Review: kinderboekenmuseum in Den Haag

Het kinderboekenmuseum in Den Haag, ik was er afgelopen jaar met mijn dochter. We hebben genoten. Omdat het al even geleden is dat wij er waren heb ik ook moeder Eline gevraagd naar haar mening. Zij komt regelmatig in dit museum met haar zoon.

In het najaar van 2014 kwam ik per toeval terecht op de website van het kinderboekenmuseum. Omdat ik nog een treinkaartje had liggen en omdat mijn dochter gek is op lezen, besloot ik om het museum te bezoeken. Aangezien dit bezoek bijna een jaar geleden is vraag ik Eline, trouwe bezoeker van dit museum, of zij ook een beoordeling wil schrijven.

Kinderboekenmuseum

Tentoonstellingen

Bij het museum had ik geen speciale verwachtingen. Wat een verrassing toen we aankwamen. Er zijn een aantal tentoonstellingen, allemaal interactief en allemaal even leuk. Sommige tentoonstellingen zijn gericht op kinderen vanaf 2, andere op wat oudere kinderen.

De tentoonstelling die we het langst bezocht hebben was ABC met de dieren mee. Bij iedere letter hoorde een ander boek, fantastisch gedaan. Kinderen konden spelenderwijs ontdekken. Het huisje van Nijntje, entree via een glijbaan, en de iglo van Kleine ijsbeer zijn mij het meest bijgebleven. Ik ben van plan om speciaal voor dit museum terug te gaan naar Den Haag.

Ervaring

Omdat mijn bezoek aan het museum al even geleden is laat ik Eline, moeder van Toon (3 jaar) aan het woord:

Mijn zoon en ik komen graag in het Kinderboekenmuseum. Ik vind het belangrijk dat hij leest en gelukkig doet hij dit ook erg graag. In het Kinderboekenmuseum maak je op een speelse manier kennis met beroemde kinderboeken zoals Nijntje en Kikker.

Door spelletjes, tunnels en andere leuke themakamers word je door verschillende verhalen en karakters geleid. Mijn zoon vindt het geweldig hier. Hij mag lekker rondrennen, klimmen en actief bezig zijn. Ook zijn er opdrachten en puzzels. Ik vind het heel fijn dat hij in aanraking komt met tijdloze kinderboeken, boeken die ook bij ons in de kast staan en die we elke avond voorlezen voor het slapen gaan.

Grote Bibliotheek Archief

Het museum is makkelijk te vinden in het Grote Bibliotheek Archief van Den Haag. Bij de kassa zijn ze super vriendelijk. Als je naar binnen gaat, moet je wel even zoeken naar de leuke plekjes. Je komt binnen op de 1e verdieping, op de 2e verdieping vind je de themakamers voor jonge kinderen. Ga je naar de begane grond, dan kom je bij de activiteiten voor oudere kinderen.

De faciliteiten zoals toiletten zijn prima. Ook is er een giftshop met leuke spulletjes van de boekjes die op dat moment in de tentoonstellingen zijn. Dit museum is absoluut een aanrader als jij en je kinderen van boeken en lezen houden.

Kijk voor openingstijden en entreegeld op de website.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën