Le Mans met kinderen | 5 Uitjes

Wat is er te doen in Le Mans met kinderen, een stad in het departement Sarthe? Grote kans dat je je dit afvraagt als je op doorreis bent over de A11 vanaf Parijs of de A28 vanaf Rouen. Hier lees je tips voor uitjes en leuke tussenstop hotels!

Deze stad staat natuurlijk bekend om de autorace 24 uur van Le Mans, daarnaast heeft de stad in de Atlantische Loirestreek een mooi centrum met ruïnes van de stadsmuur en een kathedraal met een lengte van 134 meter.

Uitjes Le Mans met kinderen

In de stad zijn er allerlei leuke uitjes te doen. Zo is er een mooie Kweektuin, de jardin d’Horticulture. Dit is een tuin in Franse stijl met rosarium, vijver, Engels tuin en bomen. Daarnaast is er het Natuurhistorisch museum, een gratis toegankelijk museum!

VR Evolution

Bij VR Evolution draait het natuurlijk om VR! Met kinderen vanaf 10 jaar kan je hier een VR escape spel spelen, in een team van 2 tot en met 6 personen.

Vertical d’Art

Een andere leuke kinderactiviteit in de stad is Vertical d’Art, een klimhal van 1700 m². Zowel beginners als experts kunnen hier goed terecht! Daarnaast kunnen kinderen vanaf 4 jaar op een veilige manier oefenen met het klimmen! Er is een restaurant met terras.

Museum over de 24 uur van Le Mans

Als je in Le Mans met kinderen bent die houden van auto’s en de autosport, dan is een bezoek aan het Museum van de 24 uur van Le Mans een must. In dit museum zijn tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Naast de voertuigen, waaronder modellen van Ferrari, Jaguar, Ford, Porsche, Matra en Audi, kan je ook het circuit bezoeken.

Le Mans met kinderen

Zwembad Atlantides

Ook kan je gaan zwemmen in Le Mans. Bij zwembad Atlantides kan je zowel binnen als buiten (in de zomermaanden) zwemmen. Binnen is er een sportbad en een duikkuil. Daarnaast is er een peuterbad, glijbaan en wildwaterbaan. Buiten is er onder meer een golfslagbad en pentaglide.

Spaycific’Zoo

De Spaycific’Zoo is een kleine dierentuin met onder andere zoogdieren, vogel, reptielen en bijzondere dieren. Deze dierentuin ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van Le Mans.

Papea Parc

En ook het amusementspark Papea Parc ligt bij Le Mans met kinderen. Dit is een pretpark met ruim attracties als waterglijbanen, een reuzenrad, waterachtbaan en piratenschip. (Tickets)

Tépacap Le Mans

Het recreatiepark Tépacap bij Le Mans ligt in de Arche de la Nature. Er zijn hier tal van activiteiten te doen, waaronder klimmen, paintball- en lasergamespellen, outdoor lasergames, bubbelvoetbal en minigolf. Ook is er de wereld van pitchons, een speciaal gedeelte voor kinderen van 3 – 7 jaar.

Hotels Le Mans met kinderen

La Demeure de Laclais is een 19e-eeuwse B&B met familiekamers in het historische centrum van Le Mans.

The Originals City ligt vlakbij het centrum, heeft 24-uursreceptie en sommige suites zijn geschikt voor maximaal 5 personen.

Verder lezen na dit artikel over Le Mans met kinderen? Lees ook over de Franse westkust en wat je doet in de Bretagne met gezin!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën