Formentera met kinderen | Uitjes

We hadden al uitgebreide blogs geschreven over de eilanden Mallorca en Ibiza. Deze twee vakantiebestemmingen hebben ons hart gestolen. Maar, ze zijn wel behoorlijk toeristisch. En daar is dan een mooie oplossing voor. Want het eilandje Formentera is een ideaal vakantieoord voor rustzoekers en het ligt op maar 7 kilometer van Ibiza. Daarom delen wij vandaag onze tips voor een vakantie op Formentera met kinderen!

Het eiland Formentera heeft zo’n 12.000 inwoners en staat bekend om de vele stranden en het mooie azuurblauwe water. De temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden. In de wintermaanden is de temperatuur nog steeds aangenaam maar wel een stuk lager dan in de zomermaanden. Daarnaast is veel op het eiland dan dicht.

Om deze bestemming te bereiken vlieg je naar Ibiza en vanaf de haven vaar je in ongeveer 30 minuten naar Formentera. Of ga eilandhoppen en combineer een vakantie op Ibiza met Formentera.

Doen op Formentera met kinderen

Het eiland is niet heel groot maar er is wel het een en ander te doen. Zo zijn er bezienswaardigheden, natuurgebieden, markten en diverse evenementen.

De hagedis is het symbool van Formentera en dat is niet voor niets. Je ziet de hagedissen op heel veel plekken: deze dieren zijn gek op de zon. De ‘Ibiza muurhagedis’ komt voor op Formentera en Ibiza en je ziet ze in diverse kleuren.

Spaans gezinseiland

Wandelen op Formentera met kinderen

Wat wij het allerliefste doen als we op vakantie gaan is onder andere wandelen, leuke koffieplekken vinden en (voor mij) zwemmen in de zee. Op Formentera met kinderen kan je prima wandelen: er zijn 20 verschillende wandelroutes uitgezet. Je kan deze routes hier downloaden. Er zijn ook 12 fietsroutes op het eiland. De routes zijn verschillend van niveau en lengte. Ik zou de brochure printen voor vertrek, zodat je niet de hele tijd met je telefoon bezig hoeft te zijn tijdens je vakantie.

Vuurtorens

Onze jongste heeft een voorliefde voor vuurtorens, sinds hij die van Texel zag toen hij een peuter was. Op Formentera met kinderen zijn drie vuurtorens. Een daarvan is gratis toegankelijk voor kinderen. Dat is Far de la Mola.

Watersporten

Een eiland in Zuid-Europa: dan denk ik direct aan de watersport mogelijkheden. En op Formentera met kinderen ben je dan ook aan het juiste adres. Je kan hier onder andere suppen, zeilen, kajakken en windsurfen. Durf je meer aan, dan is ook klif springen mogelijk!

  • Kinderen vanaf 8 jaar kunnen duikles krijgen. Het water bij Formentera is heel helder en er zijn mooie duiklocaties. Denk aan het Don Pedro wrak op een diepte van zo’n 43 meter.

Kindvriendelijke stranden Formentera

Wat het eiland ook zo geschikt maakt voor gezinnen is dat de zee bijna altijd kalm is. Het loopt geleidelijk af en het water is prachtig blauw. Een aantal goede familiestranden zijn onder andere Playa de ses Illetes, Playa de Llevante, Playa Migjorn en Cala Saona.

Formentera met kinderen

Koffie en restaurants

Voordat we op vakantie gaan, gaan we vaak even op zoek naar goede koffieplekken en andere restaurants die geschikt zijn voor gezinnen.

Enkele tips zijn:

  • Café Matinal in San Francisco Javier
  • Claro Formentera
  • La Kasa dei Kolori
RIU La Mola

Overnachten op Formentera met kinderen

Er zijn diverse mogelijkheden op kindvriendelijk te overnachten op dit Spaanse eiland. Enkele tips zijn:

Via TUI boek je een pakketreis naar RIU La Mola. Er is een kinderclub, buitenbad, kinderdisco en speeltuin.

Of kies voor een kamer in het hostal Illes Pitiüses.

Meer tips nodig voor je vakantie op Formentera met kinderen? Bekijk dan deze website.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën