Schagen met kinderen | 11x Kinderuitjes!

Schagen ligt vlakbij de kust, en tussen de kust en de stad zijn er veel bollenvelden. Wat is er te doen in Schagen met kinderen en de omgeving? Hier lees je tips voor wat je doet met het gezin in deze plaats in de kop van Noord-Holland.

Schagen is een stad met een marktplein, het slot Schagen en leuke, smalle straatjes. Het strand van de gemeente Schagen is 14 kilometer lang. Je combineert een dagje Schagen gemakkelijk met een bezoek aan het strand en een van de strandtenten.

Maar we beginnen natuurlijk met de stad zelf: wat is daar te doen aan kinderactiviteiten? Schagen is een overzichtelijke stad met een vrij klein centrum. In de omliggende woonwijken kom je op veel plekken een speeltuin tegen. Met de kinderen wandelde ik in iets meer dan een half uur vanaf de ene kant (Monkey Town) naar de andere kant (Kinepolis bioscoop). Wandelend verken je deze Noord-Hollandse stad dus gemakkelijk.

Doen in Schagen met kinderen

Museum Vreeburg

Het museum Vreeburg is een museum dat uit twee gedeeltes bestaat. Zo is er een gerestaureerde 17de-eeuwse stadsboerderij. En er is een Rijtuigmuseum, gevestigd in een heel mooi gebouw. In dit museum is veel te zien, zoals een bedstede en een ouderwetse wc. Maar ook oud kinderspeelgoed. Voor de kinderen is er een toffe speurtocht, er zijn geregeld verkleedmiddagen en er worden vaak extra activiteiten georganiseerd.

Kibo Schagen

Zeker met jonge kinderen is naar de kinderboerderij gaan een leuk uitje. De kinderboerderij in Schagen (Schoenmakerspad 1) is gratis toegankelijk.

SkagaVenture Schagen (indoor karten!)

Een bezoek aan SkagaVenture Schagen is een veelzijdig uitje in Schagen: je kan hier karten en lasergamen maar er is ook een trampolinepark en er is een grote arcadehal. Dit leuke uitje testen staat hoog op mijn wensenlijst!

Naast SkagaVenture is er de bioscoop Kinepolis. Hier was ik onlangs met mijn kinderen op een zondagmiddag, we zaten te genieten als enige in de zaal.

MonkeyTown Schagen

Monkey Town Schagen

Is het een regenachtige dag, dan is een bezoek aan een binnenspeeltuin een goed idee. In Schagen met kinderen kan je terecht bij Monkey Town Schagen. Hier is een apart gedeelte met kleuters en peuters. Daarnaast is er een groot stuk met trampolines en natuurlijk een enorm klim-klauter-gevaarte met glijbanen.

  • Direct naast de indoor speeltuin is een trampolinehal.

Kindvriendelijk restaurant Schagen

Waar kan je goed terecht met de kinderen voor ontbijt, lunch of diner in Schagen? Wonder’s eten&drinken is een aanrader. Dit restaurant is gevestigd in een mooi gebouw. Er is een kindermenu!

Op zoek naar koffie als je in Schagen bent? Ga dan bijvoorbeeld naar Peper en Goud of Koffiehuis Dikke.

Omgeving van Schagen met kinderen

En dan gaan we door met de omgeving van Schagen: wat zijn daar de leuke kinderactiviteiten? Heel veel, zo blijkt! Wij delen een aantal tips voor uitjes.

Eerst even tips voor strandtenten. Ga bijvoorbeeld naar Strandpaviljoen Sint Maartenszee Noord & NewZuid of Zee en Zo Strandpaviljoen in Petten.

Land van Fluwel

Blogger Alyt was met haar dochters bij de grote speeltuin Land van Fluwel. Tussen de bollenvelden bij Sint Maartenszee is er onder andere een verstoppertjebos, klimparcours en een blote voetenpad.

Er is hier ontzettend veel te doen en dit is zeker een aanrader om te doen in de omgeving van Schagen met kinderen. Wat leuk is, is dat sommige onderdelen echt gericht zijn op wat oudere kinderen. En veel andere onderdelen zijn ook geschikt voor jongere kinderen. Dus je kan hier goed terecht met kinderen van alle leeftijden.

Goudvis

De Goudvis

Het speelpark De Goudvis is een populaire plek voor een dagje uit. Er zijn hier drie overdekte speelparadijzen en er is een grote buitenspeeltuin. Hier vind je veel speeltoestellen, een peuterhoek, een Survival Trail en een familieschommel.

  • Wil je leren surfen tijdens je dagje Schagen of je vakantie in deze regio? Dan zijn er een aantal surfscholen waar je terecht kan, onder andere in Callantsoog. Ook voor kinderen die hun zwemdiploma hebben en oud genoeg zijn!

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Een gratis uitje in Petten is het Informatiecentrum Kust – Zand tegen Zee. Bij deze interactieve tentoonstelling kan je zien, horen en beleven hoe de kust rondom Petten is versterkt en waarom. Het gaat over het nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen.

Ook voor de kinderen is dit een leuke plek: zo kunnen ze er een speurtocht doen, dieren spotten en het zeepbel- en het overstromingsspel spelen. Zeker een aanrader voor een vakantie in de omgeving van Schagen met kinderen.

Bungalowparken bij Schagen

Langer verblijven in deze regio? Wij raden deze 3 bungalowparken in de omgeving aan!

Campanula bungalowpark ligt in Sint Maartenszee en is een fijn en kindvriendelijk vakantiepark. Er is een zwembad, sauna’s en midgetgolf. Met de fiets sta je binnen een kwartier op het strand.

Roompot Callantsoog, dit was eerder Qurios, is een fijn vakantiepark bij het plaatsje Callantsoog. Wij verbleven hier eerder al 2x! Op het vakantiepark zijn vrijstaande huisjes, een speeltuin, restaurant en het strand ligt op loopafstand.

Dat was het, de tips voor Schagen met kinderen in de provincie Noord-Holland. Verder lezen?

Roompot Callantsoog

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën