Leuk strand voor peuters in Nederland

0

Je bent op zoek naar een leuk strand voor peuters? Ik ben gek op het strand en met mijn peuters ga ik er graag naar toe. Ik deel mijn tips voor de leukste Nederlandse stranden met peuters (en baby’s, dreumesen, kleuters..).

Leuk strand voor peuters

1. Het strand bij de noord boulevard in Scheveningen was echt te gek met peuter en kleuter. Wij waren een weekend in Den Haag en sloten dit af in Scheveningen. Wat deze plek zo geschikt maakt voor een leuk strand voor peuters, is dat er bij ongeveer iedere strandtent een speeltuintje is.

2. Zandvoort blijft favoriet, ook omdat het in de buurt van ons is. Er zijn heel wat kindvriendelijke strandtenten, waardoor we er vaak in de avond uren zitten. De kinderen spelen dan eindeloos op het strand.

3. In de buurt van Zandvoort en Haarlem zijn de Kennemerduinen, waarbij er een heel relaxed strandje is voor peuters en kleuters. Duinen er omheen, een klein meertje waarin ze kunnen spelen en veel zand. Bij het bezoekerscentrum is een speeltuin met waterbaan.

4. Ook Wijk aan Zee is erg leuk met kleine kinderen. Mijn favoriete strandtent is Aloha: pizza, goede koffie en een relaxte sfeer.

5. De stranden bij de waddeneilanden zijn ideaal. Het strand is zo schoon, groot en mooi! Wij waren met de kinderen op Texel en Terschelling, deze stranden zijn allebei aanraders.

6. Het strand in Noordwijk mag je niet missen: het is lang en er zijn veel strandtenten. De sfeer is heel relaxed en er zit zeker een strandtent bij die voor jullie geschikt is.

7. In Amsterdam zijn heel veel stadsstranden, hiervan maakte ik een overzicht.

8. Ons favoriete strand met de kinderen is het strandje om de hoek in Monnickendam. Geen zee maar een meer, geen strandtenten maar een ouderwets restaurantje. En toch: het is een leuk strand met peuter, juist omdat het zo kleinschalig is.

Wat is jouw favoriete Nederlandse strand met hetgezin?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.