Speelpark De Goudvis in Noord-Holland | REVIEW!

Tijdens een weekend in Callantsoog, bij vakantiepark Qurios, hebben we zin om met de kinderen een dagje naar een speelpark te gaan. (Ok, nadat we hebben gewandeld.) Dat wordt Speelpark De Goudvis in Sint Maartenszee. In deze blog delen wij onze ervaringen.

Het speelpark bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte. Er zijn drie overdekte speelparadijzen in een gebouwd. Daarnaast is er een grote, oudhollandse buitenspeeltuin.

Ons bezoek aan Speelpark De Goudvis

Omdat het corona-tijd is, kopen we de kaartjes vooraf online. Bij de kassa laten we de tickets zien en dan lopen we direct de buitenspeeltuin in. Het eerste wat opvalt is dat de speeltuin groot is en dat de toestellen verspreid over het terrein staan. Van trampolines en glijbanen tot een zandspeeltuin en waterfietsen: je vindt hier echt alles wat er in een speeltuin hoort te staan.

Wij wandelen met de jongste (7 jaar) een rondje over het terrein, terwijl de oudste (9 jaar) zelf rondrent en af en toe komt vertellen waar ze al is geweest. Er is ontzettend veel te doen en daarom wandelen we het eerste uur vooral rond, totdat de kinderen hun favoriete plekken hebben gevonden.

Speelpark De Goudvis

Daarna gaan we naar het binnen gedeelte van Speelpark De Goudvis. Hier zijn onder andere twee speelstructuren met meerdere ballenbakken, helikopters en er is een gedeelte voor de kleinsten. Omdat we er aan het eind van de dag pas naar binnen stappen is het al wat rustiger. Ook de jongste gaat nu lekker zijn gang, zodat we kunnen doen waarvoor we gekomen zijn: in het zonnetje een boekje lezen terwijl de kinderen spelen.

Onze indrukken

Als ik nu aan de kinderen vraag hoe ze het vonden zijn de reacties enkel positief: super leuk, ik wil er weer heen! Het park is helemaal goedgekeurd dus.

Wat wij positief vonden was dat je voor de volwassenen geen extra toegang hoeft te betalen. Daarnaast zijn eigenlijk alle attracties en speeltoestellen echt enkel op “eigen kracht” te bedienen. De kinderen zijn dus lekker in beweging!

speeltuin Petten

Omgeving

Wil je Speelpark De Goudvis combineren met een andere activiteit? Er zijn van wandelnetwerk Noord-Holland diverse routes. Wij wandelden in Sint Maartenszee de route van bijna 6 kilometer. Deze start bij het parkeerterrein van het speelpark. De route is afwisselend en je wandelt een stuk over het strand. In Petten wandelden we een route van 4,5 kilometer. Deze route gaat door de Pettense duinen. Aan de start is een groot plein met fonteintjes en een klein speeltuintje. Bij Restaurant Buiten kan je terecht voor pannenkoeken. Er zijn hier trampolines en glijbanen.

speeltuin Sint Maartenszee
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.