Tours met kinderen | 9x Uitjes

Wat is er te doen in het Franse Tours met kinderen? Deze stad ligt ter hoogte van Nantes aan de Loire. Wij zochten het uit en delen enkele tips voor deze stad in de Loirestreek.

Tours is een stad waar Nederlandse gezinnen onderweg naar het zuiden van Frankrijk langs kunnen komen, afhankelijk natuurlijk van wat je eindbestemming is. Lees voor andere tussenstops en overnachtingen de tips voor langs de Route de Soleil met gezin.

Doen in het Franse Tours met kinderen

De kathedraal is een van de opvallendste bouwwerken uit de regio en het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Binnen zijn er de graftomben van Franse koningskinderen. De Basiliek Saint-Martin is een andere bezienswaardigheid. Hebben de kinderen geen zin om te lopen, je kan ook met een klein stadstreintje een rondrit door de stad maken.

Botanische tuin

Een van de plekken waar we bijna altijd naartoe gaan tijdens een stedentrip is de botanische tuin van een stad. Vaak gratis toegankelijk in het buitenland en een oase van rust! In de botanische tuin van Tours is er een arboretum, maar er is ook een dierenruimte en een speeltuintje.

Gadawi Park

Bij het Gadawi Park, met twee verstigingen, kan je boomklimmen. En zoals ze zelf schrijven: Boomklimmen is een buitenactiviteit die geschikt is voor het hele gezin. Er zijn meer dan dan 15 verschillende parcours op diverse niveaus.

Een museum dat voor een groter publiek interessant is, is het Natuurhistorisch museum van de stad. Er zijn meerdere verdiepingen en op de begane grond is een wisselende tentoonstelling te zien.

Lulu Parc

Het Lulu Parc ligt op een minuut of vijf rijden van Tours. Het is een recreatiepark met allerlei opties voor gezinnen. Een waterglijbaan, kinderboerderij, speelweide en trampolines onder andere.

Kasteel van Chenonceau

Het kasteel van Chenonceau ligt ten oosten van de stad Tours. Dit is een mooi onderhouden kasteel, dat vooral bekend werd om de bewoners zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis. En ook de renaissance-tuinen zijn prachtig. (kids tot 7 jaar hebben gratis toegang)

ibis budget Tours Centre Gare

Overnachten in Tours met kinderen

Blijf je langer in Tours, bijvoorbeeld voor een overnachting onderweg? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties:

In het centrum van Tours vind je ibis budget Tours Centre Gare. Je kan er parkeren onder het hotel en het is redelijk goed betaalbaar!

Op 3,3 kilometer van de A10, afslag 20, ligt het Hotel Quick Palace Tours. Hier kan je gratis privéparkeren. Het hotel heeft een sauna.

Verder lezen? Lees onze tips voor Bordeaux met kinderen!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën