Leuk strand voor peuters in Nederland | 9x tips

Je bent op zoek naar een leuk strand voor peuters? Ik ben gek op het strand en met mijn peuters ga ik er graag naar toe. Ik deel mijn tips voor de leukste Nederlandse stranden met peuters (en baby’s, dreumesen, kleuters).

Zoek je vooral een leuke strandtent, kijk dan in ons overzicht wat de leukste kindvriendelijke strandtenten van Nederland zijn volgens ons!

Heb jij tips voor mooie en kindvriendelijke stranden in Nederland, deel ze met ons! We vullen dit overzicht graag aan met goede tips van ouders.

Leuk strand voor peuters

Scheveningen

Het strand bij de noord boulevard in Scheveningen was echt te gek met peuter en kleuter. Wij waren een weekend in Den Haag en sloten dit af in een strandtent bij Scheveningen. Wat deze plek zo geschikt maakt voor een leuk strand voor peuters, is dat er bij ongeveer iedere strandtent een speeltuintje is.

  • Hier verblijven? De Beach Houses Den Haag staan op het Haagse Zuiderstrand. Het zijn huisjes voor 4 en 5 personen en je hebt een eigen veranda met uitzicht op zee!
Beach Houses Den Haag

Zandvoort

Zandvoort blijft favoriet, ook omdat het in de buurt van ons is. Er zijn heel wat kindvriendelijke strandtenten, waardoor we er vaak in de avond uren zitten. De kinderen spelen dan eindeloos op het strand. Leuk is ook dat er in Zandvoort voor gezinnen veel te doen is.

  • Center Parcs Zandvoort is een hele fijne plek voor een paar dagen uitwaaien of een vakantie met kinderen. Je verblijft in de duinen en de zee is op loopafstand. Er is een groot zwembad op het vakantiepark.

Kennemerduinen

In de buurt van Zandvoort en Haarlem zijn de Kennemerduinen, waarbij er een heel relaxed strandje is voor peuters en kleuters. Duinen er omheen, een klein meertje waarin ze kunnen spelen en veel zand. Bij het bezoekerscentrum is een speeltuin met waterbaan. Wij vonden dit een van onze favoriete opties voor een leuk strand voor peuters.

Wijk aan Zee

Ook Wijk aan Zee is erg leuk met kleine kinderen. Het is een lang en breed strand. Hier is het vaak rustiger dan in Zandvoort. Mijn favoriete strandtent in Wijk aan Zee is Aloha: pizza, goede koffie en een relaxte sfeer.

Wat noordelijker in de provincie Noord-Holland ligt Hargen aan Zee. Dit stuk strand ligt tussen Groet en Camperduin in. Hier vind je enkele strandtenten en veel rust.

Callantsoog

Een andere fijne plek in Noord-Holland is Callantsoog. Dit strand is uitgestrekt en het is wat rustiger dan in bijvoorbeeld Zandvoort of Egmond, maar er zijn evengoed wel voldoende strandtenten en winkeltjes.

Roompot Callantsoog

Waddeneilanden

De stranden bij de Waddeneilanden zijn ideaal en hier vind je met gemak een leuk strand voor peuters. Het strand is zo schoon, groot en mooi! Op de eilanden vind je kilometers en kilometers aan stranden, waardoor je veel rustige plekken vind.

Wij waren met de kinderen op Texel en Terschelling, de stranden op deze waddeneilanden zijn allebei aanraders.

Noordwijk

Het strand in Noordwijk mag je niet missen: het is een lang strand en er zijn veel strandtenten. De sfeer is heel relaxed en er zit zeker een strandtent in Noordwijk bij die voor jullie geschikt is.

Hemmeland, Monnickendam

Ons favoriete strand met de kinderen is het strandje om de hoek in Monnickendam. Dit is het Hemmelandje. Geen zee maar een meer, en diverse kleine stranden. En toch: het is een leuk strand met peuter, juist omdat het zo kleinschalig is. Bij het eerste strand zijn een aantal speeltoestellen. Bij het vierde strand heb je Strandtent StrandVier. Hier komen veel gezinnen. Er is zandspeelgoed en (als Corona voorbij is) een trampoline.

  • Een van de mooiste stranden van Friesland is Makkum beach, aan het IJsselmeer. Blogger Alyt komt hier graag met haar kinderen omdat het zo’n mooi strand is.
  • Ben je in Zeeland en zoek je een leuk strand voor peuters? Een van de mooiste stranden is het strand bij Domburg. Dit is een groot en breed strand en Domburg is een gezellige kustplaats.

Kijkduin, Schevingen

Ben je in Den Haag of Scheveningen, dan is het leuk om met de kids naar Kijkduin te gaan. Kijkduin is een stuk kleinschaliger dan Scheveningen, wat het met kleinere kinderen prettig maakt om heen te gaan. Er zijn allerlei strandtenten in de zomermaanden en de duinen liggen vlakbij.

Wat is jouw favoriete Nederlandse strand met het gezin? Deel jouw tips voor een leuk strand voor peuters met ons, we zijn heel benieuwd.

Vakantiepark Kijkduin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën