan eventueel een dagticket kopen. Met de Bordeaux CityPass kan je gratis reizen met het openbaar vervoer en de toegang tot 15 musea is dan gratis. Er is ook een CityPass voor de jeugd.

#3 Ook varen er rondvaartboten. Je kan meegaan op een boottocht van 1 – 2 uur, maar er zijn ook opties om een halve dag of een hele dag te varen over de rivier.

#4 Een goed alternatief voor lopen door Bordeaux met je kids is het huren van een fiets. Bordeaux werd in 2013 uitgeroepen tot vierde beste fietsstad ter wereld. Je kan met Bajabikes mee op een fietstour. Zij hebben voor kinderen:

 • Kinderfietsen: vanaf 5 jaar ( een helm tot 12 jaar verplicht)
 • Kinderzitjes: gratis beschikbaar

#5 Veel kinderen vinden een ritje met de toeristentrein leuk. Het treintje vertrekt vanaf de Allées de Tourny en in ongeveer 45 minuten kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Bordeaux.

#6 Terra Aventura biedt 7 routes in Bordeaux en de omgeving. Je gaat op een schattenjacht volgens het concept van geocaching. Dit zijn gratis ontdekkingservaringen waarvoor je een app moet downloaden. Hier staat meer informatie!

Steve Le Clech Photos / Bordeaux kinderen
Steve Le Clech Photos

Bezienswaardigheden Bordeaux met kinderen

Kathedraal

We begonnen onze dag in Bordeaux in de prachtige kathedraal St-André. Het gebouw is zeer indrukwekkend, en er is ook veel te zien. Mijn zoon vindt kathedralen erg mooi. Het voordeel is dat je gratis naar binnen kan, dus als jouw kind er niet van houdt, sta je na een bliksembezoek zo weer buiten. De kathedraal St.-André is echt prachtig: van het orgel tot aan de glas in lood en de preekstoel.

De Tour Pey-Berland is een 50 meter hoge klokkentoren. Deze staat los van het hoofdgebouw van de kathedraal. Je kan de 231 treden beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad en de omgeving.

Cailhau-poort

Als we weer buiten staan, wandelen we door de stad. We komen langs statige gebouwen en een aantal poorten. Zeker de Cailhau-poort is een bezienswaardigheid in Bordeaux die je wilt zien. Deze middeleeuwse verdedigingspoort is 35 meter hoog en biedt uitzicht op de de stenen brug en de daken van Bordeaux.

Waterspiegel

Op de Place de la Bourse vind je een “waterspiegel”. Dit is de Miroir d’Eau. Deze ‘waterspiegel’ is super met de kids en zeker als je hier in de zomermaanden bent is het een must om te doen in Bordeaux met kinderen. Het is een enorme plaat met een kleine laag water. Er komt stoom omhoog komt, dat vormt een waterlaag en daarna stroomt het weer weg. Dit alles tot grote verbazing van de kinderen en volwassen.

Wijn

Bordeaux en wijn gaan hand in hand. Met de kinderen is het natuurlijk lang niet altijd ideaal om naar een wijndomein te gaan. Sommige châteaux hebben daarom een aantal leuke activiteiten voor de kinderen toegevoegd. Denk aan het Médoc Château Citran met de vijftien pauwen die op het landgoed leven! De activiteit “Alice in peacock country” biedt de mogelijkheid om de pauwen te voeren en op zoek te gaan naar feeën, dwergen en eenhoorns.

Meer bezienswaardigheden

#1 Ook het Grand-Théâtre is fantastisch, dit zou een van de mooiste 18e-eeuwse bouwwerken van Europa zijn! Deze staat aan de Place de la Comédie en het gebouw is als een klassieke tempel met beelden. Uiteraard kan je hier voorstellingen bijwonen, bekijk daarvoor het programma.

#2 Het Place des Quinconces met de fonteinen is zeker de moeite waard om te bekijken tijdens een dagje uit in de stad. Dit is het grootste plein van het land, met een oppervlakte van ongeveer 25 hectare.

#3 De zonsondergang bekijk je het best vanaf de Jacques Chaban-Delmas-brug. Met een hoogte van bijna 80 meter is dit overigens de hoogste hefbrug van Europa. De Pont de Pierre is de oudste brug van de stad.

#4 De Basiliek van Saint-Michel is een gotisch bouwwerk waarvan de bouw startte in de 14eeeuw. De Flêche Saint-Michel is een losstaande klokkentoren en heeft een hoogte van bijna 115 meter.

#5 De Rue Sainte-Cathérine is een straat met veel winkels, ideaal tijdens een stedentrip met tieners. Aan het eind kom je bij het plein Place de la Victoire. Mooi hier is de triomfboog Porte d’Aquitaine. Ook zijn staan er bronzen schildpadden op het plein.

stedentrip Frankrijk

Uitjes Bordeaux met kinderen

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen als je in Bordeaux met kinderen bent. Dit zijn enkele aanraders tijdens je dagje in de stad of je stedentrip met kinderen.

Wetenschapsmuseum

Het Cap-Scienes is een interactief museum, waardoor het voor kinderen erg leuk is. Hier zijn er verschillende tentoonstellingen en er is vooral veel te doen en te ontdekken. Vergelijk het museum met het NEMO in Amsterdam. De ruimtes zijn ingericht voor kids van een jaar of 3 tot 14 jaar oud.

Meer musea in Bordeaux

#1 Voor de kunstliefhebbers is er het Bordeaux Musée des Beaux-Arts. Hier hangen werken van enkele van Europa’s grootste schilders en van kunstenaars uit Bordeaux. Onder andere van Brueghel, Chardin, Picasso, Renoir en Rubens hangen werken. De Nederlandse schilderkunst is bijzonder goed vertegenwoordigd. Voor kinderen van allerlei leeftijden zijn er geregeld workshops. Daarnaast zijn er voor baby’s en ook voor peuters speciale activiteiten, dit is op een paar dagen per jaar. – website

#2 Het MMM, Musée Mer Marine, stelt een verzameling historische voorwerpen, kunstwerken en iconische stukken uit de mariene wereld tentoon. Kijk op de website voor specifieke activiteiten en workshops voor kinderen.

#3 CAPC is het museum voor hedendaagse kunst en ligt in de wijk Les Chartrons. Voor gezinnen zijn er geregeld rondleidingen en workshops. Daarnaast zijn er door het museum heen speelruimtes en bij de ingang is een speelhoek.

#4 En het Museum voor Wetenschap en Natuurhistorie is onlangs gerenoveerd. Hier is een enorme collectie van bijna een miljoen voorwerpen. Daarom zijn er naast de permanente tentoonstellingen ook veel tijdelijke tentoonstellingen. Dit museum heeft veel leuke, interactieve elementen. Voor jongere kinderen van 0 – 6 jaar is er een “Toddlers Museum”. Een verschoontafel, sanitaire voorzieningen en kindermeubilair zijn voorhanden. – Website

#5 La Cité du Vin staat uiteraard in het teken van wijn. En ook het gebouw is trouwens fantastisch vormgegeven. Kinderen kunnen op pad met een app en daardoor is het ook voor hun een leuk bezoek. En vanaf de 8e verdieping geniet je van een ​​van de mooiste uitzichten over Bordeaux!

#6 Een modern en bekend museum is het Museum of Illusion. Dit staat inderdaad in het teken van optische illusies, hologrammen, spiegelspellen en puzzels. Ook kan je hier leuke foto’s schieten.

Stadsparken

Bordeaux heeft meerdere grote stadsparken met speeltuinen. Dit zijn een aantal tips voor Bordeaux met kinderen:

#1 Jardin Public is een groot stadspark in het centrum van de stad. De kinderen kunnen hier spelen, onder andere bij een speeltuin met speelschip. Het is tevens een fijne plek om te gaan picknicken met het gezin. In het stadspark vind je de L’orangerie du Jardin Public, waar je terecht kunt voor een drankje of een ijsje! Het Natuurhistorisch museum en een kleine, botanische tuin zijn gevestigd in dit park. Kinderen worden blij van de speeltuin, een treintje, elektrische auto’s en de draaimolen.

#2 Parc de Bourran is een aangelegd park van 18 hectaren. In het park zijn meerdere speeltuinen, een groot meer en zeldzame bomen uit Amerika en Azië.

#3 Étang Parc bordelais is een park met speeltuinen, een vijver, treintje en klein dierenpark.

Digitale kunst

Les Bassins des Lumières is ’s werelds grootste digitale kunstcentrum. Op een moderne manier ontdek je meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Dit is gevestigd in een bijzondere locatie: een voormalige onderzeebootbasis. Na 19 maanden verbouwen is er een projectieoppervlak van 12.000 m² ontstaan. Wandel hier tussen de kleuren, licht en schaduw. De belangrijkste tentoonstelling van 2023, de Dali & Gaudi-tentoonstelling, trok bijna 800.000 bezoekers. – website

Darwin Eco-système

Op de  rechteroever, in de wijk Bastide, is een verlaten kazerne omgetoverd in een populaire plek. Hier heb je onder meer een groot indoor skatepark, boekwinkel, een surfwinkel, concept stores, ambachtelijke bierbrouwerij, een chocoladefabriek/winkel, koffiebranderij en een kindvriendelijk restaurant. Daarnaast zijn er geregeld voorstellingen en andere evenementen! – Maps

Kidooland

Zoek je naar een indoor speeltuin, dan kan je bijvoorbeeld naar Kidooland gaan. Dit is een klassieke indoor speeltuin met ballenbad, peuterzone en klimplekken voor oudere kinderen. Ook kan je hier een gigantische Lego-constructie bouwen.

Bordeaux

Uitjes rondom Bordeaux met kinderen

Dierenparken

#1 Er zijn drie dierparken in de omgeving van Bordeaux! De eerste is de dierentuin Zoo de Bordeaux Pessac, deze is dagelijks geopend. Er zijn een aantal speeltuinen in het park. Er leven hier onder andere witte tijgers, kroonkraanvogels, otters, schildpadden, giraffen en jaguars.

#2 Daarnaast is er het wildpark Ferme Exotique. Hier leven meer dan 1000 dieren en er is aan kinderen gedacht. Er is een draaimolen, er zijn speeltoestellen en er rijdt een toeristentreintje rond.

#3 Le parc animalier René Canivenc is een klein en gratis toegankelijk park met ruim 50 soorten zoogdieren en vogels. Ook is er een aquarium, een schaduwrijke picknickplaats en een gezinsspeeltuin. – website

Dune du Pyla 

In de omgeving van Bordeaux is het tof om de Dune du Pyla te bezoeken. Dit is de hoogste duin van Europa, en is wel 107 meter hoog! Combineer je bezoek aan deze duin (zeker in de zomermaanden ben je niet de enige) met een bezoek aan het strand bij Arcachon.

Arbors en Sens

Het Parc Arbor et Sens is een klimpark in Gironde, Aquitanië. Dit is een park dat net buiten de stad ligt, op 15 minuten van de ringweg. Dit klimpark is geopend vanaf april en biedt opties voor jonge kinderen.

 • 4 peuterroutes voor kinderen van 4 – 7 jaar
 • 3 banen voor kids vanaf 7 jaar
 • 3 routes vanaf 8 jaar
 • 4 routes voor tieners vanaf 10 jaar, inclusief ziplines.

Naar Bordeaux met kinderen

De stad Bordeaux ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Je vliegt er in ongeveer 1,5 uur naar toe van Schiphol.

Auto! Je kan er met de eigen auto heen rijden, lees onze tips voor overnachtingen langs de snelweg in Frankrijk.

Trein! Of reis met de trein en boek tickets via NS International:

 • Reistijd Amsterdam – Bordeaux 6.41 uur
 • Overstappen in Brussel of Parijs

Accommodaties

Wil je in deze stad overnachten met de kinderen, dan zijn dit aanraders om te verblijven:

Vakantiepark bij Bordeaux

Net ten zuiden van Bordeaux ligt het vakantiepark Château de Salles. Het is een vakantieresort in een voormalig kasteelpark. Verblijf in een van de vier-, zes- en achtpersoons villa’s. Het zijn luxe villa’s en er is zon, zee en strand. Er is een zwembad op het park. Daarnaast is er een restaurant, bar, speeltuin, tennisbanen, squashbaan, fitness, tafeltennis, diverse speelautomaten, jeu de boules en fietsverhuur

Andere stedentrip in Frankrijk naast een bezoek aan Bordeaux met kinderen?

Denk ook eens aan de stad Nice met kids.
Of bezoek in Normandië de stad Rouen.
En een Franse stedentrip die je niet mag missen is een bezoek aan Parijs!

2 Comments
 1. Vincent Rondwijk zegt

  Bedankt voor het delen van deze vakantietips met kinderen. Wij willen graag nog een paar dagen weg naar de Bordeaux met onze kinderen. Wij houden erg van culturele activiteiten en zijn dan ook al druk op zoek naar de mogelijkheden. Ik ga de museumtips in ieder geval noteren!

  1. Anouk zegt

   Leuk, veel plezier alvast!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.