Kindvriendelijke strandtenten Scheveningen + leuke uitjes

De leukste Kindvriendelijke strandtenten Scheveningen? Wij zetten ze op een rij! Een dagje strand is voor ons niet compleet zonder een ijskoffie of patatje bij een strandtent met de kinderen.

Wij combineren een dagje Den Haag met kinderen graag met wat uur op het strand van Scheveningen doorbrengen. Er zijn hier veel leuke strandtenten voor gezinnen en dit zijn onze tips voor deze badplaats!

De leukste kindvriendelijke strandtenten Scheveningen

Strandpaviljoen Buiten (Zwarte Pad 67)

Op het Noorderstrand in Scheveningen vind je deze kindvriendelijke strandtent. Ideaal zijn de trampolines, je kinderen leven zich uit en jij kan relaxen op het terras. (Website)

Patagonia Beach (Zwarte Pad 57a)

Deze strandtent heeft een kindermenu. Het uiterlijk is mooi en stoer. Elke zondagochtend van 09.00 – 10.00 is er een yogales voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. (Website)

Strandtent Culpepper (Zwarte Pad 60)

Deze kindvriendelijke strandtent met speeltuin is zo’n relaxte plek. Hier zaten we een aantal uur. De pizza’s zijn een aanrader. Ook is er een kindermenu, met o.a. een gietertje limonade. (Website)

Meer tips kindvriendelijke strandtenten Scheveningen

Strandclub WIJ (Strandweg 1) – De kinderkaart heel veel opties. Ook kan je hier surfplanken huren. Inclusief speeltuin, ideaal dus!

 • Strandclub Leuk (Deltaplein 1) – Deze strandtent is heel populair onder de gezinnen. Het is een kindvriendelijke spot met speelgoed en een speeltuin. Deze speeltuin is afgesloten, waardoor je kind niet opeens meters ver het strand op rent. Op woensdagmiddag kunnen de kids knutselen.
 • Strandtent De Kwartel (Opgang Fuutlaan – Laan van Poot) – Hier is een groot terras met een aantal trampolines op het strand. Het is hier vaak wat rustiger, waardoor je kind heerlijk kan spelen en jij houdt vanaf het terras goed het overzicht.
 • Solbeach (Strandweg 20-21-22) – Het interieur is zo leuk, alleen al daarom is deze strandtent een bezoek waard. Bijzonder aan deze strandtent is dat een barbecue mogelijk is! En dat op het strand. Er zijn mogelijkheden voor kinderfeestjes. Daarnaast worden er geregeld activiteiten georganiseerd.
Beach Houses Den Haag

Uitjes – Kindvriendelijke strandtenten Scheveningen

Museum Muzee

Dit is een klein museum dat gaat over de geschiedenis van Scheveningen. Het museum is gevestigd in een historisch schoolgebouw uit 1877. Tijdens een bezoek kom je het een en ander te weten over de wereld boven én onder de zeespiegel.Je komt te weten hoe het leven als schipper is en wat er komt kijken bij leven op zee. Er is een speurtocht voor de kids en ze kunnen onder andere schelpen zoeken.

Atlantikwall Museum

Ook is er het Atlantikwall Museum Scheveningen. De Atlantikwall bestond uit een reeks uit elkaar liggende steunpunten en verschilden in grootte en betekenis. Dit is nu een plek waar geleerd, ontdekt en gepeinsd kan worden. Door middel van een QR code heb je toegang tot de nieuwe ontwikkelde audiotour. In deze audiotour komen alle items die in het museum te zien zijn uitgebreid aan bod. De audiotour is te volgen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Legoland aan Zee

De indoor LEGO® Playground is voor sommige gezinnen een reden op zich om naar Scheveningen met kinderen te gaan. Zeker met jonge kids is dit een aanrader. Hier kan je bouwen, spelen en leren in het LEGO-avontuur met meer dan 7 verschillende zones en meer dan een miljoen LEGO-stenen.

Maak tijdens het bezoek een ritje door LEGO® city in de Fantasy Express, ga naar de 4D-bioscoop, bouw samen met de meisjes van LEGO Friends, verken de LEGO® NINJAGO® Training Zone enverken het DUPLO® Park en Pirateneiland. Er is veel te doen voor peuters en kleuters. Dit uitje ligt vlakbij de kindvriendelijke strandtenten Scheveningen.

Sea Life
Sea Life

Sea-Life Scheveningen

Mijn jongste is gek op dieren en Sea-Life Scheveningen valt dan zeker ook in de smaak. Dit is een groot aquarium met heel veel soorten waterdieren. Helaas is er wel een vrij hoge entree en je bent er vaak met een uur, anderhalf uur al doorheen.

Er zijn verschillende waterdieren te zien, waaronder:

 • De Aziatische Kleinklauwotter, dit is de kleinste ottersoort. Ze hebben een dichte vacht met meer dan 50.000 haren. In Sea Life zie je de otters Max en Maya!
 • Humboldtpinguïn, deze leeft langs de kusten van Chili en Peru.
 • Zwartkingitaarrog
 • Groene zeeschildpad
Scheveningen met kinderen

Ziplinen en bungee vanaf de Pier

De Pier bij Scheveningen is ontzettend bekend en je combineert dit gemakkelijk met een van de kindvriendelijke strandtenten Scheveningen bezoeken. Je kan hier bungeejumpen maar een wat toegankelijkere activiteit is om te ziplinen, met ongeveer 65 kilometer per uur! De bungee is vanaf een 60 meter hoge Bungy toren. Het minimale gewicht voor de Bungy is 45 kg, het maximale gewicht is 200 kg. Kinderen hebben schriftelijke toestemming nodig van hun ouders.

Via Zip Holland boek je tickets voor de meest unieke Zipline van Nederland, die over een afstand van 350 meter uit de top van de Bungy Toren, met een snelheid tot ruim 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en strand eindigt boven de terrasjes van de Scheveningse Pier. Je kan met z’n tweeën tegelijk naar beneden! Het minimumgewicht is 30-35kg, maximum is 120 kg. Staat er veel wind, dan is het minimumgewicht 35 kilo.

Play en Bounce

De Play en Bounce is een indoor speeltuin op de pier met allerlei opties. Het is geopend op zaterdag en zondag en in de schoolvakanties.

 • Het speelparadijs: ‘Soft Play Park’ voor kinderen tot 10 jaar. Spelen met klimblokken, grote zachte Lego bouwstenen, een ballenbak en glijbanen.
 • Het trampolinepark: 8 grote trampolines en 4 zij-trampolines, waardoor de kinderen ook tegen de zijkanten aan kunnen springen!

Reuzenrad

En dan mag het reuzenrad natuurlijk ook niet missen in het overzicht van wat Scheveningen met kinderen te bieden heeft! Het rad is vijftig meter hoog en heeft gesloten gondels. Er is een gondel met een glazen bodem.

Kindvriendelijke strandtenten Scheveningen – Overnachten

Wil je hier langer blijven, dan zijn dit tips voor kindvriendelijke accommodaties in en rondom Scheveningen:

De Beach Houses Den Haag staan op het Haagse Zuiderstrand. Het zijn huisjes voor 4 en 5 personen en je hebt een eigen veranda met uitzicht op zee!

Het Kijkduin vakantiepark is een uitgestrekt en groen park pal achter de duinen. Het strand op loopafstand, een gezellig terras, heerlijke speeltuinen en een overdekt zwembad. Met:

 • Activiteitenprogramma
 • Fietsverhuur
 • Golfbaan in omgeving
 • Indoor speeltuin
 • Kids Club Koos
 • Speeltuinen
 • Trampoline

Meer lezen? Deze blogs zijn aanraders: 

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën